Senátní volby 2014

vykladzkaret
9.8.14 02:53

Senatni volby 2014

Zdravim, sice se u nas nevoli, ale Vysocina ano (Zdar, Pelhrimov - tam kandiduje borec, co prisel o nohu v Afganistanu, doufam, ze se dostane), plus dulezita cast Prahy (Praha 1). Protoze jsem jako jedna z mala politicky nadsenec, tak me zajima, kdo z tech, co maji hlas, letos pujde k volbam a co hledate u kandidatu, nebo podle ceho je vyberete.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
vykladzkaret
9.8.14 02:56

Jo jeste dodam seznam obvodu z wikipedie http://cs.wikipedia.org/…publiky_2014

Na webu jsem zatim nasla jen tyhle kandidaty

http://okstrana.cz/senatni-volby/

http://www.cssd.cz/…senatu-2014/

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
9.8.14 09:07

Nerikejte mi, ze tu neni nikdo z Pelhrimova nebo Zdaru, koho to aspon trochu zajima. Nebo z Prahy, i kdyz tam k tomu mam dale. Prece to neni uplne bezvyznamna vec, je to demokraticke pravo, jit k volbam.
Ja chapu, ze prikrmy, piskoviste, IVF, snazeni, vareni a vztahy s chlapi jsou dulezita vec, ale vsechno jsou to exkluzivne individualni zalezitosti; politika rozhoduje o kolektivnim osudu.
Urcite je tu nekdo, kdo nad volbami do senatu aspon trochu premyslel (doufam…)?

• Citovat
  • Upravit
26270
9.8.14 10:05

Tak možná nepřemýšlel i z důvodu, že se někomu může zdát senát zbytečný… jen moje domněnka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
9.8.14 15:56

@Malaga dekuji za vyjadreni :) ono kdyz uz ho mame, a uz se nezrusi, tak by me tesilo, kdyby se lide zajimali, kdo tam za jejich penize sedi a co presne tam predvadi…

• Citovat
  • Upravit
451
9.8.14 16:08

Otazka dobra. proc nepodiskutovat… O vyznamu senatu by to asi bylo nadyl, zejmena s prechodem na primou volbu prezidenta (mela by nastat diskuse o pravomocich).
Jinak vyber by mel byt zalozen na 1. Znalosti ci lepe (osobni zkusenosti) s kandidatem. Zjistsit v cem je nebo neni vzdelany, zda-li ovlada cizi jazyky, jestli za nim stoji konkretni vysledky. 2. za jakou stranu kandiduje. To je nesmirne dulezite protoze jako jedinec nezmuze nic. Mame konkretni priklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
9.8.14 17:55

@pichovak diky za vyjadreni. Myslite, ze stranicka prislusnost je i v senatu opravdu klicova?

• Citovat
  • Upravit
451
9.8.14 19:26

Ano v soucasnosti stale ano. Staci se podivat nebo si precist vyjadreni pana Fisera (nikoliv byvaleho premiera) nebo Okamury( ani s jednim nesouhlasim nebo ho nepodporuji), ale prave oni jsou krasnou ukazkou toho jak jako soliteri nic nezmohli…
Lide kteri nechodi k volbam, jsou vetsinou plni argumentu o neschopnsti politiku atd… Nicmene oni tam chteji Mirka Dusina a takova hold realita neni. To ze k tem volbam muzeme jit a podporit koho uzname za vhodne, nebo e si o tom muzeme verejne pokecat, je neco co se jeste pred par lety nemohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová