Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, urcite mi poradite… jste nez zacalo scitani, uz jsem resila nekolik problemu… ale to je vedlejsi, ted potrebuju poradit konkretne…
Manzel je na sluzebni ceste, vrati se az nekdy v dubnu(blize zatim nevim a protoze je v Tanzanii, nevim, jestli se to dozvim). Pri dotazu mailem(call centrum bylo stale obsazene), jsem se dozvedela, ze formulare vyplnim za nej… zatim je nemam, protoze scitaci komisarka se nedostavila v nahradnim terminu a prijdou mi az ve stredu… resila jsem to po telefonu s kontaktni osobou na sbernem miste a ta tvrdila, ze se scitam jen ja a deti, manzel tu v rozhodny okamzik neni, tak se nescita, takze mi poslou jen tri formulare… prislo mi to divne… jak to je? Nerada bych pak jeste dodatecne nekde shanela dalsi scitaci list ![]()
Diky M.
ahojky,ja sem koukala kterej si den na snidani s novou a tam o tom mluvyli,a jestli jsem to dobre pochopila tak cesi co jsou mimo Ceskou republiku tak se nescitaji,takze napises jen sebe a deti.aspon takhle sem to pochopila ja..
Abych řekla pravdu, formuláře vyplňoval manžel už někdy před 14 dny, když je tu pošťačka nechala. A stejně tam byla řada věcí … kdy jsme si prostě nevybrali. Takže jsme škrtli cosi, co bylo nejblíž. Ale měl sto chutí zaškrtnout i jiná políčka, jako například že se v našem jednopodlažním domě nachází nákladní výtah (ostatně, jednu dobu tu skutečně nad schodama visela „kočka“ na kolečka s maltou …" Další věc, máme RD v sousedství velké chatové oblasti, a kolik tu bylo včera lidí … třeba naši přímí sousedi, ti se sem sjeli v hojném počtu velké rodiny a prý právě kvůli sčítání
Tak jsem híodně zvědavá na výsledek, páč mám pocit, že to zase nějaká hodně chytrá hlava (resp. chytrá bejt mohla, ale jaksi dost nepraktická v životě) vymyslela …
Můj přítel je taky na služební cestě a vrátí se až v srpnu. Je voják. Měli tam jakési sezení, kde jim řekli, že sčítat se normálně budou, dostali formuláře a budou to dělat přes net.
Do bodu 5 (bydliště v rozhodný okamžik) mají napsat, že jsou v Afghanistánu.
Pokud občan ČR bude v době konání Sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011 mimo Českou republiku, pak bude sečten na formulářích doručených do jeho domácnosti, kdy za něho údaje vyplní jeden z přítomných dospělých členů domácnosti, případně mu do zahraničí předá kódy nutné pro elektronické vyplnění (přístupové kódy jsou uvedeny na sčítacích formulářích v listinné podobě). V případě, že žádná taková domácnost není, je velmi pravděpodobné, že občan bude sečten v omezeném rozsahu na základě dostupných informací z Informačního systému evidence obyvatel (ISEO, spravuje Ministerstvo vnitra ČR).
Vyplň to za něj a napiš tam, kde v tu dobu je. MYslím, že není potřeba si s tím dělat velkou hlavu.
Nám paní přinesla všechny formuláře a přebíral to manžel a bylo jí jedno, jestli jsme všichni doma nebo ne. Jde o lidi, kteří v byt popř. domě (nebo pod mostem
) bydlí.
Ale když to tu teď čtu, tak můj muž byl v době vyplňování venku se psem, tak teď nevím, jestli jsem to vyplnila dobře
![]()
Omlouvám se, ale některé otázky mi příjdou opravdu uhozené
![]()
Nejvíce mě pobavilo vyplňování bytového listu, ale to je OT
Ja bych to za nej i vyplnila, ale ja ne nej podle vseho vubec nedostanu ten papir…
![]()
Mne jde o to, jestli mam prudit a chtit papir i pro nej, nebo se fakt nescita(takze jako kvuli jedne sluzebce neexistuje?)
Asi mi nezbyde nez opet konzultovat na informacni lince nebo mailem, pokolikate uz?
![]()
Rozhodně se sčítat bude! Sčítací komisařka ti jeho formulář normálně dá, podepíšeš jí papír žes ho převzala a ty ho normálně vyplníš. Mě to komisařka taky normálně dala, když jsem řekla, že není doma. Ani jí nemusíš hlásit, že je v zahraničí. Prostě je v práci a hotovo.
mroe píše:
Ja bych to za nej i vyplnila, ale ja ne nej podle vseho vubec nedostanu ten papir…![]()
Mne jde o to, jestli mam prudit a chtit papir i pro nej, nebo se fakt nescita(takze jako kvuli jedne sluzebce neexistuje?)
Asi mi nezbyde nez opet konzultovat na informacni lince nebo mailem, pokolikate uz?![]()
Mroe ale já nechápu, proč by ti ten list neměli dát? Sakra kde t jsme?? Vždyť tam s tebou normálně bydlí a má tam trvalé bydliště ne??? To je jako kdyby naše sčítací komisařka chtěla, ať si naše Amálka formulář vyzvedne sama
Normálně by ti ho měli donést pro všechny členy dommácnosti.
List Ti daji, nasi ho taky dostali pro segru, ktera je na pul roku v Madridu. Ona ho urcite mit bude, pze ma vyjete papiry pro vsechny osoby, ktere maji hlasene trvale bydliste na te adrese.
Vyplnis bud Ty nebo mu posles kod do Tanzanie - tedy vyplnis za nej Ty. ![]()
Ja s ni mluvila telefonicky a ona si vzala nacionale na mne a deti, nekam to vyplnila, manzel ji nezajimal, pry dostanu jen tri formulare(prinese je normalne postacka, protoze komisarka se na nas vyprdla)… prislo mi to divne a rekla jsem ji to, ze mi to prijde nelogicke, ze by znamenalo, ze tu nebydli, kdyz tu neni jeden den v roce? No nic, jdu zas volat na call centrum a delat bugr… boze, to je fakt na hlavu… nejdriv resim, jestli to muzu vyplnit za manzela, pak ze komisarka klidne prijde jindy, nez avizovala, pak volam na sberne misto a ted budu jeste resit, jestli se manzel bude nebo nebude scitat
Co to tam sedi za lidi?
mroe tak jim zavolej ať ti pošlou formuláře pro celou rodinu. Manžel se samosebou musí sčítat. Vždyť je „jen“ v práci. To jsou fakt blbci ![]()
neřeš to, stejně to chtějí pouze k tomu aby vědeěli, co ještě můžou zdanit, zdražit, sebrat… v klipech lhali
PetiteFillette píše:
Můj přítel je taky na služební cestě a vrátí se až v srpnu. Je voják. Měli tam jakési sezení, kde jim řekli, že sčítat se normálně budou, dostali formuláře a budou to dělat přes net.
Do bodu 5 (bydliště v rozhodný okamžik) mají napsat, že jsou v Afghanistánu.
Peti a to se mi taky moc nezdá. Protože rozhodný okamžik není ten, kde zrovna jsem (např. na záchodě s ntebookem
) , ale tam kde bydlím. Znamená to, že mám třeba TP u rodičů v Brně, ale bydlím s rodinou v Praze.
To že je tvůj v Afgánistánu neznamená, že tam bydlím, ale je tam v práci.
M-a-j-a píše:PetiteFillette píše:Peti a to se mi taky moc nezdá. Protože rozhodný okamžik není ten, kde zrovna jsem (např. na záchodě s ntebookem
Do bodu 5 (bydliště v rozhodný okamžik) mají napsat, že jsou v Afghanistánu.) , ale tam kde bydlím. Znamená to, že mám třeba TP u rodičů v Brně, ale bydlím s rodinou v Praze.
To že je tvůj v Afgánistánu neznamená, že tam bydlím, ale je tam v práci.
Souhlas.
Co mám vyplnit v otázce č. 5 „Bydliště v rozhodný okamžik“?
Odpověď: Zde jednoduše napíšete adresu místa, kde skutečně bydlíte, kde jste doma. Nemusí to být Vaše trvalé bydliště ani místo, kde jste od sčítacího komisaře převzali formuláře. Napíšete prostě tu adresu, kde máte svou domácnost, svou rodinu.