Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mamniky, mam skoro 10m miminko chci se zeptat zda se da povazovat ze SEDI SAM kdyz si sedne treba u schodu a ne ze sikmeho sedu dekuji
@evíček 84 Nemusí to být ze šikmého sedu, ale sedí samo ve chvíli, kdy se umí posadit uprostřed místnosti bez ničeho.
Myslis, jako ze doleze ke schodu, tam polozi ruce a odpichnese do kleku a z toho si sedne? To je prekazkovy sed, ale ten samostatny v prostoru prijde brzy, trenujte lezeni pres prekazky ![]()
@Kriss Tina píše:
Kdyz se posadi samo a neni oprene tak ano…
Přesně tak, bez opory překážky
@evíček 84 píše:
@Tarinka dekuji no on rad leze treba pres manzelovy nohy
A to je nejlepsi ???? tak nam to radili ne rehabkach, sedet s ditetem na zemi a nechat ho lezt pres natazene nohy, nebo dat na zemi baliky s plinama, matrace at muze naklekavat a za chvilku bude sedet jako hrib ![]()
@Tarinka ale no se jako u toho schodu pusit zveda ruky a ma radost ![]()
@evíček 84 píše:
@Tarinka ale no se jako u toho schodu pusit zveda ruky a ma radost
Vsak to je spravne, bude potrebovat cim dal nizsi prekazku aby se posadil, jednou ty ruce odlepi ze zeme bez prekazky a sedne si z kleku
@Tarinka sna dmate pravdu mam totiz strach ze budeme cvicit pac nam dr rikala ze by mel hacat do 10m coz ma za 4dn
@evíček 84 Já bych s těmi tabulkami zas tak nebláznila, kolem 10 měsíce začínaly moje děti lézt… sedět nevím a chodit v 17 a 18 měsících.
@j.a.n.i1 no jo on taky neleze zacina perovat je lenoch lina ale dr asi bdue no…
@evíček 84 píše:
@Tarinka sna dmate pravdu mam totiz strach ze budeme cvicit pac nam dr rikala ze by mel hacat do 10m coz ma za 4dn
Tak dulezity je, jestli leze po ctyrech, jestli ne, sla bych na rehabky, jestli jo, ale nesedi, tak bych mu dala cas a ono to prijde brzo
@Tarinka V tomhle věku ještě nutně lézt nemusí, taky jsem měla 2 lenochy…