Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, před pár dny jsem zjistila že jsem těhotná a s přítelem jsme neváhali ani minutku o tom že by jsme si to nenechali. Jenže já pořad studují poslední ročník a zkoušky mám v červnu a porodit bych měla někdy nakonci sprna, myslíte že můžu školu normálně dodělat i těhu nebo ji budu muset přerušit?
Pokud bude těhotenství probíhat v pořádku, určitě se škola dokončit dá. S námi taky končila těhotná spolužačka.
Co by jsi nemohla, pokud nebudeš mít nějaké velké zdravotní problémy, sedět ve škole není žádná námaha.
Jsem ve stejne situaci. To, že budu mit břicho, neresim:) a škola se zvládne:)
Držím palce:)
To by melo byt OK. Delsi sezeni na konci tehotenstvi je potencialne nebezpecne pro tehotne s krecovymi zilami, riziko krevni srazeniny. Navic to ani neni pohodlne. Ale Ty jsi mlada, je velky predpoklad, ze vse bude probihat bez komplikaci a nepohodli pocitis jen minimálně.
No jasne, ze se to da, byt v zamestnani, tak na md odchazis v pulce cervence, takze zkousky v cervnu nejsou problem.
Hele nechci být pichlavá, ale ona tu u vás asi nehoda tak moc nebyla, co? Podle tvých ostatních příspěvků ![]()
@EskaA otehotnela jsem v 18ti na gymplu. Nebylo to lehke, to uznavam. Dnes je mi 31, mam nadhernou 12 letou dceru, skolu jsem dokoncila..dal studovala a rekvalifikovala se a dnes pracuji jako manazer senior v mezinárodní firmě. Niceho nelituji, ačkoli jsem zůstala po roce a pul sama. Všechno zvládneš. Miminko te pozene dopředu. ![]()
Syn se narodil v srpnu a já sice nechodila do skoly, ale do prace, kde jsem sedela 12 hodin. Zvladla jsem do konce května. Pak mi uz hodne tvrdlo břicho. Ve škole 12 hodin sedet nebudes a kdyz pripoctes svatak, tak tam toho tolik nenasedis. Mela jsem vic spolužaček co maturovaly s brichem a nikdo nemel problem ![]()
No, bodejť bys váhala, jestli si to dítě nechat nebo ne, když ses o něj snažila. V červnu zkoušky zvládneš, proč bys je nezvládla, vždyť to tak máš i naplánované nebo ne? ![]()
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat za jak dlouho se vám ukázali // na testu. Já mám dneska druhý den vynechanou MS a pořad nic
Tak se začínám obávat že to zase nevyjde ![]()
ale tak co, ta „trocha“ stresu miminu neuškodí…hlavně ať si to přítel „nerozmyslí“ a rodina pomůže po porodu
Proč byste nemohla? Těhotenství není nemoc. A rozhodně je jednodušší dodělat školu jako těhotná, než s dítětem.