Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, dítě zase tak větší není - má 17měs. Teď na podzim se jí kůže na hlavičce hodně zhoršila - strašně moc cuché mapy, ale naštěstí NE hnisavé a žluté strupy, už jsem tady o tom nedávno psala…byli jsme dnes u Dr., říkala, že když to má i v tomto věku, že už to asi bude mít napořád…
2×týdně vyčesávat s olejíčkem - předepsala salicylový a ať koupím šampon Linolu na seborheu - MÁTE HO NĚKDO VYZKOUŠENÝ ![]()
Jsou tady nějaké maminky dětí, které jsou větší? dva roky a výše… jak to je s léčbou, když už mají hustější vlasy? Poraďte něco
My zatím máme jen chmýří… ![]()
MonnyDee píše:
Co zkusit Excipial?? Ten zabere během pár dní
Ten jsme měli a nepomohl… ale díky ![]()
linola je výbornej, kubík má seboreu od narození, jsou mu 4 roky a jen linola mu jí zmírnila, tedy vlastně vyléčila. takže za mě
![]()
DianaAndílek píše:
linola je výbornej, kubík má seboreu od narození, jsou mu 4 roky a jen linola mu jí zmírnila, tedy vlastně vyléčila. takže za mě![]()
Moc děkuji
a chodíte s tím na pravidelné prohlídky na kožní nebo jen při zhoršení…? Nám Dr. řekla, že když nemá komplikace - hnisáníé apod., tak je to kožní zbytečné…
Ahojky,já mám teda už tříleťáka a seborela sem u udělala asi po druhém roce-jako miminko jí nikdy neměl.právě naopak jsem slyšela,že se dětem vrací v pozdějším věku.já se přiznám že mu na tu hlavu občas namažu olejíček ale často to není
on prostě na hlavě nic moc nesnese
s dr jsem to zatím neřešila
A co třeba nějaký obklad z bylinek? Hledala jsem ně netu, ael nic jem nenašla - chtělo by to přímo nějaké stránky… ![]()
NECHODÍME pravidelně, jen při zhoršení, ale ne na kožní, ale k homeopatce
kožařka mu cpala kortikoidy, kráva
DianaAndílek píše:
NECHODÍME pravidelně, jen při zhoršení, ale ne na kožní, ale k homeopatcekožařka mu cpala kortikoidy, kráva
Proti homeopatii nic nemám… co poradila… a pomohlo to? Za jak dlouho?
Já jsem to dceři odstranila (snad natrvalo) v 22 měsíci. Klasicky-olejíček, nechat působit, „oškrabat“, vyčesat. A zatím bez nového výskytu.
nám ve 4 letech pomohl Polytar AF,nikde jsme s tím nebyli,zmizelo to asi po 2 měsících mytí 2× týdně,ted už jen občas se objeví stroupek.
Děti tohle měly v kojeneckém věku, později se jim to začalo vracet a nyní mají cca 5cm flek se šupinkami ve vlasech pořád (5 a 8 let).
Všech 6 dětí mělo seborheu jako miminka. U dvou synů se objevila po 2 a kolem 4 roku. Cca 2 měsíce jsem jim myla hlavu Nizoralem a je klid ![]()
DianaAndílek píše:
linola je výbornej, kubík má seboreu od narození, jsou mu 4 roky a jen linola mu jí zmírnila, tedy vlastně vyléčila. takže za mě![]()
taky nám linolea pomohla vlasy má dcera 2r v pořádku ![]()
DianaAndílek píše:
NECHODÍME pravidelně, jen při zhoršení, ale ne na kožní, ale k homeopatcekožařka mu cpala kortikoidy, kráva
To mě zajímá,synovi je 8 let,objevila se mu lupenka a nemůžem přijít na to co to vyprovokovalo.Zítra se du také poradit k léčitelce