Sedmá nemoc u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1233
16.11.22 20:42
@Anonymní píše:
Já jsem to chytla v práci, jedná ženská ve čtvrtek volala, že nemůže přijít, protože její dcera má tuhle nemoc a v pátek si to asi rozmyslela a přišla. Byla jsem s tou holkou v místnosti asi minutu a takhle jsem dopadla.. :roll:

Je mi tě líto :hug: někteří jsou fakt nezodpovědění :roll:
Brzy se s toho dostaň :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
16.11.22 20:55

Možná by pomohl isoprinosine, ale ten je na předpis a než ti ho někdo bude moct vyzvednout a přinést, budeš z nejhoršího venku. Je to jako opar, také bolí cca dva dny. Je to ukrutné, soucítím…nicméně jsi skvělá - částečný humor tě neopustil - „Přemýšlím, jestli volat sanitku nebo pohřebáka“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
16.11.22 21:14

Ono a tebou stejně nic neudělají, je to jak neštovice, srážet teplotu a nedrbat. Syn na ty nejhorší bolaky dostal myslím fucidin mast, ale stejně to nemělo velký efekt. Měla sem dávat ještě Brufen i proti bolesti, i když už neměl horečku, ale on to snášel celkem dobře. Taky se připrav, že ti pak nejspíš slezou všechny nehty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.22 21:31
@Kriss Tina píše:
Ono a tebou stejně nic neudělají, je to jak neštovice, srážet teplotu a nedrbat. Syn na ty nejhorší bolaky dostal myslím fucidin mast, ale stejně to nemělo velký efekt. Měla sem dávat ještě Brufen i proti bolesti, i když už neměl horečku, ale on to snášel celkem dobře. Taky se připrav, že ti pak nejspíš slezou všechny nehty :roll:

Myslím, že další téma, který založím, bude jestli to hovězí maso můžu zazalovat… :D

• Citovat
  • Upravit
44
16.11.22 21:32

Já to chytila od dcery v září. Měla jsem to hodně podobné. Nemohla jsem téměř chodit. Jediné co mi dali byl dithiaden. A do dneška se mi loupou nohy a slézají nehty na rukou. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
16.11.22 21:36
@Kriss Tina píše:
Ono a tebou stejně nic neudělají, je to jak neštovice, srážet teplotu a nedrbat. Syn na ty nejhorší bolaky dostal myslím fucidin mast, ale stejně to nemělo velký efekt. Měla sem dávat ještě Brufen i proti bolesti, i když už neměl horečku, ale on to snášel celkem dobře. Taky se připrav, že ti pak nejspíš slezou všechny nehty :roll:

jak to tady pročítám - mám mít podezření - dceři se v neděli nějak sám od sebe uloupl nehet na noze, od včera ji bolí hlava, nechce nic jíst a dnes měla zvýšenou teplotu, je unavená a má kruhy pod očima - mohla by to být ta sedmá nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
16.11.22 21:47

U nás letos prodělal manžel, chytil to od dcery, která měla o dost lehčí průběh (dva dny horečka, jeden bolák v puse a jeden na noze). Jak už se tu psalo, na pohotovost nemá smysl jezdit, je to virové a navíc velmi infekční. Srážet teplotu, Fenistil a vydržet. Manželovi to docela rychle přešlo. Kůže z nohou tedy odpadala déle, ale ten akutní stav byl celkem rychlý. Držím palce! Já to jako zázrakem tehdy nechytla, ale manžela mi bylo hodně líto! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
16.11.22 22:52

Manžel to chytl od syna a doktor mu na to nic nedal. Ty nejhorší pupinky jsme mazali sudokremem, aby se vysusily.
Je to hnusná nemoc 🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
17.11.22 07:19
@stinga píše:
jak to tady pročítám - mám mít podezření - dceři se v neděli nějak sám od sebe uloupl nehet na noze, od včera ji bolí hlava, nechce nic jíst a dnes měla zvýšenou teplotu, je unavená a má kruhy pod očima - mohla by to být ta sedmá nemoc?

Ne, nehty slézají až po prodělání. Synovi slezly asi měsíc potom. U vás to bude spíš nějaká viróza, sedmá nemoc začíná z ničeho nic, hodně vysoké horečky, které po dvou dnech zmizí a pak se vysype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.11.22 08:44
@Anonymní píše:
Takhle vypadá moje noha

Vzhledem k tomu, že je to infekční, tak si na pohotovost nejdřív zavolejte. Ale není to nic, s čím byste tam měli bejt. Pomáhají chladící pudry-gely, které koupíš v lékárně. Jinak se tohle dá vydržet, já to chytla od dcery, a 3 dny byly nejhorší, pak už to ustupovalo. V krku bolí díky aftům. Jinak další kolo vás čeká…Loupání kůže, celé dlaně i prsty, (slezlo mi celkem 7 nehtů na rukou) a celé plosky nohou. Taky dost síla, ale vše se dá přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.11.22 08:56

Zinek a béčko. Nějaké léky na alergii aby to nesvědělo.
Já nemohla skoro týden jíst a pít. Nejhorší pak byly ruce v kombinaci s mým ekzémem.
Je to nepříjemná nemoc, syn pár pupínků, horečky jsme měli oba vysoké. Já pak byla hodně unavená. Nasadila jsem ještě lichořeřišnici a pak na regeneraci rakytník

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.22 09:56
@pannda píše:
Vzhledem k tomu, že je to infekční, tak si na pohotovost nejdřív zavolejte. Ale není to nic, s čím byste tam měli bejt. Pomáhají chladící pudry-gely, které koupíš v lékárně. Jinak se tohle dá vydržet, já to chytla od dcery, a 3 dny byly nejhorší, pak už to ustupovalo. V krku bolí díky aftům. Jinak další kolo vás čeká…Loupání kůže, celé dlaně i prsty, (slezlo mi celkem 7 nehtů na rukou) a celé plosky nohou. Taky dost síla, ale vše se dá přežít.

Mám to čtvrtý den a je to horší a horší, už to mám i ve vlasech, bolí to jako spáleniny, na obličeji mám 4 opary, 3 na rtech a 1 v nose.
Už jsem volala na infekční, pokud to bude ještě vylejzat víc a víc, máme přijet.
Vím, že se to dá vydržet, ale když mám takový bolesti, ze z toho mám zimnice, tak to úplně lehký průběh není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9166
17.11.22 13:03
@Anonymní píše:
Mám to čtvrtý den a je to horší a horší, už to mám i ve vlasech, bolí to jako spáleniny, na obličeji mám 4 opary, 3 na rtech a 1 v nose.
Už jsem volala na infekční, pokud to bude ještě vylejzat víc a víc, máme přijet.
Vím, že se to dá vydržet, ale když mám takový bolesti, ze z toho mám zimnice, tak to úplně lehký průběh není :nevim:

To není, můžou ti předepsat antivirotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
17.11.22 15:20
@Kriss Tina píše:
Ne, nehty slézají až po prodělání. Synovi slezly asi měsíc potom. U vás to bude spíš nějaká viróza, sedmá nemoc začíná z ničeho nic, hodně vysoké horečky, které po dvou dnech zmizí a pak se vysype.

ok, děkuji, tak to nemá, dnes už je jí lépe, asi byla nějaká přetažená nebo ta viróza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.11.22 08:22

Já mám sedmou nemoc asi taky. Dcera měla dva dny teplotu do 38, včera večer se osypala na trupu - taková drobná vyrážka - celý trup slitý. Došlo mi to, když jsem si vzpomněla, ze říkala paní učitelka, že to měli hodně ve třídě. Já včera večer horečka, přes noc mě začalo bolet v krku, ale pořádně. Bolí mě horní oblouk a mám tam docela velký otok. Snad to přejde a nebudu muset do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí