Selhání u stanic na podruhé
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Midaku když tomu dávám nemalé úsilí, tak bych jí taky ráda dokončila
neříkám dát každému, v tom vidím i nevýhodu, že třeba o nás neví téměř nikdo nic. Takže vůbec nemá představu, jaký kdo byl student.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala státnice z ekonomie sice jen dvakrát, ale moje zkušenost byla taková, že jsem se prostě nechala na prvním pokusu totálně rozhodit komisí a tím, že mi jedna zkoušející pořád skákala do řeči. U mě byl ještě paradox to, že já na státnice dokonce doučovala svoje kolegy a těsně před zkouškou jsem na chodbě ostatním vysvětlovala otázku, kterou jsem si potom vytáhla, takže potom nikdo nevěřil, že jsem to nedala.
Začátek byl podobný, jako u tebe. U nás se jedna otázka losuje a na tu si můžeš udělat přípravu. Druhou ti dají oni a je bez přípravy. Průměr dvou otázek potom tvoří známku. Zkoušející koukl do papíru, prohlásil, že tohle očividně umím, tak ho to vůbec nezajímá, a začal mě zkoušet z úplně jiné látky a řešit nějaké komplikované úpravy vzorců. Ale ještě jsem to nějak ustála.
Pak začala zkoušet druhá profesorka. Dala mi otázku, kde jsem si byla jistá, že to umím. Ale ona mi pořád skákala do řeči a nenechala mě doříct snad ani jednu větu. A já najdou z toho stresu okno… ale totální. Kdyby se mě zeptali, jak se jmenuju, tak nevím.
Na druhý pokus, kde jsem bohužel chytla stejné zkoušející, jsem se neučila a už jsem tam šla s tím, že je prostě nepustím ke slovu a nenechám se vykolejit, protože to umím a basta. Zaměřila jsem se vyloženě na tu psychickou pohodu. Když mi pak na konci zkoušející s povýšeným úsměvem řekla, že tentokrát jsem se to konečně opravdu naučila a ne jako minule, tak jsem myslela, že jí dám ránu mezi oči.
Rok po mých státnicích tuhle dvojici zkoušejících škola rozdělila, protože studenti na ně podali stížnost, že jsou neobjektivní. Když jsi se jim líbila, tak ti dávali otázky typu, co znamená písmenko „n“ v základním vzorečku a rozplývali se nad tím, že to víš. A když ne, tak se tě snažili dost okatě potopit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek já netvrdím, ze ti to nemají dát, ale VŠ není jen o naučenych a prepapouskovanych faktech. Pokud někdo není schopen teorii převést do praxe nebo pochopit a odpovědět na doplňující otázky, svědčí to o tom, že danému tématu nerozumí dostatecne na to, aby se tím mohl v praxi živit. Titul je vcelku jedno, ten se dává kde komu, ale jsou obory, kde jsou ty znalosti a jejich pochopení a aplikace v reálu dost podstatné. Pokud studuješ historii aztéků, je to asi úplně jedno. Pokud medicínu, může být tvé dokončení školy dost prů. ser. Nechci ti křivdit ani nijak shazovat tebe nebo tvoji snahu. Dej tomu, co dokážeš a kdyby to náhodou nevyšlo, netrap se. Pokud to vyjde, skvělé, zaměřila bych se na získání praxe a pak z tebe bude jistě člověk na svém místě. Hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku tak já studuji úplně neškodný obor
nicméně měním obor a taky už je mi 40+, takže nepopírám, že ta praxe se mi občas představuje dost často špatně a žádnou vlastně nemám, protože mám praxi v jiném oboru.
Ten jiný obor není něco, kdy bych někoho mohla poškodit. Já mám právě vystudovanou ekonomiku, ale už jsem z té oblasti tak vyhořela, že jsem zatoužila po změně a snažim se jí stůj co stůj uskutečnit.
Někdo je takový, že zůstává v něčem co mu nevyhovuje. Já se změnu pokouším udělat vždy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě to je strašně o náhodě, o štěstí, o sympatiich, o aktuální náladě zkousejicich
no prostě casto nespravedlivé, neobjektivní, ale on je takový i život takže stát se může všechno:( já cítím taky dodnes krivdu od jednoho učitele co mě totálně potopil u bakalář. statnic. Učivo jsem umělá jen se ptal na otázku že života a neodpověděla jsem co chtěl tak mě vyhodil. Vůbec nevzal ohled na to, že šlo opravdu jen o doplňující otázku a jinak jsem přednášky umělá:( tolik času a nervů fuj, pak mě v dalším roce při jiném předmětů chválil jak blazen, protože jsem se jako jedna z mála nebo možná jediná podívala na net a přečetla si věci z praxe (o kterých samozřejmě na přednáškách nikdy nemluvil a postavil na tom ten test), že mě kdysi vyhodil a rekl mi že bych mela zvážit konec studia a že mě vyhodil od státnic určitě nevěděl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit