Seborea u dospělého

Anonymní
9.10.20 20:31

Seborea u dospělého

Zdravím, jelikož se u mě rozeběhla seborea, má někdo tipy na vitamínové doplňky které jsou dobré brát a třeba uleví? Děkuji moc za tipy :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
9.10.20 21:05

Zdravím, nám dr na kožním doporučila zinek a B-komplex celkově na kožní problémy ;) Ale zkus se poradit i v lekarne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
9.10.20 21:17

Dobry den,
dobre je brat zinek v tabletach a pit jablecny ocet je protizanetlivy. Koupite ho treba v DM, tam maji i bio kvalitu https://www.dm.cz/…2593802.html
Dejte si jednu lzici jablecneho octa do sklenice vody. Neuvidite, nepocitite zmeny hned, jsou to prirodni latky, takze pomahaji pomaleji, ale melo by to pomoci.
Kdyz ne, alespon si posilite iminitu, coz v tehle dobe take neni na skodu ;-)… Pokud Vam to nebude chutnat, pridejte horkou vodu k te studene a trochu si to osladte medem. Muzete pit jednou dopoledne a jednou odpoledne.
Tohle muzete vnitrne.

• A na mista, kde seboreu mate. Protoze seborea je casto jev, kdy nam telo rika, ze se mu neco nelibi, vetsinou reakce na nejake chemikalie toxiny, moc stresu… Jestli to mate ve vlasech nebo na kuzi na rukou nohou, to zalezi. Pokud na tele, zkuste vymenit i praci prasek, za nejaky bud prirodni nebo detsky nealergenni.

Kdyz myjete nadobi, berte si rukavice. Radeji nepouzivejte kosmetiku s pridanou umelou vuni, take to muze drazdit. Normalni parfemy take.

• Omezte alkohol, cukr, sladke veci, ale i normalni pecivo, bila ryze, vsechno tohle podporuje bakterialni kvaseni a podporujete tim seboreu
  • mista, kde je seborea udrzovat cista a sucha. Umyt a necim to namazat, ale bez oleje. Na druhou stranu, treba kokosovy olej se doporucuje, ma antimikrobialni a protiplisnove ucinky. Je doporucovano ho dat do vlasu nebo na telo, podle toho kde to mate na 20 minet, predtim, nez se umyjete. Ale ani s mytim by se to nemelo prehanet, abyste jeste vic nenarusila kozni barieru.
  • velmi dobry je take med. Nejaky kvalitni, potrit s nim postizena mista a nechat pusobit klidne nekolik hodin.
  • pijte hodne, hodne vody, pomuze to s hydrataci v tele a pokozce, plus vyplavite toxiny
  • Pokud to mate na tele, tak noste bavlnene obleceni a spis volnejsi, nic upleho
  • pokud to mate ve vlasech, nepouzivejte na myti horkou vodu, jen vlaznou

Tak snad se toho brzy zbavite, dokaze to byt pekne protivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.20 21:40

Ženy děkuji Vám strašně moc, moc si toho vážim. Já to na těle zaplať bůh nemám, mám lehkou formu a trpím s tím už asi už déle, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost a čekala jsem, že to přestane samo, o nějaké seboree jsem neměla ani tuchu, že něco takového existuje na trhu, jenomže to nejdříve začalo pnutím a pálením a výpadek vlasů, pak začaly ty mastné lupy které se mi vyrojily po použití šamponu Vichy dercos červený, protože moje kožní řešila jenom výpadek, ne stav pokožky a nakonec bylo svědění, které jsem většinou se snažila místo drbání vlas. pokožky vyhubit tím, že jsem furt něco dělala, abych na to nemyslela, zbavit se toho prej úplně nedá, ale dají se potlačit příznaky, některým to zmizelo na rok a zase se jim to vrátilo, některým to zmizelo úplně, protože vychytaly kde je ta chyba, těžko říct a jelikož já se stresuji hodně kvůli tomu, že mi začaly přes ten rok vypadávat celkem dost vlasy a už je to značně znát hlavně v zadné části, tak to mi asi taky moc nepomáhá, byla jsem i u trichologů, ale většina těch serepetiček obsahuje alkohol, tak jsem přemýšlela jestli to nezpůsobuje to olupování i to a to se po procedůře třetí mytí hlavy vyrojily opět lupy, takže mě to čeká asi nanovo, jinak se snažim žít zdravě, sladké vynechávám úplně, když pečivo tak jen celozrnné, snažim se jíst dostatek zeleniny, nekouřim, s tím jsem sekla loni-kouřila jsem 11 let a alkohol nepiju vůbec, možná tak jednou do roka si dám akorát tak na přípitek o Silvestra, jinak to nevyhledávám :)

• Citovat
  • Upravit
2
27.10.20 10:45

Zdravím. Mně na Seboreu v klidnější fázi pomohá šampon Ducray Kelual. Je tedy dost předražený, ale netroufnu si ho doma nemít. A take verim, ze mi pomaha oplach z octove vody s bylinkami. Dám lžíci jablečného octa do půl litu teplé vody a tím si po umytí vlasy spláchnu. Už nesprchuji. Vylepšená verze je přesličkovo rozmarýnový ocet: sušené bylinky naložím do jakblečného octa, po 14ti dnech přecedím a pak ocet používám na výše zmiňovaný oplach.

Ještě než jsem objevila Ducray, tak jsem používala Micetal Gel, ten mi pomohl, když bylo nejhůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.10.20 15:29

Ten oplach zni dobre… U tech samponu proste nechapu, ze obsahuji sulfaty a parfemy. A to jsou skoro vsechny, co jsou na seboreu. Pritom tyhle dve slozky jsou zname jako velmi drazdive.
Jeden z nejlepsich samponu, jake znam je od znacky Pyunkang Yul, neobsahuje zadne drazdive latky, jenze se tady v Cechach zatim neda sehnat.

Pyunkang Yul korejska kosmetika se da koupit na Notinu nebo na www.skingeeks.cz, tam ji maji levnejsi, ale ten sampon ani na jedne strance bohuzel neprodavaji.
https://www.skingeeks.cz/…yunkang-yul/
Prodavaji Essence Toner, tim se da natirat treba krk, ale vlasova pokozka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
3.12.20 22:42

Dnes jsem narazila na článek ohledně seborei ve vlasech. Jak se seborei zbavit a jak obnovit růst vlasů.
Blogerka která tím hodně trpěla to napsala opavdu pěkně a detailně popsala, co zabírá, tak přikládám link. Třeba se bude někomu hodit.
 https://starry-girl.cz/…stoty-vlasu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.5.21 00:17

Ahoj! Já mám seboreu už hooodně dlouho. Vystřídala jsem plno doktorů a xy kosmetiky. Utratila takový prachy a pak jsem na to došla sama.
Když nebudes jíst vůbec lepek a nahradíš to bezlepkovým pečivem, myslím, že mi poděkuješ :D :D! Seboreu způsobuje toto. Normálně jsem to vyřadila a goodbye ty seboreická ***** :D :D Úleva nadevše
PS můžeš používat i uplně normální šampóny a kosmetiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová