Schizofrenik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2205
1.9.15 18:39

Konkrétně takového člověka s touto nemocí, který již vraždil, bych si k tělu opravdu nepřipustila a kontakt bych utla. Ať si každý říká kdo chce co chce, jsou různá stádia schizofrenie, ale pokud už někoho zavraždil, tak takový člověk absolutně nepatří mezi lidi. Je nebezpečný sobě i svému okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
1.9.15 19:11

Ahoj @SarahMi, Napisu Ti svuj nazor, vubec nevim, jestli se to shoduje s pravdou, je to fakt jenom muj nazor. Se schizfreniky jsem pracovala a podle me to, jestli je clovek agresivni a nebo ne nesouvisi s tim, ze ma bludy. Ne kazdy clovek by strilel na cloveka, ktery na nej jde s nozem, nekdo by se snazil utict, nekdo by ho postrelil do nohy. A stejne tak clovek se bude branit bludu, podle meho nazoru. Lidi, co maji tuhle diagnozu jsou ruzni a nekteri nejsou a nebyli nikdy agresivni a jini naopak na dennim poradku. Problem u antipsychotik je, ze pokud pacient nedostava injekce, tak se vlastne neda kontrolovat, jestli leky bere nebo nebere. A ty leky maji velmi neprijemne vedlejsi ucinky a mnoho lidi s bludy se rozhodne je nebrat a uprimne ani se tomu nedivim. Nadruhou stranu, jestli ma na krku zabiti, tak jej jen na tak nepusti, je pravdepodobne v ochrane vazbe a ta muze byt i dozivotni. Pokud bys chtela o jeho stavu vedet vic, tak pacientuv lekar ti muze s pacientovych souhlasem rici vse, to stejne u soudu…

• Citovat
  • Upravit
85
1.9.15 19:18

Chci poprosit admina, jestli by mnou smazané příspěvky nechal smazané. A nechal jen můj hlavní dotaz. Nechci to tady tolik rozvádět. Jinak děkuji všem za vaše názory a budu ráda, když mi ještě někdo poradite. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
1.9.15 19:27

Tak já bych se nikdy dobrovolně se schizofrenikem (kor pokud již zabil) nebavila, ale to z důvodu, že se s nimi potkávám v práci a vím, že jsou nebezpeční a hlavně nevyzpytatelní. Jakmile vysadí léky, napijí se, je to konec. Dalším důvodem je to, že převážná většina schizofreniků přišla ke své nemoci z důvodu užívání drog. Pokud někdo chce, ať se s ním baví, ale nevidím jediný důvod, proč ohrožovat sebe i rodinu. Schizofreniků, kteří zabili nebo se pokusili o zabití svých nejbližších běhá po venku hodně a musíme se jich bát, natož abychom si je vědomě pouštěli do života. Něco jiného je, pokud se to rozvine u člena mé rodiny, tak ho neodkopnu, ale budu dohlížet na jeho léčbu, a le dobrovolně si cizího schizofrenika nepřipustím k tělu. Je to ale tvá věc, tohle je názor můj.

• Citovat
  • Upravit
36556
1.9.15 19:56

@Gina108 Pokud si ti rozbije hlava a tvůj mozek tě přesvědčí, že soused od naproti je vraždící robot z vesmíru a jediný způsob jak zachránit tvoje děti je robota odstranit, tak půjdeš a uděláš to. a nesouvisí to s ničím, jen s tou rozbitou hlavou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
1.9.15 20:29

@sad 1 Tak tohle je trosku zavadejici, co pises… schizofrenie neni z drog, ale lidi, kteri k ni maji predpoklady ji mohou spustit napriklad i obcasnym kourenim marihuany… presne duvodu vzniku schizofrenie jsou zatim neobjasnene…zvysena mira nasili u lidi trpici psychozou s porovnanim se „zdravou“ spolecnosti se neprokazala a je na to hodne studii…odkud vis, ze beha venku hodne schizofreniku, kteri zabili? ja jsem nic podobneho nikde necetla a to se tim profesne zabyvam taky asi jako ty…

• Citovat
  • Upravit
Republic
1.9.15 20:31

@Bábrdl nemyslim si, ze to tak funguje, myslim, ze musis mit k agresi osobnostni predpoklady, znam lidi, kteri nebyli agresivni ani v psychoze a znam lidi, kteri jsou agresivni a oficielne zadnou poruchou netrpi…

• Citovat
  • Upravit
sad 1
1.9.15 20:39
@KayaRepublic píše:
@sad 1 Tak tohle je trosku zavadejici, co pises… schizofrenie neni z drog, ale lidi, kteri k ni maji predpoklady ji mohou spustit napriklad i obcasnym kourenim marihuany… presne duvodu vzniku schizofrenie jsou zatim neobjasnene…zvysena mira nasili u lidi trpici psychozou s porovnanim se „zdravou“ spolecnosti se neprokazala a je na to hodne studii…odkud vis, ze beha venku hodne schizofreniku, kteri zabili? ja jsem nic podobneho nikde necetla a to se tim profesne zabyvam taky asi jako ty…

tak jsem možná měla štěstí, že s těmi, co jsem se potkala já, a měli schizofrenii, tak žrali drogy. Ale mně je to fakt jedno. Kdo chce, ať si je třeba nastěhuje do baráku. Jen tvrdím, že jsou nebezpeční a nevyzpytatelní, a já bych je do svého života nepustila. Víc nemá smysl o tom se mnou diskutovat. Je možné, že jsme ovlivněna špatnými zkušenostmi s nimi.

• Citovat
  • Upravit
Republic
1.9.15 20:56
@sad 1 píše:
tak jsem možná měla štěstí, že s těmi, co jsem se potkala já, a měli schizofrenii, tak žrali drogy. Ale mně je to fakt jedno. Kdo chce, ať si je třeba nastěhuje do baráku. Jen tvrdím, že jsou nebezpeční a nevyzpytatelní, a já bych je do svého života nepustila. Víc nemá smysl o tom se mnou diskutovat. Je možné, že jsme ovlivněna špatnými zkušenostmi s nimi.

no jen, ze to prispiva k sireni poplasnych zprav, to co pises… proto ti s diagnozou schizofrenie, kteri pracuji, neberou drogy a vychovavaji deti se obvykle se svoji diagnozou sveri jen tem nejblizsim, a neni jich malo…vsak diskutovat treba neni..

• Citovat
  • Upravit
sad 1
1.9.15 21:02
@KayaRepublic píše:
no jen, ze to prispiva k sireni poplasnych zprav, to co pises… proto ti s diagnozou schizofrenie, kteri pracuji, neberou drogy a vychovavaji deti se obvykle se svoji diagnozou sveri jen tem nejblizsim, a neni jich malo…vsak diskutovat treba neni..

ale však jo, on ten člověk, co uvádí zakladatelka, sedí jen za vraždu. To je fakt, že není důvod plašit, je v pohodě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Republic
1.9.15 21:22
@sad 1 píše:
ale však jo, on ten člověk, co uvádí zakladatelka, sedí jen za vraždu. To je fakt, že není důvod plašit, je v pohodě :mrgreen:

oni ted za vrazdu sedi jen schizofrenici? Ja te jen upozornuju na to, ze vrazda a schizofrenie jsou oddelene kategorie, stejne jako napr. uprchlik a terorista…

• Citovat
  • Upravit
sad 1
1.9.15 21:26
@KayaRepublic píše:
@sad 1 píše:
ale však jo, on ten člověk, co uvádí zakladatelka, sedí jen za vraždu. To je fakt, že není důvod plašit, je v pohodě :mrgreen:oni ted za vrazdu sedi jen schizofrenici? Ja te jen upozornuju na to, ze vrazda a schizofrenie jsou oddelene kategorie, stejne jako napr. uprchlik a terorista…

a to někdo psal? O tom nevím. Já vycházím z toho, co píše zakladatelka. Je schozofrenik a sedí za vraždu. Takže já bych se tohoto případu bála. Ale třeba jsme srab :mrgreen: Jinej by byl třeba v klidu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Republic
1.9.15 21:27

@sad 1 vsak o tom rec neni… ty jsi mluvila obecne o schizofrenicich…

• Citovat
  • Upravit
6388
1.9.15 21:36

Psala bych si s ním s mírou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.9.15 09:29
@KayaRepublic píše:
@Bábrdl nemyslim si, ze to tak funguje, myslim, ze musis mit k agresi osobnostni predpoklady, znam lidi, kteri nebyli agresivni ani v psychoze a znam lidi, kteri jsou agresivni a oficielne zadnou poruchou netrpi…

Těžko říct. Mozek je strašně složitý a záleží, která část se pokazí. Existuje řada případů schizofreniček, které zabily své děti, které před propuknutím choroby bezmezně milovaly a nikdy se neprojevovaly násilně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová