Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, zase ta noc.
Naše Adélka má pět měsíců, od tří měsíců je na um. Už měsíc má na oběd zeleninu maso atd. Večer dávám trochu kasičky do um, ale je to zbytečné tak to nejspíš zruším.
Byly doby kdy spala od cca osmi do šesti pak mléko a ještě spinkala hodku dvě. Potom se začala budit cca ve dvě a pak v pět na mléko a zase spala. No a nyní nový level. Cca od jedenácti večer se začíná budit klidně co patnáct dvacet minut a dávám dudlík. Budí se tak do doby než ji dam zase mléko. Ale nechci ji ho dávat dřív než v jednu, přijde mi to brzy po posledním krmení před spaním.. Vlastně ani nevím co čekám za radu, jen se chci vypsat a asi slyšet, že v tom nejsem sama a že to přejde popřípadě jak mám zařídit, aby to přešlo ![]()
@Deneriss píše:
Dobrý večer, zase ta noc.
Naše Adélka má pět měsíců, od tří měsíců je na um. Už měsíc má na oběd zeleninu maso atd. Večer dávám trochu kasičky do um, ale je to zbytečné tak to nejspíš zruším.
Byly doby kdy spala od cca osmi do šesti pak mléko a ještě spinkala hodku dvě. Potom se začala budit cca ve dvě a pak v pět na mléko a zase spala. No a nyní nový level. Cca od jedenácti večer se začíná budit klidně co patnáct dvacet minut a dávám dudlík. Budí se tak do doby než ji dam zase mléko. Ale nechci ji ho dávat dřív než v jednu, přijde mi to brzy po posledním krmení před spaním.. Vlastně ani nevím co čekám za radu, jen se chci vypsat a asi slyšet, že v tom nejsem sama a že to přejde popřípadě jak mám zařídit, aby to přešlo
Tak pokud je zvykla na maso, zeleninu na obed, tak ji vecer pak uz asi jen mleko nestaci, kdyz je takhle, rozjedena,
Dala bych na noc kasi.
@tessa2323 píše:
Tak pokud je zvykla na maso, zeleninu na obed, tak ji vecer pak uz asi jen mleko nestaci, kdyz je takhle, rozjedena,Dala bych na noc kasi.
Anebo udelat silnejsi mliko.. Kazdopadne pokud se takhle budi, tak bude mit hlad.
A to už v 5 měsících jí i maso? Naše 7 měsíční je teda zatím na zelenině, MM, UM. Večer mu v 7 dám Sunar a většinou vydrží do rána do 5 a pak už teda vstává…
A je to buzení v noci z hladu, nemá jen žízeň nebo nechce jen chovat?
U kojeneho ditete je tohle normalni dle me i u ditete na um roste. klidne bych na veceri dala zbytek co mela na obed a pak jen mliko na spani. zbytecne do ni neplacej kase ony sacharidy se na noc blbe travi a klidne muze mit i po te kasi co pridavas do sunaru zizen.
Tak memu diteti jsou temer 2 roky a spani od 8 do 6 neznam
Jeste nedavno byl schopny se budit kazdou hodinu az 2.
Hele ten spanek se meni a muze to mit spoustu pricin…hlad, zizen, vyvojovy skok, zima/teplo, potreba neci pritomnosti…nezbyva nez zkouset, jestli neco nezabere, ale je mozne i to, ze prochazi nejakou fazi, ktera proste musi odeznit.
To jde spát v osm a nechceš jí dát mléko dřív než po pěti hodinách?
A na maso je ještě hodně brzy…
Jinak to může být spurt, žízeň, potřeba kontaktu, horko, zima, hlad, bolavé bříško, cokoliv, nezbývá než zkoušet. To že novorozenci spí mnohem lépe než děti kolem toho půl roku je úplně normální
Mě bylo řečeno, že po třech týdnech zeleniny mám přidat maso.. Tak nevím říkala to doktorka. Je plně na UM. Do sedmi měsíců by měla vyzkoušet i ryby lepek atd atd dle doktorky. A přijde mi, že v noci hlad nemá, že kolikrát to mléko pije na sílu.. No budu zkoušet.
Je možné, že hlad nemá, ale to mléko ji v noci uklidní a uspí. Jestli se ti zdá, že ho pije na sílu, tak můžeš udělat menší dávku. Může se taky klidně budit kvůli zubům, ale jak psala @Latty může to být cokoliv a je to normální, takže je potřeba zkoušet a vydržet.
A k tomu masu, taky jsme dávali kousek masa do příkrmu už v 5 měsících a sem tam žloutek, takže nesdílím ten názor tady, že je to hodně brzy.
V pěti měsících si myslím, že klidně může dostávat UM po třech hodinách i v noci. Zkus jí ho dát a uvidíš, třeba pak vydrží dýl do dalšího krmení.
Nám Teda říkala dr. ze maso až od 7m. Asi jak který doktor ale taky mi to přijde brzo ze už jí dáváš maso
@Enicka ale já nekojim. Proto to mám celé posunuté. A neznám nikoho kdo by miminu dával tři měsíce jen zeleninu. Ale každý ať si to dělá jak nejlépe uzná za vhodné.
@katyna1984 dostane v sedm a pak cca v jednu ráno někdy později. No a pak za ty tři hodiny. A nechce se mi ji právě budit. Prospívá velmi dobře. Ale někde jsem četla, že snad někdo dává mléko miminku i ve spánku. Třeba než jde matka spát dá miminu láhev ve spani. Tak jestli to taky nemám udělat a třeba pak bude spát.
V prvním příspěvku píšeš, že se ti budí od jedenácti hodin…tak jí v těch jedenáct dej mlíko, ne? To je po třech hodinách do posledního krmení, takže ok.
Holky, proc je v 5m na maso brzo? My od ukonceneho 4. normalne jedem vsechny druhy zeleniny, ovoce i maso. Mala uz bezne ji kureci, kruti, hovezi, jehneci i lososa. Ted v 7m uz doktorka rekla i bily jogurt ![]()