Zyrtec a miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7235
1.11.11 20:27

Zyrtec a miminko

Ahojky, opět prosím o zkušenosti, doktorka mi na kašel 5,5 měsíčního miminka napsala Ventolín a Zyrtec, v příbalovém letáku jsem se dočetla že Zyrtec od 2 let, tak teď nevím jestli ho dávat… :nevim: Zatím s paní doktorkou nemám moc zkušenosti, jsme u ní prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3524
1.11.11 20:32

Ahoj,
neboj, mě zrovna před týdnem pro malýho dala dr. Zodac a to je stejný jako Zyrtec a řekla mi ať se neleknu, že v letáku je od 2 let…tak se neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
1.11.11 20:50

Ahojky, malá teď byla nemocná a brala fenistil kapky + ventolin inhalačně. Taky je tam napsáno až od 1 roku a nám je 7 m. Na noc jsem jí ještě měla dávat 1/4 ditiadenu :zed: . Vše nám pomohlo a po týdnu bylo po kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
1.11.11 21:19

Děkuju, já jsem klasickej čtenář příbalovejch letáků a pak se dycky vyděsim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
1.11.11 21:28

ver tomu, ze ventolin je mnohem horsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
1.11.11 21:30

Fakt??? :cry: To mi ani neřikej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.11.11 21:36

My berem Zyrtec celou zimu :-( Loni od synových cca 7mi měsíců do necelého roku. A teď jsme začli znovu… Ventolin jsme taky brali při bronchitidě,docela mu to pomáhalo,protože pokud ležel neměl šanci to vykašlat,tak to bylo lepší…Ale pozor,Ventolin,se musí vysazovat pomalu,postupně… Nevím odkud jsi,ale tady u nás na Ostravsku za chvíli budem muset brát Zyrtec všichni :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
1.11.11 21:36

Syn měl předepsaný zyrtec v 9 měsících a vlastně ho používám už automaticky, když se začne dusit a nastoupí laryngitida. V příbalových letácích je vždy milion doporučení, ale v tomto věřím dětskému lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
1.11.11 21:50

Zkoušely jste homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.11.11 21:57

My ano - euphorbium - bohužel bez efektu :nevim: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
1.11.11 22:09

syn bere zyrtek od pul roku k tomu měl inhalace ventolinu nyní má místo zyrteku aerius a inhalace seretide.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
2.11.11 01:03

Nevím, co přesně vás trápí,ale našla jsem:

Bronchitida
(kašel s pískavým zvukem při výdechu, u kojenců často následkem nachlazení)
Homeopatika Bryonia při suchém, štěkavém, bolestivém kašli
Antimnonum tartaricum při velkém množství hustého hlenu, který se špatně vykašlává
Pomoci by mohla také cibulová šťáva nebo šťáva proti kašli z ředkve

Bronchitida,zápal plic
Homeopatikum Antimnonum tartaricum při velkém množství hustého hlenu, který téměř nelze vykašlat,dítě modrá v obličeji
Amonium carboricum při velkém množství řídkého hlenu
Také by šly zkusit zábaly hrudníku:
POTŘEBUJETE:
6 velkých brambor
kuchyňskou utěrku nebo mulovou plenku jako vnitřní šátek
velký široký šál

Brambory uvaříme ve slupce a s ní i rozmačkáme. Hmotu rozdělíme na utěrku tak, aby její velikost odpovídala prsní části hrudníku dítěte. Konce látky pečlivě přeložíme na bramborovou hmotu a upevníme náplastí, takže vznikne plochý balíček, ze kterého nemůže vypadnout ani kousek brambory. Nato po dobu asi 1 minuty kontrolujeme vnitřní stranou svého předloktí teplotu balíčku, aby se dítě neopařilo. Po přiložení balíčku na hruď překryjeme prostředním šátkem a fixujeme šálem. Zábal necháme na těle dítěte působit 20 až 30 minut nebo také přes noc.
POZOR Nepoužíváme při teplotách na 39, abychom navíc nezatížili krevní oběh nemocného.
Držím palce :kytka: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.11.11 21:37

Dneska jsem byla s malou na kožním a doktorka mi řekla, že mám malé dávat 3× 10 kapek. 7m mimi. To se mi zdá teda už fakt moc, takže dávám 1/2 dávky a je to. Nechci aby si na to malá zvykla, bůhví na co všechno to působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
10.10.13 14:17

Obnovuji - doktorka nám dnes předepsala Zyrtec pro mou 4,5měs. dceru. Už třetí týden je nachlazená a pořád má plný nos. Odsáváme ráno i večer, bílý hlen, myslím, že bez teplot (max. do 37), občas zakašle (asi jak jí vadí ty hleny), v noci jí dávám spát hlavně na bok, ale od půlnoci se často budí, převaluje se, vyžaduje dudlíka nebo kojení. Přes den se chová normálně, málo spí.. nejsem odborník, ale Zyrtec pro tak malé mimčo mě překvapilo, máme brát 3kapky denně, v příbaláku je až od 2 let.. tak nevím. Může mít tak malé mimčo už alergii? Neměla nám doktorka spíš udělat nějaké testy než rovnou předepisovat tohle?? Ona není moc sdílná, očividně stará škola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.10.13 14:20

My jsme ho dostali taky. Antihistaminika pomáhají uvolnit dýchací cesty. Ano, na letáku je od dvou let, ale já doktorce co nám to poradila věřím (a doporučovali to i v lékárně). Malá měla angínu nebo tak něco a špatně se jí dáchalo, a díky Zyrtecu začala jíst a spát. Čili není to proto, že by měla alergii, ale aby se jí líp dýchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek