Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
MadGirlNancy píše:
Fassatko, asi tě to zklame, ale Skin cap obsahuje kotikoidy. Jde o klobetasol-propionát (je v 4., tj.nejvyšší skupině kortikoid.extern, tj. jeden z vůbec nejsilnějších a tudíž nejúčinnějších kortikoidů.
Krém „pomáhá“ sice zázračně rychle, ale s jakými následky.
Já jsem se na ten krém dívala a nikde o kortikoidech nepíšou
Tady je třeba složení, a všude píšou, že účinou látkou v té masti je zinek, tak jsem z toho jelen. Jinak my na seboreu používali slunečnicový olej z lékárny, krásně šla dolů.
Pardon, ještě ten odkaz http://www.penelope.cz/…50-ml-v39441?…
Nám docela dobře pomáhá Bioderma atoderm-PO zinc, taky se zinkem. Máte někdo zkušenosti s konopnýma mastičkama?Já myslím že má možná malinké ložiska AE - na tvářičkách a zbytek je seborea (hlavička-šupiny, za ouškama, rýha pod krkem)
Ale po tom zinku se to vážně dost zlepšilo…taky oilatum koupele se nám osvědčily…
Dobrý den, zdravím všechny maminky a děti které trpí exémem jako já(tedy skoro už ho nemám a to jsem ho měla 36 let).Od narození trpím atopickým exémem, který jsem měla na rukou, pod koleny a na loktech. Všichni doktoři mě léčili kortikoidy a léky proti svědění. Když jsem porodila tak se mi exém zmírnil, ale nikdy nestratil. teď je tomu 10 let od porodu. Před půl rokem mi začal exém v obličeji až po uši a krk. Navštěvovala jsem alergologii, kožní a nikdo mi přádně neporadil. Během 2 měsíců jsem vrazila do různých mastí, krémů a léků asi 20 000Kč. Nic mi nepomáhalo. Byla jsem zoufalá, nešťastná. Je to asi 14 dní co jsem se dozvěděla o tom, že pokud máte exém je to překyselení organismu, většinou se to projevuje pálením žáhy, což jsem měla. Sestřenka mi poradila knížku od Antonie Mačingové(Zhubněte jednou provždy)nejenže je to výborná knížka na odkyselení organismu, ale hlavně po týdnu se mi ztratil v obličeji exém. který mě trápil půl roku. Žádný z doktorů mi doteď nic neřekl o překyselení organismu akorát jsem vyhazovala zbytečně peníze. Takže neváhejte a kupte si tuto knihu a hned začněte dodržovat stravování, které není tak hrozné a rozhodně se vyplatí pokud nechcete mít exém. Teď jsem ve Fázi kdy ho mám jen trochu na rukách, ale věřím, že se to zlepší jelikož jsem na tuhle knížku viděla perfektní ohlasy.To stravování je i na jiné nemoci všechno je založeno na principu tzn. dělené stravy. Přeji Vám hodně úspěchů a hlavně nový život bez exému. Monča
Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz
Ja odporúčam Bepanthen krém, neobsahuje žiadne dráždivé látky, možno ho používať pravidelne, upokojí suchú alebo podráždenú pokožku, je aj cenovo dostupný, a je veľmi účinný a príjemný, deti ho majú radi, lebo je bez zápachu a nie je mastný ![]()