Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky malá má na hlavičce takový stroupky. Na fotce to možná půjde trochu vidět. Má to jen ve vlasech, barva kůže, takový jak kráterky, suchý. Máte některá zkušenost? Jsou to ty ouročky? A co na to? Nemá to všude, jen jak je fontanelka a tak do půlky hlavy, boky ne.
@Seizdra Jo, to je seborea
Promazávej, občas to opatrně vydrbej a časem to zmizí
Naše MUDr. na to doporučuje excipal (používám Excipial mast s mandlový olejem), ale klidně použij infadolan apod. Prostě celkem cokoliv mastného ![]()
Ji, hodně promastovat, neskrabat, jemně vycesavat. Dr mi radila, at ji namastim a zakryju cepkou. Pak po chvíli vycesat. Opravdu pomohlo, když jsem přestala pít mléko, při kojení.
Mne nepomahalo u syna nic a ze jsem toho vyzkousela hoooodne
Casem to odeznelo samo.
Nina to měla hodně, pomohlo řádně promazat salycilovým olejem a pak vyčesat, myslím, že stačí jakýkoliv olej nebo něco hodně mastného, nechat trochu nasáknout a pak se nebát trochu zatlačit a vyčesávat..
Malemu jsem namastila dve hodky pred koupanim hlavu olivovym olejem a pak jsem mu to ve vode oskrabkala tim detskym kartackem z kozich stetin ![]()
Asi potretim namazani to zmizelo…
Mel olezlou celou hlavu i oboci mastnyma zlutyma supinama…
Tak díky holky. Jinak co by se stalo, kdybych ji to nechala tak?
@Pipet @fragola @MarieOVMUC @chatwenna
@Seizdra Segra to nechala u synovce tak a ztratilo se mu to pred tretim rokem samo… ![]()
U nas to zmizlo kolem 4. měsíce, když jsem přestala pít mlíko.
Malá to měla taky, dvakrát třikrát jsem jí to před koupáním namazala dětským olejíčkem a pak vymyla.. po tom cca třetím namazání to zmizelo samo a zatím se jí to znova neobjevilo
Tak ještě jednou dík, dnes jsem to namazala infadolanem nebo jak se to jmenuje, a nechala tak. Zítra koupím ten excipial a uvidíme no ![]()