Sebastian nebo Nikolas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1462
17.12.21 18:19

Obe jsou strasne… ja nechapu tu chut rodicu byt originalni - potazmo az z kluka vyroste typicky cechacek a budou mi rikat nemeckym Sebastianem nebo reckym Nikolasem :roll: Ale pokud se zakladatelce libi, tak pro me za me, ale kdyz se pta na emiminu, tak treba jeste zvazuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
17.12.21 18:26
@llida píše:
Obe jsou strasne… ja nechapu tu chut rodicu byt originalni - potazmo az z kluka vyroste typicky cechacek a budou mi rikat nemeckym Sebastianem nebo reckym Nikolasem :roll: Ale pokud se zakladatelce libi, tak pro me za me, ale kdyz se pta na emiminu, tak treba jeste zvazuje…

Jasný zatímco tahle je země je plná čecháčků s typicky českými jmény že?
například František (italský původ) Josef (hebrejský původ) Anna a Marie (obě hebrejský původ) Tereza (řecký původ) Karel(germánský původ) atd atd mohla bych pokračovazt do alelujá :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
17.12.21 18:27

Tak ten Sebastian mi přijde menší zlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.12.21 18:47

Nikolas :srdce: :srdce:
To jsem chtěla, kdyby se nám narodil kluk, manžel to však kategoricky odmítal. Naštěstí máme dvě holky, jinak by mě to mrzelo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
17.12.21 19:06
@Anna766 píše:
Jasný zatímco tahle je země je plná čecháčků s typicky českými jmény že?
například František (italský původ) Josef (hebrejský původ) Anna a Marie (obě hebrejský původ) Tereza (řecký původ) Karel(germánský původ) atd atd mohla bych pokračovazt do alelujá :pankac: :pankac: :pankac:

Spíš nejde ani tak o původ jako o podobu. Česky je to Šebestián a Mikuláš. Tak proč Sebastián a Nikolas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
17.12.21 19:42

Osobně bych nedala ani jedno, ale ja nemám rada tenhle typ,,trendovych” jmen :nevim:
Sebíků je všude milion, Nikolas mi přijde příšerný, takže v tomhle fakt neporadim :D
Kdybych si vybírala mezi dvěma jmény a obě bych si pro dítě uměla představit, jen nevěděla, které se mi líbí víc, asi bych pockala a vybrala jméno az po porodu ;) Případně, jestli nemáš vyloženě termín za pár dnů, nech to ještě uležet, ono se ti jedno časem začne nejspíš hodit víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
17.12.21 19:52

Klucici verze je správně Nikola, to jen u nás se to používá pro holku… znám jednoho kluka Nikolu a to je tak skvělý, škoda, že mi to neprošlo přes manzela. Říká se mu stejne, jak kdyby byl Nikolas. Prostě Niki, Niko, Niku..ale taky Nikoli a malinkymu mu říkali Nikolko, ono to vyznělo úplně jinak, než na holku. Ale to jde prostě o zvyk.. takže já bych dala Nikolu, ve vašem případě tedy Nikolase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
17.12.21 20:02

Sin with Sebastian :
Shut Up and Sleep With Me
Come On Why Don't You Sleep With Me
Come On Aha and Sleep With me

Se mi dycky vybavi :lol:. V době, kdy to frcelo, tady Sebíci ještě moc nebehali. Nikolase meli velmi slabě inteligentní sousedi tady v bytovce.

Každopádně, hoďte si korunou a je vyreseno. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.12.21 20:15

@Oli.Lyon Budeme muset…pokud se nerozhodneme 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
17.12.21 20:20

Nikolas mi přijde lepší. Ale já obecně nemám ráda jména na -án a teď se s nimi navíc roztrhl pytel. Dalšího Sebíka netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.12.21 20:47
@Oli.Lyon píše:
Sin with Sebastian :
Come On Why Don't You Sleep With Me
Come On Aha and Sleep With me

Se mi dycky vybavi :lol:. V době, kdy to frcelo, tady Sebíci ještě moc nebehali. Nikolase meli velmi slabě inteligentní sousedi tady v bytovce.

Každopádně, hoďte si korunou a je vyreseno. Ne?

U nás je nositelem jména Nicolas takový hodně kulaťoučký tmavý chlapec. K příjmení Bílý nebo Lakatoš je to fakt pecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106325
17.12.21 20:50
@Misana27 píše:
Ahoj holky, prosím o názor… :) jaké jméno se vám líbí více Sebastian nebo Nikolas?
K příjmení se hodí obě a mě i příteli se líbí obě jména, jelikož je rozhodnutí na mě, protože přítel vybírá pro holčičku, tak se nemám s kým poradit, protože pro ostatní (známe/rodinu) je jméno překvapeni ;)
Děkuji 😋

vyjde to nastejno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106325
17.12.21 20:53
@ZustanSeMnou píše:
Sebastian, Nikola, Florian, Viliam, Ella, Emma..nechápu tu módu

co se ti libi za styl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
17.12.21 21:10
@Russet píše:
U nás je nositelem jména Nicolas takový hodně kulaťoučký tmavý chlapec. K příjmení Bílý nebo Lakatoš je to fakt pecka.

Jako mně je fakt jedno, pro co se rodiče rozhodnou. Někteří nedokážou odhadnout, ze jméno může v budoucnosti velmi kontrastovat s zivotem nositele… Nechci znit nabubrele… Ale ten Nikolas mi pri mé zkušenosti prostě cosi asociuje… Ale zakladatelka ma jasno, jen se neumi rozhodnout. Moje kamaradka, reditelka banky, taky chtela Sebastiana. Nalpnec mají Tobiáše. Ale tahle vlna je prostě mocná, nebude výjimečný, o coz jde nejspis rodicum. Bude jeden z mnoha, jalp dřív František či Vaclav. No a vlastně no a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
17.12.21 21:17
@Hlaholice píše:
Spíš nejde ani tak o původ jako o podobu. Česky je to Šebestián a Mikuláš. Tak proč Sebastián a Nikolas?

Protože se jí to víc líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko