Od kdy se může dítě vozit v sedačce na kolo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sedačka na kolo
A mám ještě jeden dotaz:
Jakou máte zkušenost se sedačkou na kolo? Zajímá mě od kdy se v ní může dítě vozit, jaká značka je dobrá, kolik asi stojí atd.
Děkujíííí! ![]()
Andy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj
máme Hamax Sleepy - použitelná prý od 9 měsíců, ale to Michal ještě sám neseděl… no i když se dá naklopit tak dítě mladší jak jeden rok bych nepřepravovala. My začli cca v 15 měsících.
jo a tady je test cyklosedaček
http://www.nakole.cz/…/clanek.php3?…
tak dobře vyberte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo ještě cena, my kupovali loňský model sedačky - méně atraktivní barva podsedáku:o)) a stála nás 2300+400 helma +450 druhý zámek na kolo… sedačka se dá během pár vteřin přendat z kola na kolo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Andys, už tu byly diskuse. Já jsem váhala mezi tou OK baby a Hmaxem, nakonec půjdeme koupit Hamax, ale ne sleepy. Je mnohem dražší, než ty nepolohovatelné a nepřijde mi to zas takový rozdíl. A hklavně s malým nebudu určitě jezdit na dlouhé trasy.
Myslím, že kolem roku se dá už začít jezdit.
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj Kristain
já taky nepotřebovala polohovatelnou… vím že to polohování nikdy nevyužiju, jen když se podíváš do toho testu, tak třeba jiná Hamaxka dopadla v testech špatně… tak jsem prostě šla po jistotě, že když už tuto někdo testoval, tak je vyzkoušená a dobrá i když jsem prostě připlatila za polohování který nevyužiju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my máme taky Hamax sleepy. K tomu polohování-ono to stejně není na dlouhý trasy, ale nám se občas stane,že tam usne neplánovaně( např.usnul dřív, než jsme dojeli k louce) a potom i na ten kousek je lepší ta polohovatelná- v kombinaci s přivázáním gum.pásku kolem helmy, aby se tam hlava nebimbala. Ale pokud je to např. na hodink.projížďku, nebo na dojetí do krámu, tak je polohování zbytečný.
Můj názor je tak od roka, spíš od roka a půl, záleží jak brzo dítě začalo sedět samo, protože si nemyslím, že je dobrý aby si jeden den sedlo a druhý den už šlo do sedačky.
Rea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teďjsem ještě koukala, že vám byl rok teď- tak to už bych začala letos. Tomovi byl rok v srpnu minulýho roku, ale on si sám sednul až v 10 měsících, tak jsme počkali až na letošní jaro.
Rea a Tom
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky.
Máme Hamax kiss i s helmou za 2000,– (koupeno přes net v babystile). Taky nevidím u sleepy extra výhodu. Pokud má dítě helmičku, stejně si moc neodpočine. Malá má rok a půl a helmičku má na nejmenší polohu (je s kolečkem polohovatelná podle obvodu hlvičky) takže mezi hlavičkou a opěrkou je docela mezera.
Mmch kolo je u nás strašně oblíbené!
Albi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já koupila obyčejnou HOTA 2C na inzerát za pětikilo a jsem doslova nadšená. Má akorát jednu úpravu a to je, že původní majitel udělal ze 3-bodového zapínání 5-bodové.
Fakt super a nám stačí nad hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHojka, my mame OK - Baby, polohovatelnou, polohovani vyuzijeme jen pro zabavu (Aninku to baví), ale nekdy je to prima, když třeba člověk jede s batohem, tak to dítě trochu sklopí, aby mu batoh nevadil. Jinak pokud jsme koukali, tak polohovatelné na rozdíl od nepolohovatelných (alespoň těch levnějších), jsou nastavovat - na vzdálenosti od sedla, což je prima, protože třeba my vozíme malou na střídačku oba a máme úplně jiné typy kol (manžel závodní silniční, jak treking).
VĚK - na ortopedii nám řekli, že do 1,5 v žádném případně NE. Ty otřesy jsou na tak málo vyvinutou páteř moc, může dojít k poškození. Takže my začaly jezdit až teď na jaře (ve dvou letech).
Zdraví Anulenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my mame Hamax a jezdili jsme uz minuly rok, to byl nasi male rok a desne se ji to libilo. Letos drandime taky, nejradeji by jezdila jen na kole ![]()
S.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak my taky už delší dobu vybíráme cyklosedačky a zatím se nám nejvíc líbí výbavou a cenou Sherman comfort http://www.sherman.cz/index.php?… . Má všechno jako Hamax Sleepy a přitom ta cena je super (1390,–). Dnes jsme ji šli omrknout do obchodu a bohužel všude mají jenom Hamax nebo Polisport. Nemáte s ní některá zkušenost? Tery
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj tery, kdybych nekoupila hotu z druhé ruky, stopro bych šla do té shermanky. včera jsem jí viděla, koupila si ji kámoška, mám dojem, že za ještě míň, ale ještě jsme nevyjely na projížďku, neb si dala seřídit kolo do servisu a vrátili jí ho totál rozhašené. ale vypadá fakt krásně, prostorně… ![]()
zítra bychom snad měly vyjet, pak podám reference, jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tery - vypadá skvěle! A hlavně ty 5.bod. pásy, ty nemá ani Hamax.
My už teda máme koupenou hamax sleepy z druhé ruky, i s druhým držákem na kolo za 1500, vyrazit se teprve chystáme od 9měs.
Ale našla jsi i nějaký test? Tím my se při výběru řídili především.
Alenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, potřebovala bych poradit nějakou kvalitní sedačku na kolo. Dceři je 13 měsíců, takže uvítám i polohovací. A zejména bych potřebovala nějakou s pořádnými pásy, aby se z nich nedostala. Co jsem tak koukala, volila bych nejspíš mezi značkami Römer nebo Hamax. Můžete mi doporučit nějakou konkrétní? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit