Screening v 1. trimestru - povinný?

9947
17.12.17 21:30

Screening v 1. trimestru povinný ?

Hezký večer přeji, chci se zeptat je povinný 1. screening a nebo je to na každé těhulce zda půjde nebo nepůjde? :)

Omlouvám se tak hloupé otázky ale přeci je tu plno zkušených maminek tak se zeptam tady moc děkuji :kytka:

A přeji krásnou třetí adventní neděli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1313
17.12.17 21:31

Nic v tehotenstvi neni povinne. Vse lze odmitnout. Nevidim ale duvod toto vysetreni odmítat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.12.17 21:32

Neni povinny, povinne neni nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
17.12.17 21:32

@Petruna21 neni povinny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
17.12.17 21:33

Nic není povinné, ale nabízí se otázka proč zrovna toto vyšetření nepostoupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14617
17.12.17 21:33

Tak nutit tě nikdo nemůže, akorát do tebe možná doktoři budou trochu (víc) rýpat, to je pak na tobě, nakolik tě to dokáže otrávit, když se budeš muset neustále obhajovat a co tě vede k rozhodnutí to odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.12.17 21:37

Povinný asi neni, ale pro mě byl dost zásadní a celkem jsem si oddychla, když byl ok :) nechceš na něj jít, že se ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
17.12.17 21:45

Povinné to není, povinné není žádné vyšetření. Nebyla jsem na něm (ani na tripplu) a ani jednou jsem se nesetkala s tím, že by se nad tím někdo z lékařů pozastavoval nebo do mě dokonce rýpal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
17.12.17 21:54

@Petruna21 Povinné v těhotenství není nic, ale zrovna toto vyšetření považuji jako jedno z nejdůležitějších. Tripple test jsem v posledních těhotenstvích po absolvování sceeningu odmítla, byť to můj MUDr. nelibě nesl (sám screening nedělá, šla jsem ke konkurenci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
17.12.17 21:56

@Petruna21 prvotrimestralni screening je dokonce tak nejak zbytečný, pokud těhotenství probiha bez komplikaci a v pohodě. Ale někteří doktoři delaji jako by šlo o neco extra. Moje doktorka (tak trosku podnikatelka, co ji peníze nesmrdi) me na nej hnala a přesvědčovala…nechtěla jsem, tak mi dala podepsat reverz ze odmítám. Ale znám další dvě zeny, kterým jejich doktorky řekly ze pro to neni důvod a pokud vyloženě nechtějí, nikam je hnát nebudou. A reverz podepisovat nemusely. Takže i co doktor, to názor.

• Citovat
  • Upravit
189
17.12.17 23:08

Povinne to neni.ale jistota je ok.ja treba nebyla na testu na cukrovku a ekg. Ale uzv jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.12.17 23:55

@Marie432875 tez bych nerekla, ze je zbytecny…ja mela pohodovy prubeh a na screeningu nam rekli, ze je dle utz patrny hydrops plodu (moje dr na malem utz nevidela) a tak nas sledovali a miminku prestalo bit srdicko…zjistila jsem az znovu na utz v 17tt. Krev mi take nevysla uplne dobre, takze jako uplne zbytecny bych to neoznacovala, pokud nekdo chce vedet, ze je vse ok :nevim: ted jsem na screeningu byla tez (podruhe tehotna po prvnim neuspechu) a jsem mnohem klidnejsi kdyz vim, ze je vse ok ted :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14617
18.12.17 00:21

Zbytečné to možná může být pro ženu, která by neukončila těhotenství za žádných okolností. Ale i v takovém případě si myslím, že je lépe vědět a být připraven :think: Už třeba kvůli možnosti rodit rovnou na specializovaném pracovišti, mít naplánovanou akutní zdravotní péči o dítě ihned po porodu dle diagnózy atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
18.12.17 01:13

@Petruna21 pro někoho zbytečný pro někoho ne, ja na něm nebyla u syna a ani teďka :) syn je zdravej jako ryba :) a teďka nastavajicí potomek je taky ok :) byla sem až na triple testu v 16 tt :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
18.12.17 03:47

@Envie tak určitě záleží i na úhlu pohledu. Pro mne dite s downem problem neni, nezabiju člověka jen proto, ze je nemocný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky