Sedačky Römer Adventure, Römer KID XP, nebo Römer KID II?

170
23.7.15 20:41

Sedačky Römer Adventure nebo

Dobrý den, prosím, jaký typ sedačky by jste zvolili z výše uvedených? Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Kid - TrendLine?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Kid ...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
23.7.15 20:50

Chybí druhá možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
23.7.15 21:01

Ááá díky :-))))) Römer KID XP, nebo Römer KID II

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.7.15 21:06

Rozdíl mezi KID a KID XP ten udělák na pás, že pás dítěti při nehodě nepodřízn krk. vede pás lépe tak jak má. za mě super, u první to nemáme a vždycky jsem měla blbej pocit, že dítěti pás vede dost u krku.
Adventurer neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
23.7.15 22:15

Ještě se zeptám. Ten „udělák na pás“ jde dát na obě strany? A jak funguje? ten pás se tam zachytne, nebo za co tam drží? Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.7.15 22:28
@lili8 píše:
Ještě se zeptám. Ten „udělák na pás“ jde dát na obě strany? A jak funguje? ten pás se tam zachytne, nebo za co tam drží? Moc děkuju

jde to na obě strany, idělák je na gumičce přidělaé uprostřed vzadu na sedačce, přhodíš kam potřebuješ.
je to jakoby obal na ten pás. otevře se na sucháč, pás tím jakoby obalíš a zasucháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
23.7.15 22:37

@Lama Lama DĚKUJU :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
23.7.15 22:39

@Lama Lama Nepodřízne krk??? To snad není myšleno vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.7.15 22:43
@cunklik píše:
@Lama Lama Nepodřízne krk??? To snad není myšleno vážně.

myšleno vážně. s menší nadsázkou.
ten obal zvyšuje bezpečnost tím, ž pás bezpečn vede pás tak jak má- přes rameno dítěte. bez něj se snáz stane, že pás smekne nahoru, vede přes krk dítěte a při nárazu se na tom dítě oběsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
23.7.15 22:45

Jinak já bych jistě zvolila taktéž romer xp, kde je vylepšená čelní ochrana, oproti kid a pokud nevozíte tři sedačky vzadu, pak bych zvolila ještě xp sict, kde je vylepšená boční ochrana. My využíváme pro synka ještě navíc přídavný pás recaro beltupp, jelikož ještě v sedačce někdy usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.7.15 22:47
@cunklik píše:
Jinak já bych jistě zvolila taktéž romer xp, kde je vylepšená čelní ochrana, oproti kid a pokud nevozíte tři sedačky vzadu, pak bych zvolila ještě xp sict, kde je vylepšená boční ochrana. My využíváme pro synka ještě navíc přídavný pás recaro beltupp, jelikož ještě v sedačce někdy usne.

nejen 3 sedačky. SICT nemá pro některá auta homologaci ani na 2 sedačky, ale např. pouze na jednu sedačku prostřední vzadu. takže o ofiko 2 sedačky SICT být nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
23.7.15 22:50

@Lama Lama Teda, to by mě ani ve snu nenapadlo. To jste mi nasadila brouka do hlavy. Ale předpokládám, že pokud je pás dobře uvázaný pod područkami a sedačka dobře výškově nastavená, pak se to nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
23.7.15 22:54

@Lama Lama To jsme naštěstí řešit nemuseli. Máme velké auto a boční ochrany mají od okének více jak cca 15 cm, vozíme dvě. To byla podmínka, kterou si pamatuji, když jsme sedačky kupovali.
Problém nastal v druhém autě, když jsme museli uvázat třetí sedačku a nastalo stěhování sedaček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.7.15 22:58
@cunklik píše:
@Lama Lama To jsme naštěstí řešit nemuseli. Máme velké auto a boční ochrany mají od okének více jak cca 15 cm, vozíme dvě. To byla podmínka, kterou si pamatuji, když jsme sedačky kupovali.
Problém nastal v druhém autě, když jsme museli uvázat třetí sedačku a nastalo stěhování sedaček :lol:

my měli Scenika, taky trojmístný, SICT homologaci měl jen na prostřední sedačku. ted máme Peugeota, za zlaté prase si nevzpomenu na to číslo, ale kráva velká, možnost sedmimístná a taky to má hoologaci pro Romer Kidfix SICT jen na prostřední sedačku. Přitom do mého megana ofiko může na obě krajní sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
23.7.15 23:08

@Lama Lama My máme Renault Kangoo II. Dost široké, ale jen pětimístné. Nicméně na internetu jsem se dočetla, že XP dokáže pohltit energii při čelním nárazu. Tedy stejná služba co dělá přídavný pás belt upp, který ještě navíc pomůže správnému usazení dítěte při spánku. Ale opravdu bych se nechtěla dohadovat, to je jen můhj názor. Nejsem odborník a radili nám jen u specializovaného prodejce :) A jelikož hodně cestujeme, tak jsem si na tom zakládala a teď mám o čem přemýšlet. To zas ze mě bude mít chlap radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí