Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nas je nejvetsi destruktor siroko daleko nas syn, takze pokud nejake hracky schovavam, tak pred nim a ne pred cizima detma, to by me ani nenapadlo.
To mě teda nikdy nenapadlo
Ne, má svoje hračky a nikam nic neschováváme.
@Martina84 píše:
U nas je nejvetsi destruktor siroko daleko nas syn, takze pokud nejake hracky schovavam, tak pred nim a ne pred cizima detma, to by me ani nenapadlo.
Já spíš schovavám pečenou kachnu a návštěvám davám třeba chleba s paštikou.
@Božislava píše:
Jo, občas k nám přijde jeden velmi, velmi divokej klučina, před tím některý věci schovám
oni ne že by moji kluci nic neničili, taky se to docela často stává, ale i tak, před cizíma drahý věci schovám
Ahoj, takhle moc drahe hracky zatim nemame, ale je pravda, ze treba skryju ty, ktere jsou krehci nebo dceriny oblibene, ona je opravdu opatrna a navstevni deti znam a vim, ze jsou to mali nicitele ![]()
Osobne to neberu nijak zle, proste chranim „svuj“ majetek. Kdyz si to znici sama je to neco jineho…
A co se tyce toho pujcovani toho vaseho auta - nechapou-li to deti, pak bych se obratila na rodice, at jim to vysvetli. Neni tva povinnost zarizovat navsteve „atrakce“ a ve vsem se podvolit
. Take bych takovou hracku nepujcila
Máme takové auto taky, bylo tedy výrazně dražší než to vaše, takže vydrží určitě víc a před návštěvami ho neschovávame, je pro dva a ma ještě vozík, takže si vždy dva vlezou dovnitř, dva do vozíku a nikdy v tom nebyl problém. Drahé hračky neschovávame, holt se občas něco rozbije. Jinak děti si stejně nejradši hrají s nehračkami, třeba velká krabice je nej, celou ji pomaluji a rozstrihaji.
Ne, nic neschovavam před nikým. Jsou to hračky i ty drahé a jsou na hraní i pro jiné děti. Trošku to zavání lakotou.
Není to uplne dobrý vzor pro tvou dceru.
Ne pujcujeme vse, ale samozrejme pokud bych videla, ze nekdo neco zamerne nici, tak bych zakrocila. Domaci hracky ma vsechny k dispozici, kouzelna tuzka uz spadla tak 1000× a neni ani poskrabana. Ze se neco obcas rozbije? To se stane i me. Telefon mi spadl X a rozflakalo se sklo apod.
@Božislava píše:
Nevím, zda je to divné, ale když vím, že některé dítě, co má přijít je fakt likvidátor, tak něco také schovávám. Dcera si také hraček váží, nic snad ještě ne zničila, tak by mě mrzelo nechat to zničit cizími dětmi.
Mluvím za své dětství, ale přestože u nás děti na návštěvě byly prakticky neustále, vůbec si nevybavuji, že by mi někdo nějakou hračku zničil. Divná nebudeš ty, ale budou divné tak neukázněné děti. Jediné, co jsem si schovávala, byly omalovánky, protože mi je ostatní děti chtěly vybarvovat. Jinak co si vzpomínám u jedněch bohatších známých, kteří měli doma fitko a nepřáli si, aby to děcka zničila: paní domu dala opravdu jasný příkaz, že děti se strojů nesmí ani dotknout. Hrozně jsme chtěli, ale nedovolili jsme si to. Nikdo s tím neměl problém. Co se týče tvého autíčka, aplikovala bych to stejně. Autíčko není pro návštěvy, se zbytkem si hrajte.
@Anonymní píše:
Ahoj, takhle moc drahe hracky zatim nemame, ale je pravda, ze treba skryju ty, ktere jsou krehci nebo dceriny oblibene, ona je opravdu opatrna a navstevni deti znam a vim, ze jsou to mali nicitele
Osobne to neberu nijak zle, proste chranim „svuj“ majetek. Kdyz si to znici sama je to neco jineho…
A co se tyce toho pujcovani toho vaseho auta - nechapou-li to deti, pak bych se obratila na rodice, at jim to vysvetli. Neni tva povinnost zarizovat navsteve „atrakce“ a ve vsem se podvolit. Take bych takovou hracku nepujcila
Ja bych auto pujcila, ale nase mlada ne
ta si ho chrani
Holky, toto je diskuse, kterou jsem nenašla a zajímá mě to. Hlavně, jestli jsem divná jen já, nebo ne. Dcera teď dostala k 3.narozeninám auto, které řídí sama. Určitě všichni víte jaké
Věc se má tak, že stálo 6000.Dcerka si hraček váží, takže na jaře ho vytáhneme na zahradu a bude jezdit. Problém je to, že jsem odjakživa na dražší hračky háklivá a nechci, aby mi to zničily „cizí“ děti. Takže některé hračky, typu kouzelné čtení a vše co stálo přes 1000 schovávám a dcerce vytáhnu jen na požádání. Ale je mi nepříjemné to elektrické auto. Chodí sem dost dětí hlavně z rodiny. A teď nedokážu vysvětlit klidně i 12leté holčičce, že je na to velká. Nebo i menším dětem, které jsou ale silný. Připadám si blbě, ale zas mám minulou zkušenost, že se nám minulý rok zničila takhle klouzačka, nikdo se mi nepřiznal a pár dalších drobných hraček, ale ty tolik neřešim, přeci jen jsou to děti. Jsem prostě na takové věci opatrná a o to víc mě štve, když něco rozbije jiné dítě. Takže bych chtěla vědět, jestli jsem jediná divná a jak je to u vás..