Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smajlik345 přesně tak! Jsem rada, ze vám se pejska podařilo zachránit ![]()
A nechápu potřebu některých navážet se do někoho, kdo má nějaké trápení a třeba se jen snaží předat zkušenost, povzbudit někoho, kdo je v podobne situaci jako jsem byla já.
@smajlik345 ušetřila jsem kocourovi pár týdnů trápení, bolestí a pomalé smrti. Měly jste někdy zánět ledvin? Vůbec nemáte tušení jak strašný bolesti to jsou!
@Terka000 předala jsi zkušenost o tom, že jsi prodloužila psovi trápení a stejně to k ničemu nevedlo.
@Janli měli jsme selhavaní ledvin a bolesti pes měl. Tak mě přestan poučovat o tom že nevím jaké bolesti to jsou. ( jinak i já sama měla problémy s ledvinami ) Vím ale taky vím že pes chtěl žít a bojovat a žije v pohodě několik let po problémech
@Terka000 děkuji
předavej zkušenost dál. Nebýt te dělohy tak by tady s vámi ještě pejsek byl. Já sama předavám zkušenost dál aby lidé věděli že není konec že má cenu bojovat. Předávej i ty svou zkušenost. Když jsem hledala na internetu jak psovi pomoc byla jsem moc ráda když jsem četla zkušenosti lidí kteří bojovali aby psovi pomohli
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na dávkování ledvinových kapek pro pejska 4 kila,
kapky jste dávali 3× denně.
Moc děkuji
@nession píše:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na dávkování ledvinových kapek pro pejska 4 kila,
kapky jste dávali 3× denně.
Moc děkuji
Dobrý den,
zkuste napsat přímo na https://www.epam.eu/cs/ o radu, určitě vám poradí. My jsme dávali okolo 10 kapek (jestli dobře pamatuji, už je to 5 let), ale pes měl v době nemoci 32 kg.
Teď mu dávám na podporu epam 21 na dýchaní a ten mu dávám od oka do pitné vody
Před lety mi na selhání ledvin umřel 2-letý německy ovčák.. byl to můj nejlepší přítel a splněný dětský sen. Bylo to neskutečně rychlé.. prostě jsem jednoho dne přišla domů a on jen ležel na zahradě a koukal na mě a já už věděla, že je něco hodně špatně.. když mě totiž viděl, okamžitě ke mě sám běžel a když jsme byli spolu a někdo na něj zavolal jménem, tak se ani neotočil, až tak na mě „visel“. A teď ani nevstal, to bylo zlé - vzala jsem ho k veterináři, udělal testy a zjistil, že už mu funguje jen malá část ledvin - víceméně konec. Nemohla jsem se s tím smířit a tak jsem ho vzala k dalšímu veterináři - stejný výsledek. Oba dva mi vysvětlili co to znamená a nebyla šance na záchranu.. jasně, šlo jeho život o pár dnů/týdnů prodloužit (dieta, kapačky, snad transfuze), ale za jakou cenu? Ve chvíli, kdy jsem se veterinářů ptala, jak se můj chlupáč cítí, tak jsem měla jasno, že ho takhle nemůžu nechat trápit a prodlužovat mu to. Důvodů, proč mu selhaly ledviny může být více - veterináři mi to i ukazovali v nějaké knize, takže přesný důvod jsem nikdy nezjistila.
Po smršti těchhle infiro, jsem si ho ze zahrady nastěhovala domů, starala se o něj do doby, dokud projevoval chuť do života (vítal mě, žral, pil, s mou pomocí vstával na krátké venčení).. tohle bohužel trvalo necelý týden. Když mě pak jedno ráno ani nevítal, jen ležel a nechtěl ani pít ani žrát, věděla jsem, že se loučíme. S veterinářem jsem byla domluvená a přijel ke mě domů.. můj chlupáč mi „usnul“ v náručí. Bylo to strašně těžký, ale věděla jsem, že ho nemůžu nechat samotného a proto jsem až do konce byla s ním. Moji blízcí jsou taky „pejskaři“, věděli, co prožívám, přijeli a společně jsme ho pohřbili. Úplně vážně říkám, že to byla jedna z nejtěžších chvílí v životě. Stalo se to v dubnu.. věděla jsem, že bez psa být nechci, ale potřebovala jsem nějakou dobu, abych se trošku srovnala. Na konci léta jsem si jela pro svoji princeznu (německou ovčandu) - psa jsem už nechtěla, bála jsem se, aby mi ho nepřipomínal.. nechtěla jsem náhradu, jen někoho, s kým budu zase „bláznit“, tak proto „holka“.. no a nakonec jsem si po půl roce jela ještě pro psa (původní chovatelka se dozvěděla, co se stalo a z dalšího vrhu pro mě měla připraveného pejska).. takže teď mám dva německé ovčáky a jsou úžasní, každý z nich je povahově úplně jiný. Nikdy jsem nechtěla dva psy, ale když je vidím spolu, tak odteď už jedině „smečku“.
Pisatelko, drž se.. osobně bych se přimlouvala za to, nenechat ty naše lásky chlupatý trápit a ve chvíli, kdy už není řešení, tak jenom zůstat s nimi až do konce a „nechat“ je v klidu odejít. Přeju hodně sil.. tohle je opravdu hodně těžké..
Tyto kapky doporučuji zkusit na ledviny pro pejsky, náše fenka měla opakovaně zánět moč. Měchýře, který nešel vyléčit antibiotiky, krev v moči, zhubla snad 2 kg, je to malé plemeno. Nechtěla vůbec žrát, byla smutná skoro až apatická, epam jí pomáhá, po pár dnech začala žrát a čimdal více se zlepšuje.
![]()
@Papamama píše:
Tyto kapky doporučuji zkusit na ledviny pro pejsky, náše fenka měla opakovaně zánět moč. Měchýře, který nešel vyléčit antibiotiky, krev v moči, zhubla snad 2 kg, je to malé plemeno. Nechtěla vůbec žrát, byla smutná skoro až apatická, epam jí pomáhá, po pár dnech začala žrát a čimdal více se zlepšuje.![]()
Skvělý
Já Epam chválím kudy chodím, nic lepšího neexistuje. Díky němu
máme psa, který před 6 lety bojoval o život
Dobrý den,
Poradíte dávkování? Máme podobný problém, kapky už mám, ale nevím dávkování.
Děkuji
@Monrei píše:
@smajlik345Víte dávkování?
Bohužel dávkování už si nevybavím. Přeci jen pes nedávno oslavil 7 let co už tady neměl být ![]()
Ale napište přímo na https://www.epam.eu/cs/ poradí vám. Já jim taky před x lety psala.
Ono je i dávkování podle váhy psa, náš měl přes 40 kg v té době ![]()
Držím palce aby to pomohlo ![]()
@Monrei píše:
@smajlik345Víte dávkování?
Proč nezavoláte veterináři?
@MartinaIrena píše:
Proč nezavoláte veterináři?
Jedná se o léčivý přípravek na přírodní bázi.
Veterinář dávkování vědět nebude a hlavně většina veterinářů, bude od použití takového přípravku odrazovat.
Nám řekl veterinář, že léčba nemá cenu, kdyby mohl tak psa utratit. Za 14 dní (nevěděl, že jsem používala Epam) nám řekl, že pes utekl hrobníkovi z lopaty
kašli na ně. Pejska jsi netrápila snažila jsi se mu pomoc. Kdyby jsme udělali to co tady ty @Markéta80 @Janli dvě rady tak když našemu psovi selhavali ledviny už bez psa. Přitom pes žije, je zdravý, štastný a dovadí a to už několik let poté. Takže když jsou problémy s ledvinami neznamená to konec, ale to že je šance bojovat