Sebral psa a odstěhoval si ho

Anonymní
8.3.20 17:41

Sebral psa a odstěhoval si ho

Ahoj všem,
píšu a ještě se mi vzteky klepou ruce. Popíšu vám situaci.
Před 12ti lety se můj strejda a sestřenice rozhodli pořídit si psa a začali objíždět útulky, jenže žádný nebyl ok pro ně a má spolužačka tehdy z gymplu měla štěňata své labradorky, která dávalo „zadarmo“ - tzn pouze za cenu očkování a prukazu. Tak jsem jim o tom řekla a oni se rozhodli, že ho chtějí. VZali jsme si ho - první problém bylo, že za něj musel dát 1000 Kč právě za zmíněná očkování. Po chvilce zjistili, že se psem je práce a skončil u baráku mých rodičů a mě. Protože jsem si ho totiž podle strýce vymyslela já. Muj táta je milovník psů, tehdá jsme měli ještě starší jezevčici. Umřela po 2 letech, co s námi pejsek byl a ten to nesl sakra těžce. Pořídili jsme štěně jezevčíka, se kterým byl doteď. Každou noc spali schoulení v boudě spolu, hráli si spolu na zahradě, u nás v baráku byl stále šrumec, spousta lidí, pes byl spokojenej, každej ho drbal, hrál si s ním. Jediné, co táta chtěl bylo to, aby na psa občas přispěl - na očkování, nebo odčervení apod. To bylo keců, nedával mu nic. A tak pes stárnul s námi. Dnes mi volali naši (já už 4 roky nebydlím s rodiči), že si strejda jen tak odvezl a odstěhoval psa k sobě do baráku, kam se teď nastěhoval. Napřed se snažil psa, který sám už blbě chodí a je rád, že je rád narvat do kufru - samozřejmě bez pásu, nebo boxu pro psa. Jenže ten tam nevyskočil a kdyby ho táta nechytil, spadl by na tvrdou zem. Strejda žije sám, nikdo s ním nevydrží, na dovolenou jezdí s naší babi. Je mu 55. Chová se jako hulvát, když potkal mě s mým psem (voříšek, zachráněn) ani nepozdraví a řekne „co ty šupáku smradlavej“, mě uráží, řve po mně, ale babička ho miluje a já nechci dělat rozbroje v rodině a tak to přecházím, neřeším. Pracuje v noci jako taxikář, pak spí, pak jde na kolo, jede tak 4 hodiny, přijde dom - spí, nebo něco a zase vypadne navečer do noci do práce na kolo. Dostal od někoho teď boudu a odvezl si psa, který tam bude úplně sám (navíc byl celý život zvyklý na psa) a já vím, že bude hrozně nešťastný a když se nepokusí utéct, tak se tam utrápí a umře tam někde sám. Všichni doma víme, že mu schází tak třeba rok, 2 života, kéžby víc… Uvědomujeme si to a chtěli jsme, aby umřel někdy v klidu doma, tam kde to má rád, má tam svého nejlepšího kámoše a spoustu lidí.
Jsem z toho uplně rozhozená, nevím co dělat, nic udělat prý nemůžeme, táta je z toho v šoku, psa mu ukrást nemůžeme, de facto je jeho. Já sama dobrovolnicím v útulku, pomáhám opuštěným psům, přispívám na charity (strašně moc psy miluju a těm co neměli to štěstí na rodinu se snažím pomoci) a teď nemůžu udělat nic a jsem hrozně zoufalá..on ho nedá už jen z principu, že vidí, jak to mě a tátu štve i kdyby psa utrápit měl…
Omlouvám se za elaborát, už 2 hodiny brečím a nevím co dělat…
Díky, zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
754
8.3.20 17:44

Na koho je pes psaný (čipovaný)??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
8.3.20 17:45

Jak je jeho, vy jste ho cely život živili. Ja bych mu toho psa proste nadela, nedovolila bych ho odvézt, i za cenu konfliktu. Pro psa bych jela a odvezla ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katastrofaobecna
8.3.20 17:48

On ma nejakou jinou smlouvu krome ustni?
Protoze vy se muzete prokazat veterinarem a ruznymi sousedy, kteri u vas psa videli x let, mate fotky a tak, takze pokud on nema jak to dokazat, klidne si vezmete policii a pro toho psa si zajedte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.20 17:52

Já bych to udělala hned, jenže bych rozvorala celou rodinu, protože babi stojí na strejdovo straně, táta to vzdal, bydlí s babi v jednom baráku a odnesl by to totálně, byli by podle mě schopní ho psychicky totálně zničit. Má totiž ještě jiné, zdravotní problémy.
Já nevím, na koho je čipovaný, tuším, že u nás byl psán na obci na babi, protože to bylo snad o 80% levnější na duchodce… Jinak s těmi sousedy, nevím, jak by to prošlo, nebo neprošlo…

• Citovat
  • Upravit
39699
8.3.20 17:52
@Eemii píše:
Jak je jeho, vy jste ho cely život živili. Ja bych mu toho psa proste nadela, nedovolila bych ho odvézt, i za cenu konfliktu. Pro psa bych jela a odvezla ho.

Já taky, a bez řečí! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.20 17:53
@Eemii píše:
Jak je jeho, vy jste ho cely život živili. Ja bych mu toho psa proste nadela, nedovolila bych ho odvézt, i za cenu konfliktu. Pro psa bych jela a odvezla ho.

Já u toho nebyla, volala mi to máma zpětně, že našla doma tátu brečet…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.20 17:55

Já sama nic nezmůžu, on je o 3 hlavy vyšší, statnej chlap, táta to vzdal, ten je z toho uplně v háji.

• Citovat
  • Upravit
33725
8.3.20 18:09

Zavolala bych na policii a nahlásila krádež psa. Kdo se o něj celé roky staral? Vy, kdo za něj platil poplatek obci, očkování, čipování atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
8.3.20 18:17

A momentální situace rodinu nerozložila? Pokud je u veterináře atd pes napsaný na tatínka, vyžadovala bych vrácení psa i za cenu volání policie. Proč je babi na straně strejdy, jaký má pro to argument?

• Citovat
  • Upravit
Katchulina
8.3.20 18:30

Ten pes je váš. Byl tam vlítla, to by viděl. Nejde o to, kdo si psa pořídil, ale, kdo se o něj celý život stará. Píšeš, že pomáháš v útulku, tak jistě víš, že majitel má na psa nárok 4 měsíce (pokud projde útulkem) a pokud ne a je u fyzických osob, tak jen dva měsíce. Vy ho máte tolik let, je váš. Jo a jestli je hlášen na babičku, tak je to úplně bez debat, nikdo se s ním bavit nebude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.20 18:35

Holky děkuju, já to všechno vím. Já tam chtěla jet, prostě si psa naložit a odvézt, ale zakázal mi to táta, že to prý udělám ještě horší.
U nás jsou ty vztahy na pováženou. Táta má od dětství zdravotní problém, tak jako o dítě směřovala babči pozornost více k němu. Vystudoval VŠ, založil rodinu, žili jsme všichni ve vícegeneračním době a strýc byl asi trochu bokem (chtěl být, je to debil, kterej si myslí, že nikoho nepotřebuje) a babi má holt výčitky, že nedostal péče jako táta… nebo nevím. Ale on se k nám chová hnusně a babi mu to toleruje, ba co víc - omlouvá. Pes je na ní a ona řekně, že když chce Pepíček (ilustrační jmeno) mít psa u sebe tak ho bude mít. :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
14627
8.3.20 18:45
@Anonymní píše:
Holky děkuju, já to všechno vím. Já tam chtěla jet, prostě si psa naložit a odvézt, ale zakázal mi to táta, že to prý udělám ještě horší.
U nás jsou ty vztahy na pováženou. Táta má od dětství zdravotní problém, tak jako o dítě směřovala babči pozornost více k němu. Vystudoval VŠ, založil rodinu, žili jsme všichni ve vícegeneračním době a strýc byl asi trochu bokem (chtěl být, je to debil, kterej si myslí, že nikoho nepotřebuje) a babi má holt výčitky, že nedostal péče jako táta… nebo nevím. Ale on se k nám chová hnusně a babi mu to toleruje, ba co víc - omlouvá. Pes je na ní a ona řekně, že když chce Pepíček (ilustrační jmeno) mít psa u sebe tak ho bude mít. :zed: :pocitac:

No vystihla jsi podstatu celého problému, za této situace si myslím, že bohužel nemáte šanci s tím nic udělat, majitelka psa darovala někomu jinému :nevim: Snad aspoň toho jezevčíka máte psaného na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.3.20 18:47
@Anonymní píše:
U nás jsou ty vztahy na pováženou. Táta má od dětství zdravotní problém, tak jako o dítě směřovala babči pozornost více k němu. Vystudoval VŠ, založil rodinu, žili jsme všichni ve vícegeneračním době a strýc byl asi trochu bokem (chtěl být, je to debil, kterej si myslí, že nikoho nepotřebuje) a babi má holt výčitky, že nedostal péče jako táta… nebo nevím. Ale on se k nám chová hnusně a babi mu to toleruje, ba co víc - omlouvá. Pes je na ní a ona řekně, že když chce Pepíček (ilustrační jmeno) mít psa u sebe tak ho bude mít. :zed: :pocitac:

Co teda vlastně čekáš? Nic z toho, co ti bylo navrženo, nechceš udělat z malicherných důvodů. Tak tam chudáka psa nech, ať jsou všichni okolo spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.20 18:49
@hanka.br. píše:
Co teda vlastně čekáš? Nic z toho, co ti bylo navrženo, nechceš udělat z malicherných důvodů. Tak tam chudáka psa nech, ať jsou všichni okolo spokojení.

Ale co mám udělat? Ukrást psa? Aby chudák jezdil tam a zpátky a mě odtáhla policie za krádež? Nebo, co je podle tebe malicherný důvod?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová