Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to určitě ne. Dítě neseberou matce ktera se o nej slusne stara. A uz vubec ho nesveri dedovi, kdyz ma jeste otce. Maximalne si deda muze vydupat styk s dítětem, ale urcite ne plnou péči, ani nemuze dite bez souhlasu rodicu přejmenovat ani nic dalsiho.
Pakliže jsi svéprávná, máš příjem na obživu sebe a dítěte, žiješ slušně, nebereš drogy…tak ti dítě nikdo nevezme, ty jsi matka. Je otec napsaný v rodném listě? Máš vyřízené alimenty? Máš soudně svěřené dítě do své péče? Pokud ne, tak zajdi na OSPOD a začni to co nejdřív řešit. Od otce dítěte máš nárok na výživné pro dítě a také na výživné pro sebe do dvou let dítěte
ničeho se neboj, ani prachy nejsou všemohoucí…a pokud ti „dědeček“ vyhrožuje, tak doufám, že máš vše uloženo a ukaž to na Ospodu
držím palce..
Dědek se rozhodl znepříjemnit ti život, šanci na péči nemá a vůbec se s ním nebav na takové úrovni.
Tchán moc netuší, jak fungují soudy a zakony
on ti dítě sebrat nemůže, to je rozhodnutí soudu, který vychází z toho, že dítě má být v prvé řadě se svým biologickým, starajícím se rodičem, až pokud rodič není schopen zajistit dítě (emočně, fyzicky, finančně - ale to už musí být opravdu hodně ohrožující vůči dítěti) má se hledat v okolí dítěte mezi dalšími příbuznými. I kdyby ses teď pomátla a přestala se o malého starat, tak je dle tvého popisu nepravděpodobné, že skončí u dědy a ještě méně je pravděpodobné, že by tě zbavili rodičovských práv a děda tedy mohl dítě přejmenovat. A ani bohatě zaplacený právník jim s tím nepomůže (normální jim na drahé konzultaci vysvětlí, že stejně nemají šanci)
Schovávej si případně výhrůžky skrze SMS, pokud by ti vyhrožoval víc a častěji, asi bych zašla na policii a chtěla po soudu zákaz styku s tebou i dítětem, protože máš obavy z ublížení. Nenech se stresovat ![]()
@Shari81
Příjem mám jen z rodičáku (pro případ nouze mám i našetřeno), drogy neberu alkohol nepiju, o malýho se starám jak nejlépe to jen jde a snažím se mu dopřát vše co potřebuje, žiju v čistotě..
Otec v rodném listě není uveden, ale chtěl se tam nechat dopsat. I když jsem sama a není zapsán v RL můžu si nechat svěřit dítě výhradně do své péče? Číslo na mě dědek nemá, ale často za mnou chodí domů a vyhrožuje mi, a pořád kontroluje, všichni z jeho rodiny mě kontrolujou až bych udělala nějakou chybu aby měli čím oponovat.
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebuju moc poradit.. myslíte že mi může otec mého expřítele soudně odebrat dítě do své péče?Je mi 21 a žiju slušně a čistotě v obecním bytě sice je to 1+kk, ale už se poohlížím po větším, aby měl malý svůj pokojíček. Jde o to že synovi je teprve měsíc, od doby co se narodil jsou v rodině z expřítelovi strany jen problémy. Jeho otec mi neustále vyhrožuje, že mi malého sebere, že on peníze na soud má a že bude bojovat o to aby ho dostal do své péče a vychoval ho podle sebe, že by ho přejmenoval podle toho jak on chtěl atd..
Už mi z toho vážně hrabe a strašně se bojím, aby se to vážně nestalo, peněz oni mají dost, takže právník by pro ně nebyl problém. Expřítel se o malýho nějak nezajímá, ale jeho otec (65) ho prostě chce, ale vesměs v prostředí ve kterým žije je to jak u bezdomovců, hygiena není na prvním místě, všude bordel a špína, je to takovej sběrač všeho co se ještě hodí takže má na každým baráku skládku odpadu a bordelu, zvířata si neočkují, člověk se při vstupu do jejich domu štítí na něco šáhnout natož sundat boty (né nejsem cíťa, úklid není na prvním místě, ale prostě mám ráda čisto), prostě si nemyslím že by to bylo vhodné místo pro dítě proto jsem se z jejich rodiny trhla, abych měla pokoj a nemusela se s nimi stýkat, navíc s názorem pokud se syn nebude jmenovat jak chce on tak ho nebudou mít rádi a svého syna (expřítele) vydědí atd..
Myslíte si, že když bydlí jak bydlí a s jeho přístupem a vysokým věkem bude mít šanci? (i když peníze jsou v dnešní době víc) Nebo by soud přihlížel na to že jsem matka a na prostředí ve kterém by vyrůstal bylo lepší?
Na 101 procent ne.
@Anonymní píše:
@Shari81
Příjem mám jen z rodičáku (pro případ nouze mám i našetřeno), drogy neberu alkohol nepiju, o malýho se starám jak nejlépe to jen jde a snažím se mu dopřát vše co potřebuje, žiju v čistotě..
Otec v rodném listě není uveden, ale chtěl se tam nechat dopsat. I když jsem sama a není zapsán v RL můžu si nechat svěřit dítě výhradně do své péče? Číslo na mě dědek nemá, ale často za mnou chodí domů a vyhrožuje mi, a pořád kontroluje, všichni z jeho rodiny mě kontrolujou až bych udělala nějakou chybu aby měli čím oponovat.
A ty ho poustis domu? Vůbec se s ním nebaví, jestli není otec v RL, tak on vůči dítěti není nic, je to cizí osoba. Tedy ho vypakuj a když neodejde, volej normálně policii. Pokud otec není v RL, tak nemá cenu si žádat o svěření do péče, z pohledu zákona si jediný rodič. A měla bys mít nárok na příspěvek na bydlení - zajdi si na sociálku zjistit co a jak.
@DeeSocialWorker
Já bych ho nikdy nepustila, ale neustále mi zvoní na zvonek (čímž budí malého, tak jdu aspoň na kávu mamce, aby malý mohl spát). Sem tam to nějaký soused nevydrží tak mu otevře a bouchá mi na dveře, i když třeba nejsem doma..
No jde, ale o to že i když tam zapsán není, ale chce to tak si to může nějak zařídit a popřípadě by tam byl dopsán ne?
@Anonymní píše:
@Shari81
pokud není v rodném listě, oni právně pro dítě neexistují. Ty nemáš rodinu?
@Anonymní píše:
@DeeSocialWorker
Já bych ho nikdy nepustila, ale neustále mi zvoní na zvonek (čímž budí malého, tak jdu aspoň na kávu mamce, aby malý mohl spát). Sem tam to nějaký soused nevydrží tak mu otevře a bouchá mi na dveře, i když třeba nejsem doma..
No jde, ale o to že i když tam zapsán není, ale chce to tak si to může nějak zařídit a popřípadě by tam byl dopsán ne?
ano, to si může zařídit přes soud. Pokud na tebe dědek zvoní a bouchá, zavolej na něj policii, že tě neustále obtěžuje. Volej pokaždé, když tě bude obtěžovat.
Klid, šanci nemá. Otec není ani zapsaný v RL. Být tebou, tak si seženu hned jiný byt, odstěhuju se a šmitec. Na dědka bych zavolala policii pokaždé, když by přišel prudit. Je to pro tebe i tvé dítě cizí člověk. Dokud se tedy otec nenechá zapsat do RL, pak to bude děda, ale i tak šanci na svěření dítěte do péče nemá ani minimální.
Pošli ho do p. rdele, nemá šanci.. A pokud tě takto stalkuje, podej trestní oznámení na policii.. ![]()
Dobrý den, potřebuju moc poradit.. myslíte že mi může otec mého expřítele soudně odebrat dítě do své péče?
Je mi 21 a žiju slušně a čistotě v obecním bytě sice je to 1+kk, ale už se poohlížím po větším, aby měl malý svůj pokojíček. Jde o to že synovi je teprve měsíc, od doby co se narodil jsou v rodině z expřítelovi strany jen problémy. Jeho otec mi neustále vyhrožuje, že mi malého sebere, že on peníze na soud má a že bude bojovat o to aby ho dostal do své péče a vychoval ho podle sebe, že by ho přejmenoval podle toho jak on chtěl atd..
Už mi z toho vážně hrabe a strašně se bojím, aby se to vážně nestalo, peněz oni mají dost, takže právník by pro ně nebyl problém. Expřítel se o malýho nějak nezajímá, ale jeho otec (65) ho prostě chce, ale vesměs v prostředí ve kterým žije je to jak u bezdomovců, hygiena není na prvním místě, všude bordel a špína, je to takovej sběrač všeho co se ještě hodí takže má na každým baráku skládku odpadu a bordelu, zvířata si neočkují, člověk se při vstupu do jejich domu štítí na něco šáhnout natož sundat boty (né nejsem cíťa, úklid není na prvním místě, ale prostě mám ráda čisto), prostě si nemyslím že by to bylo vhodné místo pro dítě proto jsem se z jejich rodiny trhla, abych měla pokoj a nemusela se s nimi stýkat, navíc s názorem pokud se syn nebude jmenovat jak chce on tak ho nebudou mít rádi a svého syna (expřítele) vydědí atd..
Myslíte si, že když bydlí jak bydlí a s jeho přístupem a vysokým věkem bude mít šanci? (i když peníze jsou v dnešní době víc) Nebo by soud přihlížel na to že jsem matka a na prostředí ve kterém by vyrůstal bylo lepší?