Screening v I.trimestu

1000
29.7.12 22:06

Screening v I.trimestu, prosim poraďte

Ahoj všem, ráda bych se zeptala na názor na screening v 1. trimestru. Jsem objednaná v Brně na Veveří a když jsem tam volala, mám přijít v ukončeném 12 týdnu, kdy berou jak krev tak dělají UZ. Když jsem ale hledala na netu, zjistila jsem, že správně se má krev bráv v 9 - 11 týdnu a UZ v 12 - 13 týdnu a hodnocení se má dělat společně.
 http://cfm.gynpor.cz/…-i-trimestru

Tady je odkaz třeba na Apolináře…tak teď nevím…jak to dělali Vám?
Nevím jestli mám zkusi ještě objednat se do Prahy nebo to nechat tak…
Díky za každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8022
29.7.12 22:08

Ahoj já byla také v brně na veveří ve 12týdnu a braly mě po příchodu krev a po půl hodce jsem šla na utz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
29.7.12 22:09

@Maja7756 poprvé mi dělali obojí najednou v tom 13tt, podruhé krev v 10tt a UTZ ve 13tt. Rozdíl 16 měsíců mezi testy…Obojí stejné pracoviště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
29.7.12 22:09

Ahoj, mně nejprve nabrali krev a až po cca 2 týdnech dělali ultrazvuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
29.7.12 22:10

@Maja7756 Já byla u Apolináře, takže mi to dělali přesně podle toho doporučení, na které dáváš odkaz. Jinak teoreticky se tam objednat můžeš, mají na to dokonce grant, takže je to zadarmo, ale nevím v jakém týdnu jsi, nemají zrovna krátké objednací lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
29.7.12 22:10

Já šla na krev tyden před I. sceeningem aby meli při UTZ krevní vysledky, a na tomto základe mi doporučili konzultaci a následný odběr plodové vody… jo a mela jsem jej v Gennetu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
29.7.12 22:11

Byla jsem taky na Veveří a dělali mi obojí najednou. Jsou tam pečliví, do Prahy bych kvůli tomu nejela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
29.7.12 22:15

Ahoj, tady ve Zlíně máme tzv. oscara. Chodím k MUDr. do nemocnice a mě (těm co chodí do nem. k dr.) berou krev cca v 9tt. Jinak od ostatních vím, že se musí objednávat na vyšetření a krev jim berou až v ten den, tedy zpravidla ve 12tt. Ať vám vše dopadne dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
29.7.12 22:21

Já jsem byla v Olomouci ve FN a krev mi brali při ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
29.7.12 22:24

Má se správně dlat kev jak píšeš dřív, mě dr dokonce krev posouval orpoti původnímu plánu na dřív protože mimi bylo na UZ o týden cca větší, o¨dběr ve stejnou dobu ale není vyjímkou, nicméně jsem slyšela že může udat falešně pozitivní výsledky. Ale rozhodně to takhle dělajína více pracovištích :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.12 22:45

Byli jsme taky v Brně na Veveří, ve stáří těhu 12+0, vzali mi krev a pak nás rovnou poslali i na UTZ. Pokud se tam budeš objednávat, chtěj přímo DR Vlašína, je to vyhlášený odborník, všechno nám super okomentoval, ukázal a vysvětlil. Byli jsme tam pak ještě na UTZ ve 20tt a dostali jsme se do spárů jakési doktorky - no hrůza… bohužel jsem se k Vlašínovi přímo zapomněla objednat, tak jsme si to vyžrali u této DR :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
29.7.12 23:09
@Haňulka žabulka píše:
Byli jsme taky v Brně na Veveří, ve stáří těhu 12+0, vzali mi krev a pak nás rovnou poslali i na UTZ. Pokud se tam budeš objednávat, chtěj přímo DR Vlašína, je to vyhlášený odborník, všechno nám super okomentoval, ukázal a vysvětlil. Byli jsme tam pak ještě na UTZ ve 20tt a dostali jsme se do spárů jakési doktorky - no hrůza… bohužel jsem se k Vlašínovi přímo zapomněla objednat, tak jsme si to vyžrali u této DR :-(

Přesně tak, dr. Vlašín je největší kapacita na Moravě a v Brně to mají fakt zmáklý. Vůbec neřeš, jestli to dělají dobře. Např. v Ostravě to dělají taky nadvakrát (zvlášť krev a utzv.). Já jsem kvůli odjezdu do zahraničí šla na prvotrimestrál dvakrát a mám srovnání - dr. Polák v Olomouci a dr. Vlašín v Brně v rozmezí dvou týdnů a musím říct, že Vlašín byl vtěší kapacita - víc toho věděl, viděl a byl pečlivější. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
29.7.12 23:24

V Praze Podolí to dělají stejně jako v Brně Veveří, takže určitě dobře, aspoň já jim věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
29.7.12 23:38

@Maja7756 Byla jsem u obou těhotenství na screeningu v Ústí nad Orlicí u dr. Pernici (který prý je na to špička).
Vlastně je to jedno, zda se to dělá zároveň, anebo obojí najednou. Já to mám kousek, takže jsem vždy jela nadvakrát, ale sestra mi říkala, že když je někdo z dál, že se to dá udělat i najednou, sice je výsledek trochu méně přesný, ale udělat se to dá. Takže bych si na Tvém místě starosti nedělala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5237
30.7.12 06:04

@Maja7756 Já byla v UL v Torneru a krev ve 12 tt a utz ve 14 tt… ale podle letáčku, tam je rozmezí pro krev 11-12 tt a pro utz 13-14 tt :-)
Takže neboj je to v pořádku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky