Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@vokishka tak pokud do toho půjdu, pošlu pak pozvání na kafe a můžeš se na exota přijet mrknout ![]()
@Anonymní píše:
@Andini me je 26, chceme druhý a jaksi to nejde.. takze bych nejspis zkousela mimi a behem toho studiumdrzim palce
Moc dekuju za pochopení a pozitivní komenty
potěší to ![]()
@1mila2 já to myslela tak že bych nebyla denně pryč a musela mít podchycene hlídání, samozřejmě si uvědomuji, že to nebude sranda, a bude mě to stát hodně úsilí a nervů, ale jK vidím, nemožné to není ![]()
@Andini píše:
Moc dekuju za pochopení a pozitivní komentypotěší to
Neni zac.. sice mam kolikrat pocit, ze se na celou skoli vyprdnu, ale je to na tri roky a uz me ceka posledni rok, tak by to byla skoda ![]()
@Anonymní píše:
Neni zac.. sice mam kolikrat pocit, ze se na celou skoli vyprdnu, ale je to na tri roky a uz me ceka posledni rok, tak by to byla skoda
To chápu, já si myslím že to zvládnout jde, i když to bude zahul.. Zas mám strach že si těhotenství a první měsíce mimča ne užiju tak jak bych chtěla, kvůli neustavajicimu učení a stresu že zkoušek.. ![]()
@Andini píše:
To chápu, já si myslím že to zvládnout jde, i když to bude zahul.. Zas mám strach že si těhotenství a první měsíce mimča ne užiju tak jak bych chtěla, kvůli neustavajicimu učení a stresu že zkoušek..
To ti ted nikdo nerekne, zalezi jaky mimco budes mit.. ja mela desnyho urvanka prvních 8 mesicu ![]()
S nástavbou nemám zkušenosti. Ale na vejsku (na dálkové studium) se mnou chodily i maminky s malými dětmi a v pohodě. A já sama jsem zase čast studia na střední absolvovala kvůli zdravotnim důvodům s individuálem a chodila jsem jen v pololetí na přezkoušení. A k maturitě jsem se v pohodě dohrabala, i když jsem na to učivo byla sama (občas jsem měla nějaké doučování). Záleží na tom, zda jsi do toho studia ochotna investovat svůj čas. A zda jsi schopná se doma sama učit (někdo to nedává). Já si třeba chci během MD a RD taky nějak prohlubovat vzdělání, protože se mi to zda jako dobrej relax a myslím si, že je fajn, když se člověk během mateřské udržuje v takové té „pracovní kondici“. Pak to má podle mě o dost jednodušší při návratu do práce. Jednak ten navrat potom není takový šok a jednak, pokud by maminka náhodou po mateřské měnila práci, tak ten životopis působí lépe.
@Hlaholice já právě půjdu na online studium, kde bych jezdila dvakrát ročně na zkoušky, nechci „tvrdnout“ ve škole když bych ten čas mohla věnovat prckovi, i za cenu toho že to bude náročné a budu se muset učit sama doma.. Počítám s doučováním i s tím že to bude zrout času, ale nehodlám dva roky ztratit „jen tak“ protože vzhledem k tomu kolik mi je (25) nechci čekat dva roky.. Nechci riskovat že neotehotnim hned.. To se raději budeme snažit po čas studia otěhotnět, než pak nervovat, že mimi nebude ![]()
@Andini píše:
@Hlaholice já právě půjdu na online studium, kde bych jezdila dvakrát ročně na zkoušky, nechci „tvrdnout“ ve škole když bych ten čas mohla věnovat prckovi, i za cenu toho že to bude náročné a budu se muset učit sama doma.. Počítám s doučováním i s tím že to bude zrout času, ale nehodlám dva roky ztratit „jen tak“ protože vzhledem k tomu kolik mi je (25) nechci čekat dva roky.. Nechci riskovat že neotehotnim hned.. To se raději budeme snažit po čas studia otěhotnět, než pak nervovat, že mimi nebude
Online studium by mi také vyhovovalo
. Já ti rozumím, na tvém místě bych se taky o miminko snažila hned a nečekala bych. A se školou bych taky nečekala.
@Hlaholice děkuji, jsem ráda že to co se mi honí hlavou nejsou úplné blbosti
přeji ať se daří ![]()
@Andini píše:
@Hlaholice děkuji, jsem ráda že to co se mi honí hlavou nejsou úplné blbosti![]()
přeji ať se daří
Děkuji, take ti přeju, ať se daří. ![]()
@Andini a teď pracuješ? nebo co děláš? ono si to většina lidí představuje jak Hurvínek válku, že pojedeš na zkoušky 2× za rok. ale taky si vem, že se za tu dobu musíš naučit učivo za 4 roky. a i kdyby se to dalo nějak u ústních zkoušek ošulit, tak u státní maturity ti nikdo úlevu dávat nebude.
já třeba k synovi vstávala v noci i po hodině, separační úzkost měl od 9 měsíců do 2,5let a byl skoro neustále nemocný.
takže, já bych nejdřív dodělala školu a pak miminko
@iiiv teď pracuju, tři hodiny denně, a jako Hurvínek válku si to rozhodně nepředstavuju
jsem smirena s tím že to bude zahul ale jak už jsem psala, nechci v 25 čekat až dodělám školu a pak zjistit že těhotná nebudu hned, a mít první mimi ve 30 taky nechci.. ![]()
@Andini píše:
@iiiv teď pracuju, tři hodiny denně, a jako Hurvínek válku si to rozhodně nepředstavujujsem smirena s tím že to bude zahul ale jak už jsem psala, nechci v 25 čekat až dodělám školu a pak zjistit že těhotná nebudu hned, a mít první mimi ve 30 taky nechci..
tak to zkus, maximálně to odložíš
@Andini me je 26, chceme druhý a jaksi to nejde.. takze bych nejspis zkousela mimi a behem toho studium
drzim palce