Víkend s tchanovcema

Anonymní
5.3.20 12:19

Vikend s tchanovcema

Zdravim. Mam problem. S tchanovcema nevychazim ale nejak zdvorilostne se dokazeme na navstevu sejit, dat kavu, obed, jit s detma do zoo, zkratka nejlepsi pratele nejsme. Ted vymysleli vikendovou oslavu narozenin, chteji po nas, abychom tam byly a slavili cely vikend, to je pro me hrozna predstava. Bavili jsme se o tom s manzelem, ten navrhnul aspon jednu noc, ja jsem navhrla obed v rodinnem kruhu a pak jet domu, to se mu moc nelibi. Ale me se zas nelibi ani ta jedna noc. Bylo by to fakt divny, nejspis bysme se i pohadali, jelikoz spolu opravdu vydrzime max 2h na kafe. Manzel me najednu stranu chape, nadruhou by tam rad tu jednu noc byl, bez nas ale jet nechce. Tchanovci jsou nasrany - avsak nevim proc, dyl u nas taky byt nechteli nikdy ani na navstevu. Pry je to odemne jakysi naschval ale neni! Tak ted nevim co delat. Jak jim vysvetlit a i manzelovi, ze by to pro me proste nebylo prijemne pres noc a ze rada pujdu na obed a posedim s nima? Diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11923
5.3.20 12:40

Jednou by ses mohla přemoct, jsou to jeho rodiče, navrhl kompromis jedna noc, myslím, že bys to zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.3.20 12:52

Nevím, jaké máš vztahy se svými rodiči, ale pokud by byly pěkné, možná by ti taky vadilo, kdyby je tvůj partner omezoval, protože se mu jaksi nechce s nimi být. Jedna noc je kompromis, který se při troše dobré vůle dá přežít. Otázka je, jestli v sobě tu dobrou vůli máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
5.3.20 12:59

To je oslava pátek, sobota, neděle? Kolik vás tam bude - tvoje rodina, tchánovci a kdo další? Proč byste se hádali, o co konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.3.20 13:02

Tahle diskuze by se měla připíchnout k té „nechápu, že jsi zklamaná, že nebudeš mít holku, kluci jsou přeci mazlové a bla bla“. :cert: Mazlové možné, ale pak přebere vládu jejich manželka a mazla si může původní rodina naložit do octa. Přijede na zdvořilostní dvouhodinový oběd s napučenou manželkou, které bude dávat najevo, jak už chce jet pryč. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.3.20 13:15

Premohla bych se. Zkus se vzit do muzovi situace, jsou to jeho rodice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21463
5.3.20 13:16
@Anonymní píše:
Zdravim. Mam problem. S tchanovcema nevychazim ale nejak zdvorilostne se dokazeme na navstevu sejit, dat kavu, obed, jit s detma do zoo, zkratka nejlepsi pratele nejsme. Ted vymysleli vikendovou oslavu narozenin, chteji po nas, abychom tam byly a slavili cely vikend, to je pro me hrozna predstava. Bavili jsme se o tom s manzelem, ten navrhnul aspon jednu noc, ja jsem navhrla obed v rodinnem kruhu a pak jet domu, to se mu moc nelibi. Ale me se zas nelibi ani ta jedna noc. Bylo by to fakt divny, nejspis bysme se i pohadali, jelikoz spolu opravdu vydrzime max 2h na kafe. Manzel me najednu stranu chape, nadruhou by tam rad tu jednu noc byl, bez nas ale jet nechce. Tchanovci jsou nasrany - avsak nevim proc, dyl u nas taky byt nechteli nikdy ani na navstevu. Pry je to odemne jakysi naschval ale neni! Tak ted nevim co delat. Jak jim vysvetlit a i manzelovi, ze by to pro me proste nebylo prijemne pres noc a ze rada pujdu na obed a posedim s nima? Diky.

Co kdybyste prespali nekde na hotelu nebo v penzionu a ten druhy den si udelas vlastni program a na oslavu vysles jen manzela s detmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
5.3.20 13:27

Jedna noc te nezabije :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 13:28
@Bábrdl píše:
Tahle diskuze by se měla připíchnout k té „nechápu, že jsi zklamaná, že nebudeš mít holku, kluci jsou přeci mazlové a bla bla“. :cert: Mazlové možné, ale pak přebere vládu jejich manželka a mazla si může původní rodina naložit do octa. Přijede na zdvořilostní dvouhodinový oběd s napučenou manželkou, které bude dávat najevo, jak už chce jet pryč. :cert:

Naprosto souhlasím 🤔
No ani já se s tchýni zrovna nemusím, je dost intrikánka… když se narodil syn, tak mi řekla, že aspoň uvidím jaké to je až budu TCHýně :lol: když jsme se brali, tak místo blahopřání řekla " Tak sis ho okroužkovala a je jen tvůj" :lol: já už jsem si toho od tchýně vyslechla tolik, že mě to nechává chladnou a vím, že jí nejvíc naštvu, když budeme šťastní :srdce:

A teď vážně…jednou bych se přemohla a na přání manžela přistoupila. Jak jsem psala s tchýni se taky moc nemusím, ale bydlí daleko a hold jeden víkend za 2mesice nasadím úsměv a vyhýbam se konfliktu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.3.20 13:33

No je to od tebe naschvál - nejsi schopná hledat cestu, kde budou spokojení všichni a prostě si vynutíš jen kafe a otrávíš tim všechny okolo. Gratuluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
5.3.20 13:40

Sla bych na odpoledne, na noc se jela vyspat domu, chlap at si dela co chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
5.3.20 13:51

Představa, že mi můj syn třeba jednou přivede domů Tobě podobný dáreček, je pro mne téměř noční můrou.

Nedokázat - resp. odmítat - strávit s rodiči vlastního manžela víc než dvě hodiny bez toho, aby ses s nimi poštěkala, to je opravdu hodně bezohledné a ubohé. Jestliže ani při takovéhle příležitosti nedokážeš ustoupit a vyhovět manželovi resp. jeho rodičům, zasloužila bys… no, ani ne tak pár facek, jako spíš za pár let stejně úžasnou snachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
5.3.20 13:57
@Bábrdl píše:
Tahle diskuze by se měla připíchnout k té „nechápu, že jsi zklamaná, že nebudeš mít holku, kluci jsou přeci mazlové a bla bla“. :cert: Mazlové možné, ale pak přebere vládu jejich manželka a mazla si může původní rodina naložit do octa. Přijede na zdvořilostní dvouhodinový oběd s napučenou manželkou, které bude dávat najevo, jak už chce jet pryč. :cert:

Já si nemůžu pomoct, ale co mi to pomůže když čekám kluka, když budu takhle uvažovat? Mám ho dát pryč a počkat si na holku? Přijde mi to opravdu konstruktivní tohle připichovat ke starostem nastávajících matek… :roll: narozdíl od pohlaví, vztahy lze do nějaké míry ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41265
5.3.20 14:01
@Bábrdl píše:

mazel má období, kdy mi teď každý večer říká, jak mě miluje nejvíc na světě a hladí mě po vlasech. A minulej týden mě během nemoci poblil, chrchlal na mě, když jsem ho držela v náručí a dříve i párkrát počůral. Suma sumárum, ať si to nějaká bloncka v budoucnu zkusí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 14:02

Ano, nedokazu, protoze od zacatku se tchanovci chovaji jako dva deb.love. predstavovali si pro synacka nejlepe pani doktorku, nasi moc penez nemaji, oni jsou ve vate, takze jsme pro ne od zacatku socky, s nasima se ani nebavi. Od zacatku intrikuji jak nas rozestvat proto ty casty hadky a kdyz uz navsteva, tak na 2h. Po 5 letech se nam narodilo dite, ze zacatku se vubec nezajimali, no nakonec asi zjistili, ze s tim nic neudelaji a prisli s tim vikendem, oslavou. Jenze ja uz nemam chut. Nebudu si hrat na stastnou rodinu, stastnou snachu, ty dve hodiny my fakt staci, a to jen kvuli manzelovi. Jenze manzel je smutny, a to me nejvic zere, no bezeme tam jet nechce ikdyz jsem mu rikala at jede, no vikend a pretvarku 3 dni fakt nedam. Kazdopadne holky typu „ty ses snacha na ho.no“ - vite ho.no a hned urazite, takze vy, laskave nepiste, takovy kachny tady fakt nepotrebuju. Diky za pochopeni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová