Screening v druhém trimestru

Anonymní
10.6.21 14:58

Screening v druhém trimestru

Ahoj holky, potřebuji asi trochu uklidnit. Mám poměrně bezproblémové těhotenství pomocí IVF metody. Dneska probehl druhý screening a ten odhalil cysty v postranních komorach mozku a echogenni fokus v levé komoře srdeční (přikládám foto). Paní doktorka měla skluz, ultrazvuk určitě neodflakla, ale pak mi k tomu až tak neřekla, nevysvětlila…No každopádně mi vzali krev na toxiplasmu a CMV a za týden musím přijet znova.
Setkala jste se v těhotenství některá se stejnými problémy? Ona byla celkem klidná, nestrašila mě, jen se to asi musí hlídat.. no ale já streson vylekaná, první těhu po dlouhém snažení :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.6.21 20:35

Pokud Tě uklidní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.21 18:30

Naše malá měla na druhém screeningu viditelné v jedné srdeční komoře (nevím které) hned 2 hyperechogenní fokusy. Tenkrát si pan doktor akorát dohledal výsledky z 1. screeningu a když viděl že ten dopadl ukázkově, tak doporučil akorát preventivní vyšetření kardiologem po porodu. Ještě v porodnici nám malou prohlídl kardiolog - srdíčko fungovalo v pořádku i s těmi fokusy. Tam nás ještě rovnou objednali do Brna na kardiologii ve 2 měsících, tam už dělali klasicky EKG a ultrazvuk srdíčka. Ty 2 hyperechogenní fokusy tam pořád má, asi tam budou vždy, ale srdíčko funguje úplně v pořádku, prý to ničemu nevadí. :) Pro jistotu se jednou ročně ukážeme na kardiologii, ale paní doktorka říkala, že je to spíš jen tak pro klid duše když už ji mají registrovanou, ale že potřeba to ani není…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky