Maxi cosi i-size

639
20.7.15 17:10

maxi cosi i-size

Zdravím :)

Máte zkušenosti s autosedačkou:

1. maxi cosi axiss fix nebo
  2. maxi cosi 2wayPearl?

Chceme autoseadačku normovanou podle „i-size“, nikoliv váhové rozdělení. Ale moc jich není a tak hledám, kde se dá zkušenosti a názory právě na tento typ sedaček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
20.7.15 17:22

@Prvátko Ono jich moc není z toho důvodu, že se jedná o novou normu, ale dost často se jedná o stejnou sedačku, jen homologovanou podle nové normy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.7.15 18:13

@j.a.n.i1

ty jo, zajímavý. To jsem se nikde nedočetla :/

Jop, to vím. Norma teprva od roku 2013, takže se pořádně ani nestihli ani prodávat… Ale jestli se můžu zeptat - jak to víš? A jakou sedačku jsi používala? Zdáli se mi právě lepší než ty váhový (hezčí), ale jestli je to to samé akorát s přirážkou :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.7.15 18:46

@Prvátko Tak jelikož podle nové normy musíš vozit dítko proti směru do 15 měsíců, tak jsou hodně podobné jako dosavadní 0-18, třeba Besafe.
Jinak já používala Romer King Plus, ta je 9-18 a je pouze na pásy, jelikož nemáme isofix. A jinak hezčí mi přijdou všechny nové modely, ale ono to zas až tolik o té kráse není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.7.15 09:35

@Prvátko záleží pro jak velké dítě sedačku potřebujete, jinak je to tak jak jsi psala, jsou to stejné sedačky jako podle staré normy jen s novým číslem a předražené, viz třeba u té Maxi-cosi Pearl je o tisícovku levnější než 2wayPearl
u Besafe IZI Kid isofix je dokonce o 4t. levnější než nový IZI Kid I-size, atd…
je v tom rozdíl, že podle nové normy se hledí na výšku a ne na váhu, ale obecně u těchto protisměrných sedaček dříve označovaných jako 0-18 kg se ti vejde dítě do 18 kg a výškou max. 105 cm, nyní podle nové normy je ta sedačka 61-105 cm, takže opět do 105 cm a navíc nesmí překročit váha 18 kg, takže ty parametry jak velké dítě se tam vejde jsou úplně stejné
co je ale hlavním přínosem té nové normy, je to že protisměr je povinný do 15 měsíců, proto jako první se začaly homologovat sedačky 0-18 kg( nově 61-105 cm) a musí se eliminovat riziko chybné montáže, proto mají všechny ty nové isofix a nejsou na pásy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí