Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem ve 13tt a včera večer se mi stalo neco co me znepokojuje až do ted.
Vpohodě, normálně jsem stála povídala si a najednou jsem měla před očima černo, nevidela jsem nic jen takové blikající tečky které se pohybovali a naznačovali pohyb lidí kolem mě, ke všemu tomu jsme začla pocitvota klepání se nohou a pak zbytek končetin, nemohla jsem udržet rovnováhu a sla jsem k zemi.. trvalo to dobrých 5 minut než jsem se mohla postavit normálně videt. Nějka bymě to nevidesilo kdybych nebyla těhotná, ted se ale bojím zda se nemohlostát neco miminku? Mam staršný strach.. ![]()
Musi š k doktoru, nejsme doktorky, co ti na to máme napsat. Nejspíš to nebude prkotina
@Liliana88 Prostě si omdlela… je to celkem normální a nemá smysl si s tím nějak výrazně dělat starosti. Akorát si hlídat aby s sebou člověk fakt někde nesekl, ale je potřeba si včas sednout / lehnout a raději neřídit, dokud to nepoznáš s dostatečným předstihem, neb za volantem to není nic moc.
@Liliana88
A udělalo se ti někdy špatně na omdlení? Znáš to? Bývá černo před očima, studený pot, hučení v uších. To mě napadlo hned jako první…
Když já jsem vlastně neomdlela, jen jsem tech dobrých 5minut se klepala a nevidela jsem vubec nic
@Liliana88 píše:
Když já jsem vlastně neomdlela, jen jsem tech dobrých 5minut se klepala a nevidela jsem vubec nic
Tohle se mi taky stalo, omdlívala jsem docela často a jednou se mi stalo, že jsem úplně neomdlela, ale přestala jsem vidět a třásly se mi končetiny, viděla jsem zvláštní obrysy. Posadili mě na židli a nějakou dobu trvalo, než to přešlo, chápu tvoje zděšení, byla jsem z toho taky vyplesklá.
Buď nízký tlak a mdloby, nebo nějaký neurologický problém. Mohla by to být i epilepsie v počátku. Určitě nad tím nemávej rukou a utíkej k doktorce!
Myslim, ze vlivem hormonu to neni nic, ceho by ses hned musela desit, mne se tohle stavalo, kdyz jsem snedla neco, co mi nesedelo, tak jsem mela takove hnusne navaly. Kazdopadne by nebylo od veci resit to s dr., muze to byt jen nizky tlak, ale treba i nabeh na migrenu, nebo kamosce tak začala v tehu roztrousena skleroza
@Liliana88
Ještě mě napadlo, v těhotenství jsem měla 2× migrénu, jinak na ní netrpím, z toho jednou byla s aurou, špatně jsem viděla, v podstatě jen jakoby na jedno oko a ještě bylo vše tmavé, pak jsem několik minut viděla blikající objekt, do prstů na ruce mi postupně šlo mravenčení + ztráta citlivosti a následně jsem asi hodinu nechápala psaný text. Nebylo tam ale žádné klepání končetin, ani ztráta rovnováhy. Jen třeba další možnost. ![]()
@unuděná píše:
Buď nízký tlak a mdloby, nebo nějaký neurologický problém. Mohla by to být i epilepsie v počátku. Určitě nad tím nemávej rukou a utíkej k doktorce!
Ano, to jsem zapomněla dopsat
byla jsem následně na EEG a dalších vyšetřeních, vše dopadlo dobře, podle lékaře klasické mdloby, měla jsem hodně nízký tlak jednu dobu. Už je to hodně let zpátky a žádné problémy nemám, takže žádný strach, nemusí to nic být ![]()
Ahoj,
jak radí skoro všichni. K doktorovi.
Může to být jen únava, nenajedeníse, může to být i těhotenská cukrovka.
Spíše než tady Ti poradí opravdu doktor.
Určitě k dr a začni pít magnézko, a nos u sebe třeba hroznový cukr a pokud ucítíš příznaky vem si ho a sedni si…pokud to je od tlaku tak ti tohle pomůže, já měla přesně to samé ve všech těhotenstvích několikrát denně
a tohle pomáhalo aspon trochu