Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Any píše:Jazune píše:jazune,nene,nemusi byt na cele pasovy..i ten „obycejny“ se dela vsude kolem obliceje.Mam kolem sebe takovych vice lidi.A souhlas,ze vsechny opary jsou infekcni.kleofas píše:No každý opar je infekční…když je na čele, tak to asi bude pásový opar. Ten mám já teď
Moc prosím o radu,dnes jsem byla s malým u doktorky,včera nám totiž vyskočily na čele červené pupínky,dnes podle dr,je to opar,který je infekční.Máte s tím někdo zkušenost,prosím pište .Děkuji.. A malý už měl neštovice?
Přesně tak, nemusí být pásový, manžel měl klasický opar těsně pod okem, dostal na to Zovirax tablety, já zase měla pásocý a to bolí jak čert (a to jsem ho měla dost malý).
kleofas píše:
DR.nám mastišku dala dostala jsem na to imazol, a kapky fenistil.Neštovice jsme zatím neměli malý má 15 měsíců,sama jsem překvapená kde jsme k tomu přišli?
taky mam 15mesicniho a to musi byt teda tezky,uhlidat ho,aby do toho nesahal,tak preju hodne sily
.
Jinac,kde jste k tomu prisli…kdekoliv-nejpravdepodobnejsi polibek,dotek od nekoho(nemusi mit viditelny opar,ale viry tam jsou),ted uz je ma v sobe a bude mit naporad,pri nachlazeni,z horka,pri psychickem vypeti..vzdy se muze/nemusi/ vyhodit ven,kdekoliv.
Aha, tak to jsem zas o něco chytřejší…no, pásový je fakt příšernost…
mne dotahl domu pasovy manzel,kdyz mel maly sotva sest nedel..(jsem to diagnostikovala sama
a hned ho poslala na pohotovost-ale to jen proto,ze tam zrovna slouzil kamarad-aby dostal leky, maste a rady,jak nenakazit novorozence)nechytil to ani jeden kluk,nastesti, a manzel kupodivu ten pasovy snesl docela dobre(jakoze tak velke bolesti nemel,takze i to je hodne individualni)..
Vůbec nevím kde bychom k tomu mohli přijít,muchlese s ním furt někdo mi, doma babičky atd.Je fakt,že já kdyžjsem byla mála tak taky jsem hodně trpěla,ale zase na afty a opary nA rtu.A po pubertě pak v pohodě.Tak uvidíme,snad to nějak zvládnem a pak se mu to už projevovat nebude.Doufám!!!
Ahojky,
potřebuju poradit a trochu uklidnit…dnes mi volali ze školky, že dceři se na čele udělali puchýřky a že mají podezření na opar ![]()
Pro dceru ihned přišel manžel, volala jsem dětské lékařce…vzhledem k tomu, že už končila její ordinační doba, řekla mi sestra že máme přijít zítra ráno…nicméně, pokud se jedná o pásový opar…má výsev drobných vodnatých puchýřku za sebou cca v délce 2 cm, nic ji nebolí, ani nesvědí…mám obavu, protože já ani mé děti jsme ještě neměly neštovice a pásový opar je způsoben stejným virem a já jsem nyní těhotná…nevíte jestli hrozí něco miminku, kdybych se nedej Bože nakazila?
![]()
Děkuji za vaše odpovědi!