Selhání ledvin u pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
8.12.14 18:54

@agnesold pejsek nam umrel na tohle…pocuraval se, neudrzel vubec moc a pak umrel..

• Citovat
  • Upravit
12550
8.12.14 19:09

@agnesold To je mi moc líto :( Já mám osmiletého jorkšírka, co má problém s močovými kameny a díkyBohu se drží, myšánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
8.12.14 19:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
8.12.14 19:16

@agnesold jedte za MUDr. Veprekem. Ten si poridil i dialyzu. Nam zachranil 11-leteho pejska, kteremu selhali ledviny…drzim palce :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.12.14 19:38
@majki.r píše:
@KackaDoup :,( :hug:
:,( :kytka:tohle byl taky jorkširek
  • Citovat
  • Upravit
12550
8.12.14 20:20

@KackaDoup To je mi mooooc líto :,( Jsou to takoví ňuňánci miloučký :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
8.12.14 20:33

@agnesold ahojky, to me moc mrzi :( dezte se :(
Nase prvni fenecka umřela na nemoc ledvin, primo neco s ledvinovou pánvičkou.
Ale zila tak rok s tim. Hodne pila a hubla.byla pak uz strasne vychrtla :( Posledni tyden uz nejedla, byla moc spatna a moje mamka ji od toho utrpeni vysvobodila a odesla nam. Ja byla v te době na dovolene a doted si vycitam a mrzi me ze jsem u ni nemohla byt. Mamka mi az do příjezdu nic nerekla.ale ja to tusila. V ten den co ji uspali tak jsem mela divny pocit, myslela jsem na ni a mamce i psala a ta ze je vse ok, nechtela abych z toho byla spatna na dovolene. Chjoo. Bude to 6let a porad to boli.
Snad vas pejsek take jeste nejaky cas vydrzi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
8.12.14 21:24

Moc mě to mrzí :( :( Náš pejsek má taky problémy, má taky speciální stravu, dáváme béčko, céčko,.. co 3 měsíce odběry,.. zatím dobrý. Snad to i bude dobrý.
A tvému pejskovi držím palce :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
9.12.14 08:40

Tak bohužel - naše Adélka to dnes v noci vzdala a na sono už jsme nestihli dojet. Doktor už včera nedával velkou naději a Adélka se rozhodla odejít doma v bezpečí mé náruče a svého pelíšku - byla jsem s ní celou noc a nad ránem si lehla do pelíšku s hlavou v mých dlaních, zvláštně se uklidnila a odešla. :,( :,( :,( :,( Teď cítím jen obrovské prázdno…byla s námi 10 let a najednou není. :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.12.14 08:46

@agnesold :hug: :hug: :hug: preji hodne sil :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
9.12.14 20:10

@agnesold Přeji hodně síly, vybrala si fenečka hezký konec. Určitě byla ráda, že jsi s ní byla až do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.4.15 17:36

selhávání ledvin u psa - rady

Před časem nás taky toto téma trápilo a hledala jsem na internetu další informace, a tak bych se ráda podělila o rady. Našem pejskovi (kříženeček jezevčíka) diagnostikovali chronické selhávání ledvin ve 13,5 letech (už cca od 10 let bral pravidelně léky na srdce, netušila jsem, že je vhodné dělat rozbor krve, zda nemají tyto léky vliv i na ledviny, což velmi pravděpodobně měly). Nechtěl moc jíst, více spal. Prognóza nic moc, připravovali nás na nejhorší s tím, že se stejně toho nedá moc dělat. Nastoupili jsme léčbu kapačkami, to mu ale vůbec nedělalo dobře (i kvůli tomu srdíčku), po 4 dnech přišel první záchvat - měl průjem, zvracel, slinotok, bylo mu hrozně :( tak jsme se rozhodli, že už na kapačky nepůjdeme.. Ale najednou se začal sám od sebe zlepšovat! Prostě ještě nechtěl odejít, chtěl být ještě stále s námi! Ale veterináři stále trvali na kapačkách, že je to jediná šance..no a zase mu bylo hůře.. takže jsem toho honem nechali, věnovali pejskovi veškerý čas (zjistila jsem např. že se nají jen tehdy, když má radost, že přišel někdo domů…a tak jsem jezdila z práce jak často to šlo..aby mě nadšeně vítal a něco snědl:) Když trpěl nechutenstvím, tak se vyplatilo taky navnadit ho na něco extra výrazného (např. klobásku, ale jen kousíček!) a on se hned rozjedl a vzal si i něco dietního. Později jsem dostala tip na Regavet a Renovet. Regavet (od Energy) zabral super, velmi rychle se zvýšila chuť k jídlu i k životu. Najednou baštil jak o život, byl mnohem veselejší, živější..a krevní výsledky byly výrazně lepší. u menšího poškození by asi zabral i Renovet, ale jemu už nedělal moc dobře, a tak jsme zopakovali několikrát třítýdenní kůru Regavetem (pak vždy min. týden pauza). Přidali jsme taky Probiovet a vitamíny C a B-komplex. A život jsme mu prodloužili o rok a půl!! Děkuji za ten dar, že s námi mohl Kvikošek být ještě tak dlouho! Dožil se krásných 15 let. Pak už jsme viděli, že i když by byl pořád moc rád s námi, jeho tělíčko už to nedokáže :,( Bylo a je to pořád moc smutné..ale takový je bohužel život :( Za týden jsme si museli jít do útulku pro dalšího pejska :) Ale na Kvikoška nikdy nezapomeneme! Rada pro všechny pejskaře.. jednou za rok je určitě dobré udělat preventivní rozbor krve.. u starších pejsků raději 2× ročně.. čím dříve se na selhávání přijde, tím je lepší šance na prodloužení života! Krmte pejska raději vařenou kvalitní stravou (ještě lépe syrovou, pokud je zvyklý), granule nejsou žádný zázrak!! Dokud není pejskovi opravdu hodně špatně, tak to nevzdávejte!! Stojí za to bojovat! A ten Regavet je opravdu super pro regeneraci organismu i při průjmu, nechutenství. Při akutním selhání ledvin jsou kapačky asi nezbytné, u některých pejsků jsou vhodné asi i při tom chronickém selhání..je to hodně individuální. Stejně tak i ty hodnoty krve. Hodně informací jsem našla na anglicky psaných stránkách. Tak přeji všem hodně štětí a úspěšný boj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
15.7.15 21:43

Máme 8 letou bernačku, ale v poslední době se nám zdálo že trochu pohubla, respektive po zimě kdy shodila zimní srst jako kdyby zhubla ještě víc, i ta srst není tak hezky lesklá jako dříve, šli jsme na očkování a ptali se na to i dr. jemu už se nelíbila ta váha, zhubla o 2 kg a má 36 kg tak jí udělal rozbor krve a bohužel je zde náznak selhávání ledvin, v tomto případě je to spojené s věkem…hodnoty naštěstí zatím nejsou vysoké, nasadil ledvinovou dietu - granule Hils a uvidíme jak se to bude vyvíjet dále. Máte s tímto někdo zkušenosti. HLedám informace co více můžeme pro naši holčičku udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.7.15 23:47

Určitě zkuste Regavet od Energy - pokud nejsou hodnoty moc vysoké, po této regenerační kůře se určitě ještě sníží a fence celkově prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
17.7.15 09:16

Děkuji za tip, zkusím sehnat. Nyní jsme přešli na dietní granule, co jí naštěstí chutnají, ted budeme sledovat zda trochu přibere a za čas kontrola krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný