Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, právě jsem měla rozhovor s kamarádkou, která hodně trpí na pigmentové skvrny. Vyzkoušela už všelijaké krémy, chemický peeling, laser… Nic jí nepomohlo. Teď si prý koupila nějaký bělící prostředek na odstranění pigmentu ze zubů (to prý pomáhá) a chce to zkusit i na pigmentové skvrny v obličeji
. Obsahuje to 10% karbamid peroxidu a já se obávám, aby si spíše neuškodila. Jako, bylo by fajn, kdyby to pomohlo, ona je fakt zoufalá a já bych byla fakt šťastná, kdyby jí něco pomohlo (já mám oproti ní skvrnek jen pár a žere mě to také), ale bojím se, že si pleť zničí úplně
.
Co si o tom myslíte? Děkuji ![]()
V téhle koncentraci to bude asi jako peroxid z lékárny, takže čistě tahle složka za případné škody odpovědná nebude.
Já jsem možná zbytečně plašan, navíc jsem o tom pripravku neslyšela… tak vlastně nemám co radit, ale na obličej bych to, pokud to k tomu není určený, radši nedávala… přece jen ty zuby jsou navrchu „nezivy“… kdežto ta kůže, taky bych se bála, že to může s kůží a hlavně s pihama nebo teda spíš se znaminkama natropit neplechu… ale tak mohla by to na malým kousicku zkusit a uvidí no… doktora nebo lekarnice se ptala?
Jestli jí na pigmentové skvrny nic nepomáhá, je to hormonální a s tím nic nenadělá, jedině maskovat make-upem.