Sedačka pro dlouhé cestovaní

259
24.6.14 12:22

Sedačka pro dlouhé cestovaní

Dobrý den maminky.

Ráda bych vás, sběhlé, požádala o radu ohledně kvalitní autosedačky za rozumnou cenu. Mám dvouměsíční dceru a čeká nás delší cesta (cca 6 hodin)na druhý konec republiky. Máme sice autosedačku „vajíčko“ z trojkombinace kočárku. Ale o víkendovém výletu se ukázala jako totálně nepoužitelná. Miminko je (i přes vložku) v sedačce zapadlé a při pláči (když začne otékat vztekem) se mi v autosedačce v poloze „vajíčko“ začne dusit. Rádi bychom naší dceři dopřáli na tak dlouhé cestě jisté pohodlí. Ale teda - opravdu nevím. Slyšela jsem, že existuje autosedačka, která se na sedačku upevní, ale přesto křesílko se dá libovolně polohovat, důležité jsou určitě i výstelky a pohodlný bezpečnostní pás. Děkuji všem, kteří přispějí svou troškou do mlýna.

Přeji krásný den :)
P. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
24.6.14 12:32

@Proužek Podle tvého popisu nevím co máš na mysli, pro 2 měsíční mimčo je potřeba vajíčko a mezi nejlepší patří romer, maxi cosi a cybex, takže bych vyrazila někam do většího odchodu osahat a zkusit s mimčem.
Pak je ještě eventualita vleže, ale tam je jedinná použitelná romerka a je to na chvilku, je to dost drahé a ještě už se k tomu na zadní sedadlo běžného auta nikdo nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
24.6.14 12:33

@Proužek máme maxi cosi cabriofix a obě dětí v ní jsou spokojené. Zvládají i delší cesty v pohodě. Je pravda, že tu vložky jsme museli brzo vyndat, to tam byla malá moc zlomená. Teď má jen ten límec kolem krku a leží v ní krásně.

Ještě mě napadá sedačka od Jane, to je jako korbička s pásy, třeba by tvé malé vyhovovala, myslím, že v testech už taky byla a prošla v pořádku.

Edit. Tak jsem hledala jak to je s těma korbama a nenašla jsem jedinou co by šla dát do auta jako autosedačka, tak to asi už zase zrušili.

Příspěvek upraven 24.06.14 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
24.6.14 12:36

@Proužek jak uz je psano. Jen dodam ke kvalitnim vajickum. Romer ma pro nejmensi mimi vice lezici polohu a ted i cybex aton Q to ma. Ale chce to zajet do obchodu a vyzkouset jestli vam to v necem pomuze. Preci jen dvoumesicni uz muze byt dost velka a mit pasy vyse ;)
Jinak vajicko z trojkombinace zahod nekam daleko to asi moc kvalitni nebude.
Ta korba od Romera vysla jako jedina dobre v testech, tam muze lezet jakoby bokem ke smeru jizdy. Otazka na jak dlouho by to bylo a je to samo o cene ale to vse, i ta kvalitni vajicka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
24.6.14 12:42

My měli Isofix bázi pod Maxi Cosi Cabrio a to jakože polohovalo vajíčko. Ale to mluvíme o investici za 7-8 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
24.6.14 12:46

@Aspera je to Jane transporter
http://www.oeamtc.at/…2500+1356116
Otazka k cemu ji pak bude korbicka od kocaru ktery nevlastni, lepe dopadla treba korba od bebeconfortu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
24.6.14 12:51

@quinny tak jsem si to nevymyslela, existuje to. :) Ale stejně mi kvalitní vajíčko přijde lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
24.6.14 12:54

Máme maxi cosi cabriofix a byla jsem spokojená. Má dobře udělanou vložku pro nejmenší a přišla mi víc do lehu než od romeru. Ale hodně taky záleží na sklonu sedaček v autě. Když jsou hodně zkosené nebo hodně tvarované a vajíčko je moc do sedu, tak se dá podložit dekou. Výhoda maxi cosi je, že se dají dokoupit adaptéry na hodně kočárků.
Jinak jsou myslím i vajíčka, co se dají polohovat, ale nevím, jestli byly v testech a jak dopadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
24.6.14 13:16

Ahoj, my máme jané matrix - sedačka a korba v jednom. Výhoda je, že se dá položit úplně do lehu-to ji musis vozit na zadním sedadle bokem, nebo ji napolohujes do polohy vajíčko a vozis klasika proti směru jízdy. Máme dvě, jednu ti mužů za 800 nechát, je červená i se striskou a nanoznikem. vše origo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.6.14 13:23

@Proužek záleží co máte za auto, v každém autě je jiný sklon sedadel a každá sedačka tam jinak sedí, takže nejlépe zajet do obchodu a tam vyzkoušet, která sedačka bude mít pohodflný sklon,
také se dělají klíny pod sedačky či základny, které zmírňují sklon, a také se dělají i polohovací základny pod sedačky, třeba Maxi-cosi FamilyFix, ale opět nepíšete co máte za auto, takže nevíme, jestli tam je isofix a taková základna tam jde připoutat, takže nejlépe zajet do obchodu a vyzkoušet některé varianty.
také se dělají korby ke kočárkům, které jsou homologovány i jako autosedačky a jdou bokem ke směru jízdy, třeba ta Römer sleeper, ale pro 2 měsíční dítě to už asi nemá smysl kupovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
24.6.14 13:32

Děkuji za rady a názory, všechno to prolistuji a nastuduji. No.. auta máme dvě a v obou se autosedačka využívá. Jedno je pětkový golf a druhé opel zafira.. pokud se nemýlím, tak miminko jezdí „ve vajíčku“ do té doby, dokud neudrží hlavičku a nesedí? Omlouvám se za stupidní dotazy, ale v těchto věcech jsem asi fakt nepoužitelná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
24.6.14 13:43
@Proužek píše:
pokud se nemýlím, tak miminko jezdí „ve vajíčku“ do té doby, dokud neudrží hlavičku a nesedí? Omlouvám se za stupidní dotazy, ale v těchto věcech jsem asi fakt nepoužitelná

Ano, a dokud nemá alespoň 9 kg a 9 měsíců, ale doporučuje se protisměr déle… a mám pocit, že se uvažuje o tom, že by měl být povinný až do 15 měsíců :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
24.6.14 13:48

@Proužek mimi by melo byt ve vajicku(0-13kg), resp v protismerne sedacce (0-18kg) co nejdele to jde. Protismer je mnohokrat bezpecnejsi. Idealne alespon do toho cca roka.
Podminky pro prestup po smeru jizdy je minimalne 9mesicu, 9 kg a samostatny pevny sed a to vse najednou! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
24.6.14 13:55

Mam hlubokou korbu od bebecomfort a da se pouzit jako autosedaxka v lehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
24.6.14 13:56

@Proužek do toho golfa můžete dát maxi cosi cabrio fix s family fixem v pohodě. Máme vyzkoušeno a malé se v něm sedí krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí