Autosedačky CAM vs Baby Design - která je kvalitnější?

156
23.6.14 14:35

Autosedačky CAM vs. Baby Design - která je kvalitnější?

Prosím o radu ohledně autosedaček 9-36kg pro syna (váží 14kg a měří 95cm). Vybírám mezi Babydesign Bento fit a Cam Travel Evolution - zkušeností s nimi jsem moc nenašla a ani testy na netu nejsou.
Obě zde
 http://www.detske-kocarky.cz/…4-02-cervena

http://www.detske-kocarky.cz/…2013-col-213

Tak která je důvěryhodnější??? Na isofixu mi nezáleží, může mít a nemusí. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
23.6.14 14:46

A máš nějaký důvod jít do 9-36 kg? V čem jezdí teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
23.6.14 14:54

Zatím nejezdí v ničem, pár posledních let jsme byli bez auta a teď ho budeme teprv kupovat. Na sedačku 9-18 mi syn přijde velký, je takový robustní a ani bychom ji dlouho nevyužili… Ta 9-36 mi přijde lepší, asi bych vyndala tu zmenšovací vložku a nechala mu tam ještě ty 5ti bodové pásy… :nevim: Ale zkuste mě vyvést z omylu, jsem naprostý teoretik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
23.6.14 14:57

Kolik je dítěti? Pokud oblečený má už 15 kilo, na sedačku 9-36 bych se vykašlala, spodní hranice výšky je kolem 94 cm na sedačku 15 - 36

A tam bych volila prověřenou sedačku typu, maxi cosi, cybex, romer- myslím, že v Tvé cenové hladině bude výber velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
23.6.14 15:03

@ka-tka Tak to by asi chtělo ho do nějaké té 15-36 sedačky posadit a vidělo by se, jak mu je… Jinak nakupuju zásadně všechno přes net.
Btw. vidím, že máš 3 děti. Jakým autem jezdíte, jestli se můžu zeptat. My jsme na tom podobně, akorát naše děti jsou všechny ještě předškolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
23.6.14 15:17

Stejne jako Katka, volila bych sedacku uz jen 15-36kg. Pokud mate v aute isofix, tak bych ho urcite vyuzila.
A jsem zastance sedacku pred koupi vyzkouset. Osvedcilo se mi to u obou deti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
23.6.14 15:31

Určitě to chce vyzkoušet…

Já jezdím 7mi místní hyundai IX55, ale poslední řadu využívám, jen když vezu ještě další osoby. Děti se vejdou do druhé řady všechny tři.

A sedačky mám cybex, romer a maxi cosi- předtím jsem měla forda mondeo a tak jsem kupovala, aby se mi tam vešli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
23.6.14 15:35

Takhle jezdí holky, mladší bude 5, má cca 19 kilo, ale jezdí od těch 14,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
23.6.14 15:41

@ka-tka úžasná fotka, díky :lol: Do mondea se ti už všechny tři děti nevešly? Synovi je 2 a 1/4 roku, tak proto jsem chtěla tu sedačku 9-36. Pro starší mám vybranou autosedačku cybex 15-36 a pro nejmladší romer 9-18. V těch dvou mám jasno, ale pro synka opravdu tápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
23.6.14 15:44

Auto bylo skvělé, jen dosloužilo.

Holku jsem dala do té 15-36 ve 2,5 letech, prostě měla na to kilami a i výškou, to pulkilo dohnala oblečením

Přijde mi to fakt zbytečné pořizovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.6.14 16:26

@Liberte vydržte než syn nabere do 15 kg a pak jděte rovnou do sedačky 15-36 kg,
za cenu těch zmíněných netestovaných 9-36 kg koupíte kvalitní testovanou 15-36 a bude v bezpečné sedačce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.6.14 08:08

@steeve Díky, že jste se ozval, tak trochu jsem v to doufala ;) :srdce:
Takže CAM ani Baby Design se v testech nikdy neobjevily? A co si prosím myslíte o tomto videu (v 16. vteřině se tam vlevo dole objeví okýnko s nějakým crash testem)?
 http://www.youtube.com/watch?…

No jo, počkat, až syn nabere 15kg… to může trvat třeba dva tři měsíce, ale my chceme jezdit už přes prázdniny. Tak do čeho ho teda máme posadit :?: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.6.14 09:07

@Liberte v tom videu, je kousek z nějakých interních testů, je to jen na pojízdné lavici, není to jako dělá třeba ADAC v autě- takto vypadá pořádný crashtest: http://www.youtube.com/watch?…
navíc nikde u toho nemají výsledek testu, takže to nic nevypovídá o tom, jestli je dobrá nebo špatná, až teprve srovnání sedaček v nějakém testu nám dělá výsledek
no a v čem ho vozíte nyní, že by nevydržel ve stávající sedačce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.6.14 09:37

@steeve aha, takže to video s domnělým crashtestem je spíš matení zákazníků…
Zatím ho nevozíme v ničem, auto teprve budeme kupovat, počítám tak během dvou týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.6.14 10:01

@Liberte ale tak ono to není matení zákazníků, výrobce si nějaké testy pro svoje potřeby udělal, takže může si napsat že crashtestem sedačka prošla, ale není to srovnávací test jako dělá ADAC, který by o něčem vypovídal, takže test má za sebou ale s jakým výsledkem to se neví,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí