Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Já jsem to chytla v práci, jedná ženská ve čtvrtek volala, že nemůže přijít, protože její dcera má tuhle nemoc a v pátek si to asi rozmyslela a přišla. Byla jsem s tou holkou v místnosti asi minutu a takhle jsem dopadla..
Je mi tě líto
někteří jsou fakt nezodpovědění ![]()
Brzy se s toho dostaň ![]()
Možná by pomohl isoprinosine, ale ten je na předpis a než ti ho někdo bude moct vyzvednout a přinést, budeš z nejhoršího venku. Je to jako opar, také bolí cca dva dny. Je to ukrutné, soucítím…nicméně jsi skvělá - částečný humor tě neopustil - „Přemýšlím, jestli volat sanitku nebo pohřebáka“ ![]()
Ono a tebou stejně nic neudělají, je to jak neštovice, srážet teplotu a nedrbat. Syn na ty nejhorší bolaky dostal myslím fucidin mast, ale stejně to nemělo velký efekt. Měla sem dávat ještě Brufen i proti bolesti, i když už neměl horečku, ale on to snášel celkem dobře. Taky se připrav, že ti pak nejspíš slezou všechny nehty ![]()
@Kriss Tina píše:
Ono a tebou stejně nic neudělají, je to jak neštovice, srážet teplotu a nedrbat. Syn na ty nejhorší bolaky dostal myslím fucidin mast, ale stejně to nemělo velký efekt. Měla sem dávat ještě Brufen i proti bolesti, i když už neměl horečku, ale on to snášel celkem dobře. Taky se připrav, že ti pak nejspíš slezou všechny nehty
Myslím, že další téma, který založím, bude jestli to hovězí maso můžu zazalovat… ![]()
Já to chytila od dcery v září. Měla jsem to hodně podobné. Nemohla jsem téměř chodit. Jediné co mi dali byl dithiaden. A do dneška se mi loupou nohy a slézají nehty na rukou. ![]()
@Kriss Tina píše:
Ono a tebou stejně nic neudělají, je to jak neštovice, srážet teplotu a nedrbat. Syn na ty nejhorší bolaky dostal myslím fucidin mast, ale stejně to nemělo velký efekt. Měla sem dávat ještě Brufen i proti bolesti, i když už neměl horečku, ale on to snášel celkem dobře. Taky se připrav, že ti pak nejspíš slezou všechny nehty
jak to tady pročítám - mám mít podezření - dceři se v neděli nějak sám od sebe uloupl nehet na noze, od včera ji bolí hlava, nechce nic jíst a dnes měla zvýšenou teplotu, je unavená a má kruhy pod očima - mohla by to být ta sedmá nemoc?
U nás letos prodělal manžel, chytil to od dcery, která měla o dost lehčí průběh (dva dny horečka, jeden bolák v puse a jeden na noze). Jak už se tu psalo, na pohotovost nemá smysl jezdit, je to virové a navíc velmi infekční. Srážet teplotu, Fenistil a vydržet. Manželovi to docela rychle přešlo. Kůže z nohou tedy odpadala déle, ale ten akutní stav byl celkem rychlý. Držím palce! Já to jako zázrakem tehdy nechytla, ale manžela mi bylo hodně líto! ![]()
Manžel to chytl od syna a doktor mu na to nic nedal. Ty nejhorší pupinky jsme mazali sudokremem, aby se vysusily.
Je to hnusná nemoc 🙁
@stinga píše:
jak to tady pročítám - mám mít podezření - dceři se v neděli nějak sám od sebe uloupl nehet na noze, od včera ji bolí hlava, nechce nic jíst a dnes měla zvýšenou teplotu, je unavená a má kruhy pod očima - mohla by to být ta sedmá nemoc?
Ne, nehty slézají až po prodělání. Synovi slezly asi měsíc potom. U vás to bude spíš nějaká viróza, sedmá nemoc začíná z ničeho nic, hodně vysoké horečky, které po dvou dnech zmizí a pak se vysype.
@Anonymní píše:
Takhle vypadá moje noha
Vzhledem k tomu, že je to infekční, tak si na pohotovost nejdřív zavolejte. Ale není to nic, s čím byste tam měli bejt. Pomáhají chladící pudry-gely, které koupíš v lékárně. Jinak se tohle dá vydržet, já to chytla od dcery, a 3 dny byly nejhorší, pak už to ustupovalo. V krku bolí díky aftům. Jinak další kolo vás čeká…Loupání kůže, celé dlaně i prsty, (slezlo mi celkem 7 nehtů na rukou) a celé plosky nohou. Taky dost síla, ale vše se dá přežít.
Zinek a béčko. Nějaké léky na alergii aby to nesvědělo.
Já nemohla skoro týden jíst a pít. Nejhorší pak byly ruce v kombinaci s mým ekzémem.
Je to nepříjemná nemoc, syn pár pupínků, horečky jsme měli oba vysoké. Já pak byla hodně unavená. Nasadila jsem ještě lichořeřišnici a pak na regeneraci rakytník
@pannda píše:
Vzhledem k tomu, že je to infekční, tak si na pohotovost nejdřív zavolejte. Ale není to nic, s čím byste tam měli bejt. Pomáhají chladící pudry-gely, které koupíš v lékárně. Jinak se tohle dá vydržet, já to chytla od dcery, a 3 dny byly nejhorší, pak už to ustupovalo. V krku bolí díky aftům. Jinak další kolo vás čeká…Loupání kůže, celé dlaně i prsty, (slezlo mi celkem 7 nehtů na rukou) a celé plosky nohou. Taky dost síla, ale vše se dá přežít.
Mám to čtvrtý den a je to horší a horší, už to mám i ve vlasech, bolí to jako spáleniny, na obličeji mám 4 opary, 3 na rtech a 1 v nose.
Už jsem volala na infekční, pokud to bude ještě vylejzat víc a víc, máme přijet.
Vím, že se to dá vydržet, ale když mám takový bolesti, ze z toho mám zimnice, tak to úplně lehký průběh není ![]()
@Anonymní píše:
Mám to čtvrtý den a je to horší a horší, už to mám i ve vlasech, bolí to jako spáleniny, na obličeji mám 4 opary, 3 na rtech a 1 v nose.
Už jsem volala na infekční, pokud to bude ještě vylejzat víc a víc, máme přijet.
Vím, že se to dá vydržet, ale když mám takový bolesti, ze z toho mám zimnice, tak to úplně lehký průběh není
To není, můžou ti předepsat antivirotika
@Kriss Tina píše:
Ne, nehty slézají až po prodělání. Synovi slezly asi měsíc potom. U vás to bude spíš nějaká viróza, sedmá nemoc začíná z ničeho nic, hodně vysoké horečky, které po dvou dnech zmizí a pak se vysype.
ok, děkuji, tak to nemá, dnes už je jí lépe, asi byla nějaká přetažená nebo ta viróza
Já mám sedmou nemoc asi taky. Dcera měla dva dny teplotu do 38, včera večer se osypala na trupu - taková drobná vyrážka - celý trup slitý. Došlo mi to, když jsem si vzpomněla, ze říkala paní učitelka, že to měli hodně ve třídě. Já včera večer horečka, přes noc mě začalo bolet v krku, ale pořádně. Bolí mě horní oblouk a mám tam docela velký otok. Snad to přejde a nebudu muset do nemocnice.