Schizofrenička bez zázemí

172
10.10.16 15:39

Schizofrenička bez zázemí

Ahoj
píši za svoji známou, která se ptá: najdu tady holky, které mají také schizofrenii a hledají zázemí aby mohly odejít z léčebny nebo z domova který jim nevyhovuje?
Můžeme si navzájem pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
10.10.16 16:05

Nejlepší by bylo, aby si našla nějaké kamarádky v léčebně, tady jsou maminy s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
10.10.16 16:20

@Enmamma
tady nejsou jenom maminky s dětma, když tu čteš ty diskuze, tak tak tady má spoustu lidí různé psychické potíže- nějaké schozofreničky tu jistojistě budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
10.10.16 16:28

A to ji doporučili v léčebně? Podle mě je to blbost. Dají se dohromady dvě labilní osoby a když jedna selže, druhá bude mít problém to udržet protože jsou prostě nemocné. To není nic špatného ale potřebují podporu když příjde ataka/relaps atd. Ani lidi s depresí či jinou diagnózou by neměli dlouhodobě žít s jiným depresivním člověkem. Super že si o tom můžou povídat, ale potřebují mít jistotu osoby která jim pomůže když příjde krize - dovede je k lékaři, případně prostě zavolá záchranku. Rozhodně ať to velmi dobře probere v léčebně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
10.10.16 16:58
@Aletheia píše:
A to ji doporučili v léčebně? Podle mě je to blbost. Dají se dohromady dvě labilní osoby a když jedna selže, druhá bude mít problém to udržet protože jsou prostě nemocné. To není nic špatného ale potřebují podporu když příjde ataka/relaps atd. Ani lidi s depresí či jinou diagnózou by neměli dlouhodobě žít s jiným depresivním člověkem. Super že si o tom můžou povídat, ale potřebují mít jistotu osoby která jim pomůže když příjde krize - dovede je k lékaři, případně prostě zavolá záchranku. Rozhodně ať to velmi dobře probere v léčebně.

Nejsem teda žádný odborník, i tak si dovoluji názor. Podle mě si alespoň holky budou víc rozumět a vzájemně podporovat. Těžko to ustojí člověk, který neví, oč jde a je cizí (proč by měl někdo být jistotou cizí labilní holce?). A nakonec - když bude hůř - snad nebude hůř oběma současně, takže ta druhá třeba záchranku zavolá. Zakladatelka tu hledá podporu a místo toho toto. Držím pěsti zakladatelko, snad se tu najdou i normální, resp. nenormální, ale chápající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
10.10.16 17:04
@Lotuska píše:
Nejsem teda žádný odborník, i tak si dovoluji názor. Podle mě si alespoň holky budou víc rozumět a vzájemně podporovat. Těžko to ustojí člověk, který neví, oč jde a je cizí (proč by měl někdo být jistotou cizí labilní holce?). A nakonec - když bude hůř - snad nebude hůř oběma současně, takže ta druhá třeba záchranku zavolá. Zakladatelka tu hledá podporu a místo toho toto. Držím pěsti zakladatelko, snad se tu najdou i normální, resp. nenormální, ale chápající.

Hele ono se hezky myslí že holky budou zdravé a úplně stabilní. Schiz. není chřipka a je pořád. Problém může přijít kdykoliv a mýlíš se, jakmile bude jedna v průseru, napadne tu druhou tak tak může dostat atak taky, protože prostě stres riziko záchvatu/problému zvyšuje. To je stejné jako napsat že má jít takový člověk dělat do vymáhací agentury, že ten stres zvládne.

A věř mi že vím o čem mluvím, soužití osob s jakýmkoliv psychickým problémem je průser a to mi bylo řečeno přímo psychiatrem. Že kamarádky super, ale že na život to není ideální řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
10.10.16 17:38
@Lotuska píše:

Nejsi odbornik a je to znat… jo, urcite je fajn mit podpurnou skupinu, nebo aspon jednotlivce… ale to zazemi je potreba aby bylo v ramci moznosti nejnormalnejsi s odstupem, i tak je kolikrat tezke rozpoznat, jestli je vse v poradku… a mela jsem dojem, ze se tim zabyvaj i neziskovky, jak pomoci se zazemim, tak i nejakym dohledem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
10.10.16 17:40

Tak kdyz na ni rodina prdi a nepomuze nebo zadnou nema tak furt lepsi byt s jinym clovekem se stejnym problemem nez uplne sam. Bud to pujde nebo ne. Ta nemoc v zacatcich je jina nez v pokrocilem stadiu takze za x let stejne budou muset jit obe do lecebny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
10.10.16 17:53

No - děkuji hokám, co chápou. A ostatní si prosím přečtěte znova o co jde - nikdo vás nežádá o vaše názory, rady a hodnocení. Holka hledá někoho k sobě. To je vše. Pokud to nejsi ty - nepiš. Ostatní nechte na tazatelce a jejich blízkých.
Jinak v tom zázemí o kterém se píše v prvním příspěvku žijí psychicky nemocní lidé už roky.
Některé příspěvky nechápu proč sem holky psaly. Jsou dost mimo.
Holky které píší kladně, se trefily a přesně vystihly situaci nemocných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
10.10.16 17:58

@Evinda61 pokud schizofrenik nema soudnost, da se to jeste pochopit, vlastne se to da i cekat… pokud ma i tak nezodpovedne okoli, je to dost nestastne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.10.16 18:00
@Lotuska píše:

Naprosto souhlasím s @Aletheia …Z dotazu mám pocit, že ona schizofrenička chce uniknout léčbě nebo dozoru…Schizofrenie není žádná sranda a když se pacientovi vymkne z „rukou“ (nebo když to dopustí), o následcích jeho jednání se často dočteš v černých kronikách…A myšlenka, že by se dvě schizofreničky navzájem podporovaly, aniž by nad nimi byl nějaký duševně zdravý dozor, je naivní. Ano, můžou si psát na soc. sítích, proč ne, ale bydlet spolu, jen samy? To považuji za nezodpovědné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.10.16 18:05
@Evinda61 píše:
No - děkuji hokám, co chápou. A ostatní si prosím přečtěte znova o co jde - nikdo vás nežádá o vaše názory, rady a hodnocení. Holka hledá někoho k sobě. To je vše. Pokud to nejsi ty - nepiš. Ostatní nechte na tazatelce a jejich blízkých.
Jinak v tom zázemí o kterém se píše v prvním příspěvku žijí psychicky nemocní lidé už roky.
Některé příspěvky nechápu proč sem holky psaly. Jsou dost mimo.
Holky které píší kladně, se trefily a přesně vystihly situaci nemocných.

promiň, ale jsi na veřejným serveru…Pokud má někdo pochybnosti nad seriozností tvého záměru, má plné právo to napsat. A co jsem četla, bylo to slušnou formou a bez urážek…
Problematika schizofrenie je velmi ožehavá a jistě víš proč…Zeptala ses někdy na názor příbuzných obětí??? Ono šlo totiž POKAŽDÉ o selhání nemocného jedince či systému :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
10.10.16 18:07

Máme v rodině schizofrenika a není to sranda. Ačkoliv se zdá, že je to uplně normální člověk, tak má své velké výkyvy. Zakladatelka by měla zmínit o jaký druh schizofrenie se jedná, protože to není jedno a to samé slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.10.16 18:07
@Gosi píše:
@Evinda61 pokud schizofrenik nema soudnost, da se to jeste pochopit, vlastne se to da i cekat… pokud ma i tak nezodpovedne okoli, je to dost nestastne…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
10.10.16 19:24

Pletete si pojmy s dojmy. jsem zhrozená co dokážete napsat. a to probíhají kampaně pro destigmatizaci schizofrenie - no neinformovaná veřejnost je schopná reagovat tak, jak je to v této diskusi. je mi z toho smutno. obvinit holku že se snaží vyhýbat léčbě… protože se mi to tak jeví ---- svatá prostoto. chtít po ní aby zde psala o své nemoci podrobněji… to s snad ani není možné. obviňování z nezodpovědnosti - to je docela hnus. nebudu se víc k těmto výlevům vyjadřovat. hledáme parťařku a ne lidi, podle kterých má být schizofrenik zavřený a izolovaný. nevíte o tom opravdu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí