Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc prosím o radu,dnes jsem byla s malým u doktorky,včera nám totiž vyskočily na čele červené pupínky,dnes podle dr,je to opar,který je infekční.Máte s tím někdo zkušenost,prosím pište .Děkuji.
Hnedka kup herpesin krem, je to mala tubicka okolo 120 kc a namaz, je to infekcni, nechapu ze vam na to nic nedala, herpesin zabere hned!
ahoj,já zkušenosti mám,osobní.dělají se mi na bradě,pod bradou,v nose,i na tváři.a infekční to je,ale záleží na imunitě člověka.Ale podle mé doktorky se to nedá moc léčit.jsou všelijaké masti,ale mě nezabírá nic,Jen vždycky čekám,až to zmyzne,popřípadě strup mažu jen jelením lůjem,at nepraská a není jizva.mám už vyzkoušené všechno možné,ale hold nic mi nezabírá.
kleofas-ja u deti s tim nastesti zkusenost nemam,ale u sebe ano,nedavno jsem mela na krku,moje mamka tez na krku,cele,tvari..(opary co se tyka obliceje)
Kazdy opar je infekcni. Lecila jsem to bezne.ale jak rikam,u deti neznam..
Hodne dulezite,aby na to nesahal a hlavne,aby si to nezanesl do oci.Jak je stary?
jedinné,co mi pomohlo,a to jen,že se mi nedělaly často,byly kvasnice,normálně kostka kvasnic,.
elluan píše:
jedinné,co mi pomohlo,a to jen,že se mi nedělaly často,byly kvasnice,normálně kostka kvasnic,.
elluan-vidis,zkusila jsem kde co,ale tohle neznam.
.Diky.Mne jedine na obliceji pomohlo odstraneni laserem,to uz se v tom miste fakt nikdy neudelal(v prvnim tehotenstvi jsem mela obri na rtu-na obvyklem miste,chodila jsem na zareni a hle-na tom miste fakt uz nikdy nebyl(za to jinde jo
)
jo,ještě babská rada od mé babičky,která léčila jen ,,přírodně,,.jestli máš domácí škavařené sádlo,tak pol.lžico toho sádla,a tu kostku kvasnic a udělat z toho kašičku,a tenkou vrstvou mazat,mě to teda trochu pomohlo.protože do dětí jaksi kvasnice nenarvu,ale mě chutnají. ![]()
elluan-jo jako tu kostku kvasnic snist?? no tak to u me neprojde,nesnasim ten pach,nepozru ani kvasnicove knedlicky..
Any píše:elluan píše:elluan-vidis,zkusila jsem kde co,ale tohle neznam.
jedinné,co mi pomohlo,a to jen,že se mi nedělaly často,byly kvasnice,normálně kostka kvasnic,..Diky.Mne jedine na obliceji pomohlo odstraneni laserem,to uz se v tom miste fakt nikdy neudelal(v prvnim tehotenstvi jsem mela obri na rtu-na obvyklem miste,chodila jsem na zareni a hle-na tom miste fakt uz nikdy nebyl(za to jinde jo
)
Mě ty mastičky z lékárny,krémy a bůh ví co všechno nezabralo vůbec.Laser jsme nezkoušela,.A zbytečně bych za to asi vyodila peníze,tak jak za ty mastičky.mé dceři jak s eudělá opar,tak hned sádlo a kvasnice,a za chvilku je to pryč.tak zkus,záleží na to bě. ![]()
Jde o to, jaký druh oparu to je… já měla pásový- způsobuje ho virus neštovic- a na ten herpesin krém nezabírá. Infekční to je, nicméně mě doktorka řekla, že se za celou dobu, co ordinuje, nesetkala s tím, aby to chytil někdo z rodiny. Důležité je dodržovat hygienu, pečlivě si mýt ruce vždy, když na to sáhneš, prát po každém použití jakýkoli hadr, který se toho dotkne. Hlídej, ať si to moc nedrápe, svědí to jako čert, ale jen by si to roznesl. Nebude dlouho trvat, zaschne to, udělá se stroupek, pak mazat a mazat mastným krémem, ztratí se to. Bohužel nikdo nezaručí, že se to nevrátí a jsou lidé, kteří s tím mají problémy celý život…
Any píše:
elluan-jo jako tu kostku kvasnic snist?? no tak to u me neprojde,nesnasim ten pach,nepozru ani kvasnicove knedlicky..
no právě,že to skoro nikomu nechutná,.nebo ještě PROPOLIS,
kleofas píše:
Moc prosím o radu,dnes jsem byla s malým u doktorky,včera nám totiž vyskočily na čele červené pupínky,dnes podle dr,je to opar,který je infekční.Máte s tím někdo zkušenost,prosím pište .Děkuji.
No každý opar je infekční…když je na čele, tak to asi bude pásový opar. Ten mám já teď
. A malý už měl neštovice?
Jazune píše:kleofas píše:No každý opar je infekční…když je na čele, tak to asi bude pásový opar. Ten mám já teď
Moc prosím o radu,dnes jsem byla s malým u doktorky,včera nám totiž vyskočily na čele červené pupínky,dnes podle dr,je to opar,který je infekční.Máte s tím někdo zkušenost,prosím pište .Děkuji.. A malý už měl neštovice?
já s pásovým ležela v nemocnici na infekčním…peklo to bylo..bolí to jak čert ![]()
Jazune píše:kleofas píše:No každý opar je infekční…když je na čele, tak to asi bude pásový opar. Ten mám já teď
Moc prosím o radu,dnes jsem byla s malým u doktorky,včera nám totiž vyskočily na čele červené pupínky,dnes podle dr,je to opar,který je infekční.Máte s tím někdo zkušenost,prosím pište .Děkuji.. A malý už měl neštovice?
jazune,nene,nemusi byt na cele pasovy..i ten „obycejny“ se dela vsude kolem obliceje.Mam kolem sebe takovych vice lidi.A souhlas,ze vsechny opary jsou infekcni.
DR.nám mastišku dala dostala jsem na to imazol, a kapky fenistil.Neštovice jsme zatím neměli malý má 15 měsíců,sama jsem překvapená kde jsme k tomu přišli?