Alergie na jablíčko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1816
5.11.11 22:14

alergie na jablíčko?

Ahojky, poradte prosím, dneska jsem dcerce (4 a půl měsíce) dala olizovat jablíčko a večer, když jsem jí vyslíkla na koupání, jsem si všimla na celých zádíčkách červené fleky s malinkými pupínky, může to být alergie na jablíčka? Malá pije Nutrilon hypoalergení, po normálním se osypala, jsme s manželem oba alergici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
5.11.11 22:17

Může, ale nemusí. Zkusila bych pár dní nedat a pak to zkusit třeba za týden, dva znovu, zda se zase osype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
5.11.11 22:20

Souhlasím…mohlo to být jen druhem jablíčka, vyčkej, malá je ještě malinká a na ovoce má ještě dost času…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
5.11.11 22:22

to jo,jen jsem jí dala párkrát líznout když jsem strouhala jablíčka na štrůdl,zatím s příkrmů měla jen mrkvičku,nespěcháme at nic neuspěcháme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.11.11 22:26

Může ale nemusí, každopádně se syrovým ovocem nespěchej, dává se většinou až měsíc po zařazení ovoce, to zn. cca 2m po zavedení příkrmů… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
5.11.11 22:29

no spíš si trošku cucla štávičky,jinak nic víc neměla,ale asi i to ji stačilo,aby se osypala,uvidíme ráno.Chtěla jsem jí zlepšit náladu,rostou jí zoubky :cry: a je hodně mrzutá a neštastná :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.11.11 22:30
slonikova píše:
no spíš si trošku cucla štávičky,jinak nic víc neměla,ale asi i to ji stačilo,aby se osypala,uvidíme ráno.Chtěla jsem jí zlepšit náladu,rostou jí zoubky :cry: a je hodně mrzutá a neštastná :cry:

Calgel? Chladivá kousátka? Cokoliv na „broušení“ dásniček? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
5.11.11 22:34

calgel máme,kousátka taky ale stejně jsou nejlepší ručičky :-) :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.11.11 22:35
slonikova píše:
calgel máme,kousátka taky ale stejně jsou nejlepší ručičky :-) :-) :-) :-)

Jj, to znám :mrgreen: Však ono to brzy přejde… Malýmu je 5m, cucá si ruce a slintá od 3m, a stále ani jeden zub :lol: a protivnej je pořád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
5.11.11 22:40

no jo,malá má ale třetí den průjem,zvýšenou teplotku a bílí už jde přes dásnička vidět.Ona je jindy pořád usměvavá,hodná,ale tři dny zpět stojí za to teda :-( tak uvidíme no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
6.11.11 00:15
MonnyDee píše:
slonikova píše:
calgel máme,kousátka taky ale stejně jsou nejlepší ručičky :-) :-) :-) :-)
Jj, to znám :mrgreen: Však ono to brzy přejde… Malýmu je 5m, cucá si ruce a slintá od 3m, a stále ani jeden zub :lol: a protivnej je pořád :lol:

Tak to dělal prďola taky tak od 3 m a zub vylezl až v 9.m., v době, kdy už neslintal a ruce si necucal :lol: Od té doby vím, že to není zrovna příznak růstu zoubků :lol:

Zakladatelko, může to být alergická reakce, může to být i tím růstem zoubků si myslím.
I kdyby to ale byla alergie, nezoufej.My si s ní užili až až :roll: Malej furt osypanej, denně měl tělíčko pokryté pupínky a to jako fakt hodně.Byla jsem strašně opatrná na jídelníček.A nešťastná.A pak jako když utne.Už se několik měsíců neosypal a to už jedl největší strašáky jako jsou jahody, med zkusil, mléko už taky měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
6.11.11 10:14
slonikova píše:
Ahojky, poradte prosím, dneska jsem dcerce (4 a půl měsíce) dala olizovat jablíčko a večer, když jsem jí vyslíkla na koupání, jsem si všimla na celých zádíčkách červené fleky s malinkými pupínky, může to být alergie na jablíčka?

U takhle malého dítěte je dost velká pravděpodobnost, že podobná reakce proběhne na jakékoli syrové ovoce. Usuzovat podle toho na alergii zrovna na jablka je předčasné, i když samozřejmě to být může. Ale v tomhle věku je na syrové ovoce brzo - na jednu stranu pije HA mléko, protože má dědičné dispozice k alergiím, na druhou stranu dostane ve čtyřech měsících olizovat jablko. Dost protichůdné - nebylo by od věci ujasnit si způsob stravování. Buď budete dodržovat HA-režim opravdu se vším všudy - nebo nebudete a rizika budoucích alergií přestanete řešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
6.11.11 21:48
BohunkaP píše:
slonikova píše:
Ahojky, poradte prosím, dneska jsem dcerce (4 a půl měsíce) dala olizovat jablíčko a večer, když jsem jí vyslíkla na koupání, jsem si všimla na celých zádíčkách červené fleky s malinkými pupínky, může to být alergie na jablíčka?
U takhle malého dítěte je dost velká pravděpodobnost, že podobná reakce proběhne na jakékoli syrové ovoce. Usuzovat podle toho na alergii zrovna na jablka je předčasné, i když samozřejmě to být může. Ale v tomhle věku je na syrové ovoce brzo - na jednu stranu pije HA mléko, protože má dědičné dispozice k alergiím, na druhou stranu dostane ve čtyřech měsících olizovat jablko. Dost protichůdné - nebylo by od věci ujasnit si způsob stravování. Buď budete dodržovat HA-režim opravdu se vším všudy - nebo nebudete a rizika budoucích alergií přestanete řešit. :nevim:

jsou horší věci a to,že si třikrát lízla do jablka není nic špatného,alespon vím,že si mám příště dávat pozor.......a neptala jsem se,jak mám svojí dceru stravovat,pije jen mléko a kaši,s příkrmama nespěcháme,to že jsem jí dala líznout do jablka je moje blbost,kterou jsem si uvědomila pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek