Seboroická dermatitida - konopná mast zabrala

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
14.7.13 14:39

Holky malá má na hlavičce takový stroupky. Na fotce to možná půjde trochu vidět. Má to jen ve vlasech, barva kůže, takový jak kráterky, suchý. Máte některá zkušenost? Jsou to ty ouročky? A co na to? Nemá to všude, jen jak je fontanelka a tak do půlky hlavy, boky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.7.13 14:48

@Seizdra namastit, vyčesat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.7.13 14:48

@Seizdra Jo, to je seborea ;) Promazávej, občas to opatrně vydrbej a časem to zmizí 8) Naše MUDr. na to doporučuje excipal (používám Excipial mast s mandlový olejem), ale klidně použij infadolan apod. Prostě celkem cokoliv mastného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.7.13 14:50

Ji, hodně promastovat, neskrabat, jemně vycesavat. Dr mi radila, at ji namastim a zakryju cepkou. Pak po chvíli vycesat. Opravdu pomohlo, když jsem přestala pít mléko, při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
14.7.13 14:53

Mne nepomahalo u syna nic a ze jsem toho vyzkousela hoooodne :roll: Casem to odeznelo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
14.7.13 15:00

Nina to měla hodně, pomohlo řádně promazat salycilovým olejem a pak vyčesat, myslím, že stačí jakýkoliv olej nebo něco hodně mastného, nechat trochu nasáknout a pak se nebát trochu zatlačit a vyčesávat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
14.7.13 15:02

Malemu jsem namastila dve hodky pred koupanim hlavu olivovym olejem a pak jsem mu to ve vode oskrabkala tim detskym kartackem z kozich stetin :)

Asi potretim namazani to zmizelo… :) Mel olezlou celou hlavu i oboci mastnyma zlutyma supinama…

• Citovat
  • Upravit
84
14.7.13 15:52

U nás zabral Excipial okamžitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.7.13 19:21

Tak díky holky. Jinak co by se stalo, kdybych ji to nechala tak? :think: @Pipet @fragola @MarieOVMUC @chatwenna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
14.7.13 19:29

@Seizdra Segra to nechala u synovce tak a ztratilo se mu to pred tretim rokem samo… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7376
14.7.13 20:02

U nas to zmizlo kolem 4. měsíce, když jsem přestala pít mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.7.13 20:25

No hlavně to pak docela smrdí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
14.7.13 20:30

Malá to měla taky, dvakrát třikrát jsem jí to před koupáním namazala dětským olejíčkem a pak vymyla.. po tom cca třetím namazání to zmizelo samo a zatím se jí to znova neobjevilo

• Citovat
  • Upravit
21848
14.7.13 20:37

Tak ještě jednou dík, dnes jsem to namazala infadolanem nebo jak se to jmenuje, a nechala tak. Zítra koupím ten excipial a uvidíme no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek