Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mile mamainky, potrebovala bych poradit ohledne prasku na prani Senza pro deti. Nebydlime v Ceske Republice, ale dojeli jsme k rodicum na tritydenni navstevu. Mam dvouleteho syna, ktery trpi atopickym exemem, takze musim byt opatrna ohledne pracich prostredku. maminka mi koupila Senza prasek pro deti, ktery ja ze sve zkusenosti vubec neznam. Poardite mi nektera, jestli je jemny, opravdu nedrazdi a vypere? Taky me zmatlo davkovani. Mam krabici koncentratu obsahujici 600g, ale podle tabulky na valeni by se melo na 4,5 kg pradla davkovat u tvrde vody 250g prasku.
To znamena, ze cela krabice nestaci ani na 3 vyprani?
Je to nejaky preklep, nebo se fakt davkuje tak hodne? Moc diky za rady. Muzu pochopitelne koupit treba Persil sensitive, ktery znam uz z minula, ale nerada bych vyhazovala celou krabici prasku, hlavne kdyz mi ho koupila mati. Zname jak to chodi. :roll.
Marketa
Ahoj,
momentálně v tomto prášku peru (dřív jsem používala jiný, ale ten neměli, tak jsem koupila Senzu).
Moje dítě nemá ale žádný problém s kůží, takže u nás je praní bez problémů. Nevím, jak by na to reagovalo dítě s citlivější pokožkou, v tomto tedy neporadím.
Dávkování, jak píšeš, je fakt nesmysl. Na tom mém prášku je uvedené množství v mililitrech, ne v gramech.
Takže já na plnou pračku (cca ty 4 kg prádla) dávám 150 ml prášku - to mám napsané na obalu (někdy dávám i míň).
Zdá se mi, že pere celkem dobře, takže zatím s ním problémy nemáme.
Diky za odpoved. No asi to musi byt nejaky tiskarsky sotek, nebo co. ![]()