Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Obe jsou strasne… ja nechapu tu chut rodicu byt originalni - potazmo az z kluka vyroste typicky cechacek a budou mi rikat nemeckym Sebastianem nebo reckym Nikolasem
Ale pokud se zakladatelce libi, tak pro me za me, ale kdyz se pta na emiminu, tak treba jeste zvazuje…
@llida píše:
Obe jsou strasne… ja nechapu tu chut rodicu byt originalni - potazmo az z kluka vyroste typicky cechacek a budou mi rikat nemeckym Sebastianem nebo reckym NikolasemAle pokud se zakladatelce libi, tak pro me za me, ale kdyz se pta na emiminu, tak treba jeste zvazuje…
Jasný zatímco tahle je země je plná čecháčků s typicky českými jmény že?
například František (italský původ) Josef (hebrejský původ) Anna a Marie (obě hebrejský původ) Tereza (řecký původ) Karel(germánský původ) atd atd mohla bych pokračovazt do alelujá
![]()
Nikolas
![]()
To jsem chtěla, kdyby se nám narodil kluk, manžel to však kategoricky odmítal. Naštěstí máme dvě holky, jinak by mě to mrzelo ![]()
@Anna766 píše:
Jasný zatímco tahle je země je plná čecháčků s typicky českými jmény že?
například František (italský původ) Josef (hebrejský původ) Anna a Marie (obě hebrejský původ) Tereza (řecký původ) Karel(germánský původ) atd atd mohla bych pokračovazt do alelujá![]()
![]()
Spíš nejde ani tak o původ jako o podobu. Česky je to Šebestián a Mikuláš. Tak proč Sebastián a Nikolas?
Osobně bych nedala ani jedno, ale ja nemám rada tenhle typ,,trendovych” jmen ![]()
Sebíků je všude milion, Nikolas mi přijde příšerný, takže v tomhle fakt neporadim ![]()
Kdybych si vybírala mezi dvěma jmény a obě bych si pro dítě uměla představit, jen nevěděla, které se mi líbí víc, asi bych pockala a vybrala jméno az po porodu
Případně, jestli nemáš vyloženě termín za pár dnů, nech to ještě uležet, ono se ti jedno časem začne nejspíš hodit víc ![]()
Klucici verze je správně Nikola, to jen u nás se to používá pro holku… znám jednoho kluka Nikolu a to je tak skvělý, škoda, že mi to neprošlo přes manzela. Říká se mu stejne, jak kdyby byl Nikolas. Prostě Niki, Niko, Niku..ale taky Nikoli a malinkymu mu říkali Nikolko, ono to vyznělo úplně jinak, než na holku. Ale to jde prostě o zvyk.. takže já bych dala Nikolu, ve vašem případě tedy Nikolase.
Sin with Sebastian :
Shut Up and Sleep With Me
Come On Why Don't You Sleep With Me
Come On Aha and Sleep With me
Se mi dycky vybavi
. V době, kdy to frcelo, tady Sebíci ještě moc nebehali. Nikolase meli velmi slabě inteligentní sousedi tady v bytovce.
Každopádně, hoďte si korunou a je vyreseno. Ne?
Nikolas mi přijde lepší. Ale já obecně nemám ráda jména na -án a teď se s nimi navíc roztrhl pytel. Dalšího Sebíka netřeba.
@Oli.Lyon píše:
Sin with Sebastian :
Come On Why Don't You Sleep With Me
Come On Aha and Sleep With meSe mi dycky vybavi
Každopádně, hoďte si korunou a je vyreseno. Ne?. V době, kdy to frcelo, tady Sebíci ještě moc nebehali. Nikolase meli velmi slabě inteligentní sousedi tady v bytovce.
U nás je nositelem jména Nicolas takový hodně kulaťoučký tmavý chlapec. K příjmení Bílý nebo Lakatoš je to fakt pecka.
@Misana27 píše:
Ahoj holky, prosím o názor…jaké jméno se vám líbí více Sebastian nebo Nikolas?
K příjmení se hodí obě a mě i příteli se líbí obě jména, jelikož je rozhodnutí na mě, protože přítel vybírá pro holčičku, tak se nemám s kým poradit, protože pro ostatní (známe/rodinu) je jméno překvapeni
Děkuji 😋
vyjde to nastejno
@ZustanSeMnou píše:
Sebastian, Nikola, Florian, Viliam, Ella, Emma..nechápu tu módu
co se ti libi za styl?
@Russet píše:
U nás je nositelem jména Nicolas takový hodně kulaťoučký tmavý chlapec. K příjmení Bílý nebo Lakatoš je to fakt pecka.
Jako mně je fakt jedno, pro co se rodiče rozhodnou. Někteří nedokážou odhadnout, ze jméno může v budoucnosti velmi kontrastovat s zivotem nositele… Nechci znit nabubrele… Ale ten Nikolas mi pri mé zkušenosti prostě cosi asociuje… Ale zakladatelka ma jasno, jen se neumi rozhodnout. Moje kamaradka, reditelka banky, taky chtela Sebastiana. Nalpnec mají Tobiáše. Ale tahle vlna je prostě mocná, nebude výjimečný, o coz jde nejspis rodicum. Bude jeden z mnoha, jalp dřív František či Vaclav. No a vlastně no a?
@Hlaholice píše:
Spíš nejde ani tak o původ jako o podobu. Česky je to Šebestián a Mikuláš. Tak proč Sebastián a Nikolas?
Protože se jí to víc líbí?