Sedačka na kolo - doporučte

714
12.4.09 19:56

Sedačka na kolo - doporučte

Holky, plánujeme nákup sedačky na kolo. Poraďte od kolika let a jakou prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
234
12.4.09 21:08

ahoj, určitě bych nedávala dřív než od roka.My začali jezdit v roce a půl, a to jen kratší trasy.Moc ho to nebavilo.Teď jsou nám dva roky a 4 měsíce a je to paráda.Krásně sedí.Sedačku máme sherman, jsme spokojený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
12.4.09 21:15

My začali jezdit vloni před létem,Mátovi byl skoro rok a půl a sedačku máme Hamax Sleepy…
Už tu na to bylo vloni pár diskuzí,taky jsem je pročítala než jsme vybrali :wink: Tak se tam zkus podívat nebo se poptat přímo ve sportu co ti nabídnou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
12.4.09 21:41

Britax Römer Jockey Comfort je jedna z nejlepsich v testech :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.4.09 22:24

Nám poradili známí, že dobrá je Hamax, tak jsme o ni napsali už vloni Ježíškovi. Jsme spokojení. Sice není polohovací na spaní, ale ono prý nechávat v ní dítě spát není dobré ani když je polohovací (kvůli hlavičce), tak jsme se snažili jezdit tak, aby v ní Anežka nespala. Párkrát nám tam usnula a problém nebyl. Sedačky bývají pro děti od 10 měsíců, ale my začali až skoro na dvou letech. Letos jsme ji ještě neužili, Anežka se naučila na kole, takže jezdí spíš sama. Ale na delší výlety to v létě zkusíme, tak jsem zvědavá, jak ji to bude bavit. Vloni jsem ji vždycky namotivovala tím, že zajedem k nějakému prima pískovišti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
13.4.09 10:57

No ono je dost zá:,–(ní rozhodnout se, jestli chcete sedačku dopředu nebo dozadu a na jaké kolo, jak dlouhé cesty (i do budoucna) plánujete atd., až pak bych podle toho dělala průzkum značek.

My máme přední sedačku, značku nevím, ale proti klasickým předním je už pěkně propracovaná - vysoká záda, nastavitelné stupačky na nohy, tříbodové upoutání… Je v permanenci k naší plné spokojenosti už 7 let.

Věk - podle mých zkušeností 15 měsíců je ještě dost málo, sice kratší projížďka jde, ale moc zábavy pro obě strany z ní není, 18 měsíců už je v poho. Ale je to samozřejmě individuální.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
13.4.09 13:31

ahojky,

my máme HAMAX SLEEPY. spokojenost velká. doporučuje se začínat až kolem roka a půl aby kostra a svaly dítěte neměly problém s otřesy. my začínali právě kolem toho roka a půl a malou to moc nebavilo. letos jí je už přes dva roky a manžel jí už párkrát vyvezl a prý paráda. povídá si tam, kouká… už z toho má zkrátka víc rozumu než loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
14.4.09 21:06

Tak teda nevim co na to kostra a svaly nasi male, ale o vikendu jsme poprve jezdili a libilo se ji to. Nebyly to tedy zadne mega trasy, poprve tak 8 km a podruhe cca 12 km. Takze budeme jezdit uz ted, uvidime, treba jeste zacne rvat a nebude tam chtit sedet. Mame Hamax Siesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
15.4.09 11:20

My mame Hamax Kiss a jsme naprosto spokojeni, mala v ni jezdila asi od 9 mesicu a pohoda. Jen prilbu jsme satkem privazovali k sedacce, aby ji neklimbala hlavicka, kdyz usnula. Nez se mala narodila vozil se v ni i nas tehdy trilety syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.4.09 12:45

my jsme pořídily TUHLE Sedačku a jsme sní spokojení :wink: Mylýho jízda baví je spokojenej. Ale zatím jsme nejeli žádnou elkou trasu vždy tak těch max kolem 20km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
17.4.09 19:12

Taky plánujeme koupit a mám asi blbej dotaz, ale fakt nevim…musí to moje kolo mít nosič? Nebo jak se dozadu přidělá? Jsem tatar, já vím. :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
17.4.09 20:27

nene, npsic neni potreba, je to uchycene na tyci pod sedlem a dozadu vedou takovy dva draty - hoooodne laicky vysvetleno :oops: :lol: …Ta sedacka se da vycvaknout jednim pohybem a na kole je pak namontovana jen ta „krabicka“ pod sedlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
17.4.09 21:05
popodopo píše:
nene, npsic neni potreba, je to uchycene na tyci pod sedlem a dozadu vedou takovy dva draty - hoooodne laicky vysvetleno :oops: :lol: …Ta sedacka se da vycvaknout jednim pohybem a na kole je pak namontovana jen ta „krabicka“ pod sedlem.

:lol: děkuju, zas budu doma „ta“ chytřejší :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.4.09 21:14

Jen chci varovat před „přivazováním“ přilby k sedačce, někde jsem četla názor ortopedů, že se tím hodně ubližuje krční páteři. Tak nevím, mě tohle nenapadlo a rozhodně nemám v plánu to zkoušet. Ale cyklosedačka je prima věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
17.4.09 21:23

k tomu privazovani te prilby…hned me napadlo, jak by to asi dopadlo, kdyby se na tom kole vyflakali a dite melo privazanou hlavu k sedacce…brrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí