Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje děti vidí babičku tak 3-4× do roka a vztah k ní mají moc krásný. Moc se na ní těší. Pokud máš takovou babičku, která má zájem o vnouče, jednoznačně tento zájem podporuj.
Čili máš dojem, že nemá cenu k ní dítě dávat vůbec, když si stejně žádný vztah neudělají? To je podle mě blbost
Samozřejmě, že ji bude brát jako babičku, jak jinak by ji měl brát?
Tak v nejake jine diskuzi jsem vycetla, ze maminku ktera zase chtela toto kvuli zle tchyni, jine uzivatelky lyncovali, ze se zblaznila, ze nebude mit dite k babicce zadny vztah. Tak me to trochu znejistilo. Aby treba syn sel k babi na noc, vikend nebo tak, kdyz se uvidi tak malo. Jen jsem se ptala, ja s timto zkusenost nemam.
Ano, samozřejmě že bude mít k babičce vztah. Dost podstatná část se ho utvoří podle tvého vztahu k ní a podle toho jak o ní budete mluvit.
Ona je to tchyně a ty jí ho dávat nechceš, vid? To je ale tvůj problém.
Je to zoufale malo, ale lepsi nez nic. Prijde mi zvlastni to takto urcovat, zni to jako kdyby to bylo rozhodnuti soudu. Treba si to casem rozmysli a bude chtit casteji. Nebo bude alespon volat, posilat balicky atd.
My máme dvě babičky. Jedna v důchodu a druhá pracovně dost vytížená. Děti preferují tu v důchodu protože má na ně čas. Ale jsou malé takže ještě z toho nemají rozum. Jinak mi to přijde žalostně málo. Aspoň jednou tydně kdyby se ukázala.
Jsou rodiny, ktere od sebe bydli treba pres celou republiku, takze se prarodice s vnoucaty opravdu vidaji jen 2× do roka. Ale porad jsou to prarodice a vnoucata. Vztahy byvaji ruzne.
@Ivaina1417 no prave u nas je to stejne…tak jsem si rikala, aby k jedne nechtel a u druhe byl porad, to by me bylo taky lito…
@Ou proc hned rypes? Rypaly tady nepotrebuju. Kdyby to bylo jak jsi napsala ty, tak nebudu psat na emimino a proste ji ho nedam a hotovo a nepotrebuju se o tom s nikym radit. Ptala jsem se na nazory na tento styk protoze jak jsem psala, zkusenost nemam, ja u babicek byla co 14dni.
U nás to tak je. Pětiletý s pracující babi nikam nechce když má přijít druhá babi v ten samý čas tak chce byt s ní. Každý dítě bude radši s babi kterou vidí častěji a která si s ním hraje na policajty
myslím že to hraní si s nima dělá víc než to jak často se s babi vidí.
@Ivaina1417 tak to ona ikdyz bude jezdit tak malo, tak zase si s nim hrat bude, to jo..ona se mu cely cas u nas věnovala…jen jsem si predstavila sebe a me by se k babi co vidim jednou za ctvrt roku asi moc nechtelo, tak snad to bude dobre..
Jo děcka jsou nadšený když babička vymyslí nějakou blbinu. Pokud se bude dítku věnovat tak myslím že to bude v poho ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, babicka chce vidat nase dite 1× za 3 mesice 3 hodiny. Jinak nema cas. Myslite, ze to dite k ni bude mit nejaky vztah? Ted jsou mu 4 mesice. Ja si myslim, ze ikdyz povyroste, tak zadny vztah k ni mit nebude, bude pro nej cizi. Anebo si myslite, ze jak bude rust, bude ji brat i tak jako babicku ke ktere bude rad jezdit? Diky za nazory.
Je to málo na to si utvořit nějaký vztah…můj syn rok a půl starý když nevidí babičku 14dni tak se k ní pak ani moc nemá, děti v takto málem věku potřebuji větší pravidelnost.
Tak snad se bude babi snažit vidět to malý častěji. Ty malinký to berou jinak ale náš pětileťák už má rozum a ted to babičce vyčítal že k nám vůbec nechodí. Tohle bych od vnuka slyšet nechtěla.
Ahoj, chci se zeptat, babicka chce vidat nase dite 1× za 3 mesice 3 hodiny. Jinak nema cas. Myslite, ze to dite k ni bude mit nejaky vztah? Ted jsou mu 4 mesice. Ja si myslim, ze ikdyz povyroste, tak zadny vztah k ni mit nebude, bude pro nej cizi. Anebo si myslite, ze jak bude rust, bude ji brat i tak jako babicku ke ktere bude rad jezdit? Diky za nazory.