Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahojte holky už 3 roky se lečím u psychologa, na úzkosti a deprese prpblém je v tom že mám handicapa nemůžu se stim smiřit dostala jsem AD ale nevim jestli mi je ten handicap ted nevadi o to víc nemůžu si kvuli tomu najit přitele. Mám problem i s prací jsem ještě ve škole na střední podle psychologa vyzařuji neesteticky uprava oblečení líčení apod to že nejsem tzv in jsem obyčejná holka co to s líčením nepřehaní, už od více lidí slychám samá negativa že to budu mít hodbě těžké apod přemyšlela jsem i o zabití se ale nevin vhodny zpusob jak aby to vyšlo
nemyslím si, že by tě chtěl vydeptat, pouze se ti snaží pomoc.
@Anonymní píše:
Ahojte holky už 3 roky se lečím u psychologa, na úzkosti a deprese prpblém je v tom že mám handicapa nemůžu se stim smiřit dostala jsem AD ale nevim jestli mi je ten handicap ted nevadi o to víc nemůžu si kvuli tomu najit přitele. Mám problem i s prací jsem ještě ve škole na střední podle psychologa vyzařuji neesteticky uprava oblečení líčení apod to že nejsem tzv in jsem obyčejná holka co to s líčením nepřehaní, už od více lidí slychám samá negativa že to budu mít hodbě těžké apod přemyšlela jsem i o zabití se ale nevin vhodny zpusob jak aby to vyšlo
To co píšeš je celkem nejasné, ale pokud ti psycholog nevyhovuje, tak ho můžeš změnit. Ale než to uděláš zeptej se ho, proč to říká, co za tím je? Pokud z něj nemáš dobrý pocit, tak zkus najít jiného.
Jestli jsi na střední, soustred se na školu, ne na to, abys hned našla pritele nebo práci.
Ac se Ti to nemusí zdát, jsi mladoucka a mas času dost. Zas na druhou stranu Te chápu, také jsem mela první vztah až ve 21 letech na VS a celou střední jsem kvůli tomu trpěla. Všechny kamarádky s někým chodily a já nic. Zpetne se nad tim pouze pousmivam, jak jsem v te době byla naivní a „hloupa“. Rozhodne mi nic neuteklo. Můj první je i Můj poslední. To, že byl první, mu naopak hodně imponovalo. Jo a má rád přirozenost, nalicene holky nemusí.
Takže ta estetika je dost subjektivní pojem - dulezite je, aby ses líbila sama sobe a cítila se dobře.
A psychologa bych také klidne zkusila změnit, třeba Ti bude vyhovovat jiný přístup. ![]()
@Anonymní píše:život sis nedala, tak si ho neber! nevím jaký máš handicap, ale tam bych se odpíchla - naučit se přijmout jaká seš, mít se ráda, pak tě budou mít rádi i ostatní
Nikdy, jsem tam nebyla, ale v pátek jsem byla na přednášce jedné psycholožky, byla klidná, temperamentni, na vše i ostrý argument, jak nam davala priklady z praxe. Že si dovedu představit, že nějakého nemocného, vystresovaneho člověka by fakt mohla buď vydeptat nebo naopak tak vysokovat, že se uklidní.
@Anonymní píše:
Ahoj, myslím si, že by ti takhle neměl říkat, že vyzařuješ neesteticky apod. i tvé okolí by se nejspíš mělo vzpamatovat a neříkat ti tolik negativ. Nemám pocit, že by to měl mít někdo těžší nebo lehčí - jaký si to uděláš… Máš nějaké zájmy? Knihy? Sport? Malování? Co Tě baví a zajímá (krom kluků
Vždycky se dá něco vymyslet, aby byl život v pohodě. Iva
@malinika mam stejnou zkusenost. Je lepsi si pockat. Sveho prvniho a posledniho kluka jsem si nasla ke konci stredni, kdy vsechny holky kolem uz prostridaly, kde koho. I muj muz si pockal jen na me. Dnes jsme spolu krasnych 14 let.
Chci se zeptat: jakeho psychologa mas? Chodis k nejakemu ve skole? Na problemy, o kterych pises, to chce psychoterapeuta (klinickeho psychologa). Dulezite je i vybrat spravny smer (kdyztak mi napis sz, pokecame a poradim, jaky vycvik by mel psycholog mit… ono smer psychologa psychoterapeuta hodne ovlivnuje to, jak pak k problemu i klientovi pristupuje
jinak radit zmenu by ti nemel, pokud je to neco, k cemu jste nedosli spolecne… psycholog by mel zvladnput cloveka dovest i k tomu, aby dokazal zit i se situaci, kterou nelze zmenit. Situace zmenit nejde, ale jde zmenit nas nahled na ni a to je to, s cim se u klientu/pacientu pracuje nejcasteji. Vyrovnavani se s traumatem, tam patri take
potazmo, pokud mas sebevrazedne myslenky, co dokonce tendence, zauvazuj i o psychiatrovi… deprese jsou nemoc a jen silou vule se zezacatku zdolat casto ani nedaji a je fajn, pokud si clovek vezme jako podporu leky, ty srovnaji zakladni emocni ladeni a mela bys pak vic sily na lecbu s psychoterapeutem, ktera by postupne vedla k vysazeni leku ![]()
A koukni na kontakt Linky bezpeci. Poskytuji krizovou intervenci mladistvym. Pravuji tam moc fajn a mili lide ![]()
@Anonymní píše:
jsi tu ještě? čteš to všechno, co ti píšou?
Ahoj, je to takové zmatené. Chodíš na střední školu, máš nějaký handicap a nejsi in. Pokud se chceš začlenit mezi spolužáky, tak se ti psycholog snaží pomoct, možná vypadáš neupraveně, máš ošklivé oblečení, třeba i o sebe málo dbáš. ![]()
Co kdybys zkusila na sobě něco změnit? Zvedlo by ti to sebevědomí a možná by byly lepší i sociální vztahy. Učím na střední a v jedné třídě byla slečna, při těle, navíc moc nemohla chodit do schodů kvůli malému postižení. Často smrděla potem, oblečení zatuchlinou, mastné vlasy…nikdo se s ní nebavil, nechtěl vedle ní sedět. Pak jsem potkala asi dva roky po maturitě a byla úplně jiná. Seděla na kafi s kamarádkou a moc jí to slušelo. Nezhubla, ale měla nový účes, nové brýle, normální oblečení…kdyby se ke mě nehlásila, tak ji nepoznám.
Nevím, jak jsi na tom finančně, ale co zajít ke kadeřníkovi nebo na nákupy? Některé obchoďáky nabízejí stylistu zdarma, nemusíš ani kupovat. I v sekáči se dají nakoupit super kousky, ale člověk musí umět hledat, což není samozřejmé.
Nevím, proč ti říkají, že to budeš mít těžké, kvůli handicapu? Jestli chceš, napiš SZ.
Ahoj holky muzu mit dotaz? manzel chce volat me psycholozce, potrebuju vedet co ma pravo mu rict?
@Anonymní píše:
heled zkus to přepsat nějak čitelněji, tady vůbec nejde pochopit, oč jde. takže - použij správně diakritiku, rozděl to do rozumných vět tak, aby to dalo nějaký smysl a potom ti možná někdo poradí. takhle jsem pochopila jenom, že chceš návod na jistou sebevraždu? Udělej si výlet na Macochu a skoč tam.