Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni!
Na e-mimino chodím spíš jako pozorovatel a diskuzí se nezúčastňuji, ale už nevím kudy kam, tak doufám, že mi poradí už zkušené maminky:).
Jsem právě v 10.tt, čekáme naše první děťátko. Moc se na něj těšíme a chceme pro něj přirozeně jen to nejlepší. Problém je v tom, že rychle přibírám už takhle brzo, což, jak jsem se dočetla, bych neměla. Doktorka zatím nic neříkala, jdu k ní až za dva týdny, tak se samozřejmě ještě poradím s ní.
Nikdy jsem nebyla žádný drobeček, měřím 166 cm a vážila jsem 72 kg, ale hodně lidí mi říkalo, že by mi to nehádali, že vypadám na míň a i já se cítila dobře. Ale teď, v 10.tt, kdy se nepřejídám, ale musím uznat, že jím alespoň 6× denně po malých porcích spíš zdravějšího jídla(dřív jsem jedla max.3 x denně a málo), jsem už přibrala 6 kg:(. Děsím se, kam to až dojde:(. Měla jste to některá podobně? Případně - co byste mi doporučily vy zkušenější? Nebo to zkrátka neovlivním?
Díky moc ![]()
No to je fakt dost, co štítná žláza? Řekni to doktorce, ať ti udělá nějaké testy
Ahojky, pokud se citis dobře a miminko prospívá, tak se obávám, že s tím nic neuděláš ![]()
Já, ze začátku kvůli nevolnostem zhubla..ale pak samo postupně nabírala..těch tvých 6kg..jsem měla v šestým měsíci a zbytek do 18kg postupně do porodu
.
Třeba to bude jen na začátku, pak se to zklidní..
..užívej si a at je vse jak má ![]()
Já jí to určitě hned při první příležitosti povím, jen je blbý, že má ordinaci pouze ve čtvrtek a tento týden to připadá ještě ke všemu na svátek
. Před těhu mi řekla, že mám nejspíš PCO, ale testy mi nedělala. Musela jsem se vždycky strašně hlídat v jídle, hodně se omezovat a jíst fakt málo, abych netloustla… ![]()
Ahoj buď v klidku já jsem na konci 3měsíce a nabrala jsem asi 6kilo, musim se krotit
To jsem zapomněla napsat - mně není vůbec špatně.. Fakt absolutně vůbec.. kromě únavy a lítostivosti mi nic není…
Ze začátku mi doktorka říkala tak 1 kg měsíčně. Což já to měla asi po dvou. Přehouplo se to asi okolo pátého měsíce kdy jsem během měsíce měla nahoře 6 kg a od té doby tak po třech kg. Na začátek je to asi hodně. To asi ještě zavodnění nebude.Ale zase jestli si před tím jedla maličko a teď se neomezujes, tak je to možné.
@matrioska píše:
Já jí to určitě hned při první příležitosti povím, jen je blbý, že má ordinaci pouze ve čtvrtek a tento týden to připadá ještě ke všemu na svátek. Před těhu mi řekla, že mám nejspíš PCO, ale testy mi nedělala. Musela jsem se vždycky strašně hlídat v jídle, hodně se omezovat a jíst fakt málo, abych netloustla…
tak možná je to fakt ta štítná žláza
Tak já v těhu stejně jak ty. Nakonec plus 28 kg (výchozí váha 59 kg na 170 cm). Doktor se mohl zbláznit, střídající doktorka nic neříkala. Sladké jsem skoro nejedla, ostatní tak normálně. Nemoc jsem žádnou neměla. V porodnici jsem nechala jen 6 kg, to jsem byla zděšená. Kojila jsem a vše jsem zhubla do 6 měsíců a to jsem žrala a žrala jak nezřízená. Jak jsem přestala kojit, musela jsem se už začít hlídat. Teď jsem 12tt a mám nahoře 5 kg. Někdo to tak prostě má. Mám svědomí čisté, protože vím, že se nepřejídám. Štítnou žlázu mi teď kontrolovali kvůli něčemu jinému a v pořádku.
Může to být špatně a nemusí to nic znamenat. Já jsem u všech těhotenství hodně rychle nabírala ze začátku a pak se to zpomalilo, ne-li zastavilo. Já si to vysvětluji tím, že normálně mám spíše podváhu (cca 45kg/160cm) a tak si tělo dělá zásoby. V 10tt jsem měla taky už asi 5-6kg nahoře, teď (35tt) mám nahoře 10kg. Ale určitě bude lepší to probrat s doktorkou, problém tam být může (ale nemusí). Držím palce.
No já si začnu normálně psát, co jsem snědla, ať to vidím černý na bílým a nešpekuluju, zda přece jen nejím moc. My jsme v rodině všichni baculatý, někdo víc a někdo míň(já patřím mezi ty osoby méně výrazné - to podotýkám!
).
@masima já jsem to měla taky tak. Dokonce jsem u 3 těhotenství jedla v podstatě už jen ovoce a zeleninu, abych zase neskončila s 26 kg nahoře a přibrala jsem „jen“ 20kg. Ale na co se chci zeptat, popraskala vám kůže tím váhovým vykyvem? Já mám právě strie šíleny úplně po celém těle. A nemohla jsem nadělat nic, prostě jsem zadržovala vodu ![]()
Fakt? To je vážně hrozné, čím si musíme procházet! 26 kg? Nedokážu si to představit, ale zatím to vypadá, že budu mít 50 kg a budu první v historii
trochu mi popraskala, ale nic dramatického, já měla na břiše pár strií už před těhu, a to už z puberty(zřejmě)…To je možná hloupé, ale nějak tohle neřeším, já nejsem žádná sportovní holka, vždycky jsem radši něco tvořila, než bych šla sportovat, jediné, co mě baví je chůze -tůry…Ale líná nejsem, nějaké válení - to není nic pro mě, jen se prostě nevěnuji(bohužel pro mé tělo) sportu…
@Artuše Strie se mi udělala jen jedna - jen tesně u jizvy po operaci 1 cm. Ale to přičítám za A genetice a za B tomu, že jsem to přibírání měla postupné, že mi břicho nevyskočilo ze dne na den. Už v tom 12tt jsem nosila těhotenské kalhoty. Teď mám pořád ještě svoje, ale břicho už opět mám. Jo a sice jsem si břicho mazala každý den od začátku, ale tak 5 vteřin večer před spaním a obyč krémem z DM
.
Jsem 11tt a zatím 2 kila dole
nevolnosti ustupují a tak předpokládám že to půjde nahoru
mám na svých 164 cm teď 53/54 kg tak nevím na kolika skončím
Nemáš problém se štítnou? Já mám teď sacharidovou stravu i přes citlivost na sacharidy (nic jiného do sebe nedám) a zatím teda nic nahoře ![]()