Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já teda nejsme odborník a je mně teda taky kus, napsali mi zhoršenou viditelnost - ale změřili a zkontrolovali vše. co nechápu je - " Doktor na první pokus neviděl vůbec nic. Tak jsem 20 min musela chodit po chodbě. Pak mě VZAL ZNOVU A MIMINO NAŠEL. Změřil jen NT a CRL a BPN.
To mi na odborné pracoviště příjde trochu slabý výkon - najít plod až na podruhé. ![]()
Nosní kůstka se neměří, jen jestli je nebo není. (NB+ nebo tak něco) Srdíčko viděl, to je vidět hned, tos musela vidět i ty. A tam měl měřit co? Jak rychle tepe?
Jestli to byl I. trim screening, tak by to mělo být na všechny tři trisomie. Vždycky.
Byl to 1. screening a v papíru je jen trizomie 21. Byla jsem bohužel na jiném pracovišti, než u předch. dětí. tam dělali všechny 3 trizomie. Srdce bilo, plod se hýbal. Ale nezměřil tep, to se taky dělá.
@Frnda napsala jsem to blbě, plod viděl, ale velice špatně. Nevím co mělo změnit to chození
mě ta přehlednost přišla pořád stejná.
prohlížel mě primář s akreditací v Londýně
![]()
Tak to chození, asi aby se dítě líp otočilo?
Jinak první screening byl taky rychlovka, prohlížel pár minutek a zase se šlo, podrobnější byl až ten druhý. Nejvíc podrobný byl třetí, který byl na naší žádost a na kterém jsem byla skrz genetiku.
A já teda neplatila vůbec nic, za žádný screening. Vše přes pojišťovnu.
@Padme93 já jsem platila, ale VZP mi vrátila tisíc korun. Akorát mě mrzí, že nevím, jestli je teda zdravé nebo ne
V závěru je psáno screening nedativní, ale změřeny jen tyto 3 věci.
Právě mám úplně jiné zkušennosti s mýma dvěma dětma. A váhově jsem na tom byla dá se říct stejně.
Tak až teď si všímám, jak to mám zblízka vyfocené, že jsou tam opravdu všechny 3 trizomie. Omlouvám se.
Nosní kůstku zkusím poprosit svou lékařku, jestli by se na kontrole podívala, ona ty screeningy dělá také. No, budu věřit, že je to dobré.
Jestli je tam negativní, tak je to v pohodě. Nebo respektive, nikdo ti nikdy 100% neřekne, že je zdravé, ale tenhle výsledek je v pohodě, pokud k tomu nic víc dr. neřekl, tak je to ok.
Kdyby se něco nezdálo, tak by to řekli.
Nám tedy měřili i průtoky pupečníkem tep za minutu, viděl močovou trubici, mozek, žaludek
@Lamátko je to mé třetí dítě a u obou předtím mě to taky všechno měřili. Proto jsem z toho nešťastná. Už se stejně nedá nic dělat, je to uhrazené, lékař bude krýt lékaře…
Maminky, dnes jsem byla na screeningu v prvním trimestru. Jsem dost silné postavy a vždy byl trochu problém miminko poměřit. Tentokrát to bylo ale ještě horší. Doktor na první pokus neviděl vůbec nic. Tak jsem 20 min musela chodit po chodbě. Pak mě vzal znovu a mimino našel. Změřil jen NT a CRL a BPN.
na kontrolu jdu za týden, tak to s paní doktorkou proberu. Myslíte, že se mám obávat nějaké VV? Podle NT a krve je to 1:2600 - negativní. No ale to jen na trizomii 21. U přech. těh. mi dělali i na trizomii 18 a trizomii 13.
Nepodíval se ani na končetiny, nezkontroloval tep srdíčka, stav plodové vody či placenty a bříško. Nezměřil ani nosní kůstku.
Přesto mi pichl papír, že screening negativní a vzali si 1400kč. Na seznamu akreditovaných lékařů je, to jsem se dívala. Ale jsem mírně řečeno v šoku. Protože u předchozích těhotenství mi měřili vždy všechno a váha byla tak nastejno.
Nevím co mám dělat
sama věřím, že je malé v pořádku. Ale proč ani to srdíčko nezkontroloval, vždyť to s mou váhou nemá co dělat. O fotce ani nemluvím, neochota sama, přitom se dalo krásně něco vybrat. Ale to vem čert, na tom mi nezáleží.