Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,mužete mi někdo prosím poradit a napsat své zkušenosti s atopickým ekzémem? na 3 měsíční kontrole nám paní doktorka řekla,že to vypadá,že má atopický ekzém,není to jisté,ale má hrozně suché tvářičky a bradu a bojim se co to je
, nikdo od nás nemá žádný zkušenosti s atopickym ekzémem tak nevim co nás čeká. máme od doktorky mastičku a-dermu a jeden den to má dobrý,pak další den zase suchy a takhle se to pořád střídá.
sabublinka píše:
ahoj,mužete mi někdo prosím poradit a napsat své zkušenosti s atopickým ekzémem? na 3 měsíční kontrole nám paní doktorka řekla,že to vypadá,že má atopický ekzém,není to jisté,ale má hrozně suché tvářičky a bradu a bojim se co to je, nikdo od nás nemá žádný zkušenosti s atopickym ekzémem tak nevim co nás čeká. máme od doktorky mastičku a-dermu a jeden den to má dobrý,pak další den zase suchy a takhle se to pořád střídá.
Zkus oilatum krém
My bojovali taky s ekzémem na tváři,naštěstí to byl prý nějaký kojenecký atop.ekzém či co a po dvou měsicích to zmizelo.V rodině atop taky nikdo nemá.A co používáš na mytí obličeje?
děkuji za radu,zítra jdeme na4 měsíční kontrolu tak se zase něco dozvim,snad to nebude nic vážného. používám Gohnson´s baby
oilatum je na suchou super - i olej do koupele a na promazávání je výborná lipobase - stojí pár korun, ale je jen na předpis - nechápu proč, je to jen obyč mast, ale krásně promastí, pusinka jak prdelka ![]()
sabublinka píše:
děkuji za radu,zítra jdeme na4 měsíční kontrolu tak se zase něco dozvim,snad to nebude nic vážného. používám Gohnson´s baby
Johnson´s je svinstvo,v tom bych si neumyla ani nohy
Snad mě tady se tenhle výrok nikdo neukamenuje
Je to vyráběno z ropy
Sice vím,že v tom maminky normálně koupou a děti nemají problém,ale pokud máte ekzém,tak bych v tom nemyla.Já používám čistě přírodní oliv.olej.žádnou chemii.A když jsme měli ekzém,tak jsem myla na doporučení kožní v oilatum do koupele.
Ahoj,
mladší má atopický ekzém,začal mu ve 3měsících na obličeji,postupně se rozšířil na hrudník,ruce a nohy. Byli jsme na kožním,dostali Oilatum,Lipobase a kortikoidy. Ty jsem časem nahradila konopnou mastí a místo Lipobase používám Excipial u lipolotio.
Teď má Radimek ložiska jen na nohou,ale škaredé a zvažuji i místního homeopata.
jojo,Jonson je kosmetika desna,preparfemovana(+mam nejak zafixovane z mladi jejich drsne testovani na zviratech..),ja sama olezla z detskeho oleje,kdyz jsem se tim namazala(kdyz uz jsme to dostali..),nekterym detem to nevadi,ale na sve deti jsem to nezkousela..
Jinak taky si myslim,ze to nemusi byt hned AE,ale treba „jen“kojenecky ekzem.
Nas mladsi ma AE momentalne v klidove fazi a kupodivu mu nejvice vyhovuje nemazat vubec nicim
,ale jakmile se neco zacne objevovat,tak jak uz psaly holky vys,plus jeste mu konkretne pomohla konopna mast(ne Robatko,to mi rekla na koznim,ze je slabe)
Tak určitě promašťovat, ale nedělala bych předčasné závěry… Mně na kožním ve fakultce řekli, že je to atopický exém horšího stupně, dostali jsme kortikoidy, párkrát jsem to mrňousovi mázla (6m), zmizelo to a už rok se to neobjevilo… Ostatně snad všechny mé kamarádky kdykoliv strčily nos na kožní s dítětem a nějakou vyrážkou, odešly s diagnózou AE
netvrdím, že to AE nemůže být, jen že by to nemuselo být tak horké, jak se to teď třeba zdá ![]()
mel od druheho mesice, posleze i krev ve stolici, diety nepomahaly, odstaven, preveden na neocate - streva se zlepsila, ekzem se ruzne vracel az do dvou let, tedka obcas trosku.
děkuji všem za příspěvky. já jsem si tak uvědomila jestli to vážně nebude tim olejem gohnson´s baby,páč se mu to přibližně objevilo před měsícem v tu dobu kdy jsem ho s tim začala mýt. je to možný. díky za rady a přestanu ho používat a třeba se to zlepší. a není tady nějaká mamina s podobným problémem z Mladé Boleslavy?