Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem si jedno dítě pořídila uprostřed Mgr studia, na státnice jsem šla když měl rok a byla jsem uz znovu těhotná. Teď se dvěma dětma dělám doktorát. Mám to jako zábavu, abych se na te mateřské nezcvokla.
Takže já jsem uprednostnila dítě před školou. Ale tu maturitu jsem už měla, měla jsem i Bc a hlavně podporu rodiny, takže bylo jasný, že ani to Mgr nebude problém.
Být tebou to ale zvazim, maturita je důležitá a pro někoho, kdo ji dělá z ucnaku, sam z domu a s děckem, určitě ne zde jednoduchá. Abys pak nelitoval, že sis toho naložila moc. Jako bezva reseni vidím to nastoupit na školu a dle její náročnosti potom otěhotnět buď už při ní nebo až po ní. Ale je si bys nastoupila za rok, pak rok školy, o m těhotenství…chápu, že je to dlouhý, já sama jsem děti takto "pozdě nechtěla. Dalším řešením je napřed dítě a do školy jít třeba až bude ve školce, jeslích nebo až uvidíš, že je hodný a budeš se s ním moct v klidu učit.
@Andini píše:
@1mila2 já to myslela tak že bych nebyla denně pryč a musela mít podchycene hlídání, samozřejmě si uvědomuji, že to nebude sranda, a bude mě to stát hodně úsilí a nervů, ale jK vidím, nemožné to není
Ja taky nebyla denne pryc. Mela jsem to do skoly 110km a to bych fakt nedala. Uz takhle byl chlap unavenej, kdyz jsem byla cely den v prd… a on byl treba po nocni ![]()
Ale proste se to da. S urvanym ditetem je to slozitejsi, ale i tak se to da. Proste nic neni nemozne ![]()
@1mila2 děkuji za podporu a naději, do školy bohužel budu muset nastoupit příští rok a nehodlám se vzdát naděje na děti.. S druhým klidně počkám, ale první odkládat nemůžu… Ještě jednou moc děkuji
![]()
@1mila2 no, protože letos to už kvůli práce a dalším důvodům nestíhám.. Neměla bych čas už vůbec na nic, ne tak na školu.. ![]()
@vokishka a víš že znám hodně lidí co si udělali výuční list,protože byli mladí (hloupí) nechtělo se jim sedět ve škole a za pár let jim došlo že přece jen s maturou to bude lepší…
@brumi ne každému se nechtělo sedět ve škole, jsou i lidé kteří nemají n výběr a musí školu přerušit protože musí nastoupit do práce..... Aby uzivili sami sebe…
a až je to jen trochu možné, chtějí si doplnit vzdělání a někam to třeba v budoucnu dotáhnout…
nemyslíš?
@Andini samozřejmě i toto je častý případ, nemyslela jsem to nijak zle, že jsou lidi hloupí jak bylo na reagovaný příspěvek napsáno,ale že jsou i jiné důvodu proč se dodělává maturita později a co píšeš je také velmi častý ![]()