Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová tak jakoby každý netuščil, že hlavní problém je tchýně snacha
partner ten mlčí, je mu to líto a tchán, toho neznám, je možné že je taky nějaký držkatý, ale spíš bych odhadovala, že tchýně je ten velitel
@Janasas píše:
@PaníBovaryová tak jakoby každý netuščil, že hlavní problém je tchýně snacha![]()
![]()
partner ten mlčí, je mu to líto a tchán, toho neznám, je možné že je taky nějaký držkatý, ale spíš bych odhadovala, že tchýně je ten velitel
no, tak hlavně, že víš, jak to doma určitě mají. ![]()
Jenom tě chci ujistit, že někde, a není takových případů málo, je ten „velitel“ právě urážlivý tchán a někde se doplňují, až je to k nesnesení.
@Anonymní píše:
Ano, nedokazu, protoze od zacatku se tchanovci chovaji jako dva deb.love. predstavovali si pro synacka nejlepe pani doktorku, nasi moc penez nemaji, oni jsou ve vate, takze jsme pro ne od zacatku socky, s nasima se ani nebavi. Od zacatku intrikuji jak nas rozestvat proto ty casty hadky a kdyz uz navsteva, tak na 2h. Po 5 letech se nam narodilo dite, ze zacatku se vubec nezajimali, no nakonec asi zjistili, ze s tim nic neudelaji a prisli s tim vikendem, oslavou. Jenze ja uz nemam chut. Nebudu si hrat na stastnou rodinu, stastnou snachu, ty dve hodiny my fakt staci, a to jen kvuli manzelovi. Jenze manzel je smutny, a to me nejvic zere, no bezeme tam jet nechce ikdyz jsem mu rikala at jede, no vikend a pretvarku 3 dni fakt nedam. Kazdopadne holky typu „ty ses snacha na ho.no“ - vite ho.no a hned urazite, takze vy, laskave nepiste, takovy kachny tady fakt nepotrebuju. Diky za pochopeni.
Hele, já ti celkem rozumím, taky nemám s tchánovcema super vztah, tchyně mi taky byla schopná říct věci, nad ketrými mi rozum zůstal stát, mohla bych se cítit ukřivděná, nechali manžela ve štychu, když potřeboval pomoc, protěžují jeho sestru a její rodinu (bydlí k nim blíž, my jsem daleko). Mrzelo mě to, uvítala bych dobré vztahy, já rodinu nemám, přijala bych je ráda za „mámutátu“ a bolelo to. Ale nastavila jsem se vnitřně tak, že se s nimi při setkáních bavím jako s lidmi, se kterými prostě občas v kontaktu být musím, asi jako když potkám kolegyni z práce na společné zastávce mhd a nejde utéct konverzaci. Zkousnu i víkend, ale je to opravdu ve stylu: ahoj mami, jéé ty máš hezký kytky na zahrádce. Můžu ti s něčím pomoct? Ty jo, ta buchta se ti povedla, můžu si vzít recept? To máme dneska hezky… A tím to hasne. Na témata, která zavání průserem nereaguju bud nijak, nebo stočím řeč jinam, případně odkývu. A proč? Protože můj muž jiné rodiče nemá a moje dítě taky jiné prarodiče nemá. Takže moje přítomnost na víkendových návštěvách je u zásadních příležitostí - oslavy, vánoce atp. A mimoto tam jezdí manžel s dítětem sám, já mám práci na směny, i víkendové, takže se omluvím a nikdo za tím nic nehledá. Je to vlažná voda, ale za současné situace to lepší nebude a vlastně to nikomu ani nevadí.
@Keyllah píše:
Děvčata, nemá náhodou některá z vás dcerku do 3 let a nehledá pro ni perspektivního manžela s věnem a dokonalou tchýni?o jejich čas a vnoučata bychom se nějak v budoucnu podělili
Mám
. A mám i ten zbroják ![]()
Tak koukam ze jste si v me diskuzi aspon pokecaly
nicmene uz jsme to vyresili, tak si tu tlachejte dal, tchyne jako vy, to bych b.lila
ale bohuzel stara skola, vychovavate sve deti, ze se maj drzet skoro do 50 u maminky sukne dle vasich nazoru, takovejch vas tu je hodne, lituju vase snachy. Majte se tu pekne, caute ![]()
@Janli píše:
Mám. A mám i ten zbroják
můžete vzít společné vnouče na střelnici ![]()
@Anonymní píše:
Tak koukam ze jste si v me diskuzi aspon pokecaly![]()
nicmene uz jsme to vyresili, tak si tu tlachejte dal, tchyne jako vy, to bych b.lila
ale bohuzel stara skola, vychovavate sve deti, ze se maj drzet skoro do 50 u maminky sukne dle vasich nazoru, takovejch vas tu je hodne, lituju vase snachy. Majte se tu pekne, caute
ale kurňa ty budeš milá osůbka. Určitě v tom vašem vztahu ty a tchánovci budou špatní ti tchánovci.
@Šáruší píše:
ale kurňa ty budeš milá osůbka. Určitě v tom vašem vztahu ty a tchánovci budou špatní ti tchánovci.
@Anonymní píše:
ale bohuzel stara skola, vychovavate sve deti, ze se maj drzet skoro do 50 u maminky sukne dle vasich nazoru, takovejch vas tu je hodne, lituju vase snachy. Majte se tu pekne, caute
Už tak nějak chápu, kde je problém
a divím se, že tcháni vůbec riskují, že bys pozvání mohla přijmout. S tebou bych nechtela vypít ani to kafe.
Od tchýně jsem 11tis km a je to dostatecne daleko. Ale stim ze ona ma jinoou mentalitu nidky by me nijak neurazila ani naznakem ci usklebkem. neni to vyzrana ceska
@Janli píše:
Mám. A mám i ten zbroják
no super, tak se nějak domluvíme?
jsem si oddechla, že mi zůstane malej na ocet ![]()
@Anonymní píše:
No jak jinak, nikdo s anonymním tulipánem nesouhlasí, tak musí tulipánek všechny pozurážet
. Dík za tenhle příspěvek, už víme, kde je problém. V tchánovcích to nebude. Jsme stará škola, to je pravda. My ještě vychováváme děti k toleranci, respektu a úctě. A jsem ráda, že zrovna ty jsi v menšině. I ty budeš jednou tchýně ![]()
@Keyllah píše:
no super, tak se nějak domluvíme?jsem si oddechla, že mi zůstane malej na ocet
Fakt slibuju a přísahám, že ze svých holek nevychovám něco typu zakladatelka…
To bych se hanbou propadla… ![]()
@Anonymní píše:že se těm tchánovcům přestávám divit
@Janli píše:
Fakt slibuju a přísahám, že ze svých holek nevychovám něco typu zakladatelka…To bych se hanbou propadla…
budu tě za to každý den velebit ![]()