Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Používáte ji někdo? My ano a jsme moc spokojení, ale vadí mi, že když to Bendovi při koupání nateče do uší a zůstane to hluboko, tak je to bílý a nejde to vyčistit
. Není to žádná tragédie, ale štve mě to, tak mu do toho hlavu nedávám a některý dny koupu jen ve vodě ![]()
Máte někdo podobný „problém“? A co s tím děláte? ![]()
Ahojky,
tak já jí pro Honzíka požívám, spokojená jsem také a s tím, co se ptáš jsi mne překvapila… Tak přemýšlím, jestli jsem nezodpovědná máma, že jsem si ničeho nevšimla
…anebo s tím problémy nemáme…
Normálně má Honzík ponořené i uši, takže voda mu tam nateče vždy. Po umytí tu vodu vysuším buničitýma čtverečkama a jednou za pár dnů čistím i tyčinkou (tedy jen na kraji)… A fakt jsem si žádných bílých usazenin nevšimla…
…Zítra to prozkoumám a dám vědět
.. Honzík si zatím nestěžoval
. Dávám té koupele hodně malinko - ani né 3× (jak tam píšou), ale opravdu trošinku. Jsem zvědavá, co napíšou ostatní ![]()
Tak dneska po koupání jsem to důkladně kontrolovala a fakt nic bílého v uších neměl.. Tak nevím..
Ahojky! Tak já tu koupel taky používám a holkám do oušek voda normálně teče a taky jsem si ničeho takového, že by měly něco bílého v ouškách nevšimla, tak teda nevim, ale je fakt že taky dávám míň, přijde mi to jejich dávkování taky moc. My teda taky koupeme střídavě i ve vodě nebo jenom pod sprchou. M.
Začala jsem dávat míň, tak to snad pomůže. Taky to střídám - vodu a emulzi. Teď občas koupu i v Oilatum, protože máme na nožkách suchou kůži. Ale to bílé v ouškách už má jen občas a trochu, tak jsem té emulze asi dávala moc.
Díky za odpovědi ![]()
Ahoj, můžu se zeptat, zda jste některá používala Weledu Měsíčkový dětský šampón už na novorozence? Nakoupila jsem mléko, šampon a koupel a na šamponu píšou až od 6měsíců, tak jsem trochu překvapená..Měla jsem v plánu s ním mimčo mít v místech zapářky cca 2× týdně, jinak dávat jen tu koupel, ale teď nevím Jakou s ním máte zkušenost? Neosypala se vám mimča(celkově po Weledě)?
Ahojky, já střídám koupelové mléko od weledy a linolu, šampon nepoužívám, omyju žínkou a pak namažu
malý se neosypal a to má dost citlivou kůžičku, naopak mast na zadeček od weledy je suprová ![]()
jowana píše:
Ahoj, můžu se zeptat, zda jste některá používala Weledu Měsíčkový dětský šampón už na novorozence? Nakoupila jsem mléko, šampon a koupel a na šamponu píšou až od 6měsíců, tak jsem trochu překvapená..Měla jsem v plánu s ním mimčo mít v místech zapářky cca 2× týdně, jinak dávat jen tu koupel, ale teď nevím Jakou s ním máte zkušenost? Neosypala se vám mimča(celkově po Weledě)?
šampon jsem používala až později, stejně neměl vlásky
Ale asi bych s tím tělo nemyla, ta emulze myslím čistí dost
Mléko jsme měli a je dobré. Ale teď už bych asi dle rad dětské kožní používala cremor leniens (namíchaná z lékárny) a ze začátku myla jen ve vodě (zadeček myla sebamedem) ![]()
Zebra píše:šampon jsem používala až později, stejně neměl vláskyAle asi bych s tím tělo nemyla, ta emulze myslím čistí dost
Mléko jsme měli a je dobré. Ale teď už bych asi dle rad dětské kožní používala cremor leniens (namíchaná z lékárny) a ze začátku myla jen ve vodě (zadeček myla sebamedem)
Tak třeba můj prcek měl na leniens reakci
jako úplně malého jsem ho mazala slunečnicovým olejem z lékárny
deny7 píše:Zebra píše:šampon jsem používala až později, stejně neměl vláskyTak třeba můj prcek měl na leniens reakciAle asi bych s tím tělo nemyla, ta emulze myslím čistí dost
Mléko jsme měli a je dobré. Ale teď už bych asi dle rad dětské kožní používala cremor leniens (namíchaná z lékárny) a ze začátku myla jen ve vodě (zadeček myla sebamedem)
jako úplně malého jsem ho mazala slunečnicovým olejem z lékárny
Asi je to potřeba vyzkoušet, každá kůže je jiná
. Manžel má taky z leniensky fleky, ale děti byli v pohodě
No, já právě začala jen s leniens a slunečnicovým olejem, pak jsem vypustila leniens a koupila weledu a pak si od doktorky nechala napsat linolu(abych ji nemusela kupovat), malý má občas sušší kůžičku na nohách a teď, když chodíme plavat tak jsem na mazání po plavču koupila adermu exomegu
ale je to přesně tak, že každému sedí něco jiného a je třeba to vyzkoušet ![]()
Používám na prcka od začátku měsíčkovou kojeneckou koupel taky a jsem s ní maximálně spokojená, ty bílé mapy v ouškách možná způsobuje to, že emulze není ve vodě dostatečně rozmíchaná a usazuje se to tam, stačí po kápnutí trochu pomoct a rukou ji „rozčvachtat“, my s t tim jinak problémy nemáme…
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, používáme tuto kosmetiku u 9 týdenní miminka. Jen pořád nejak tápu v tom, že šampon mají až od šesti mesíců a nemají žádný sprchový gel. Používate ke koupání „jen“ tu kojeneckou koupel do vody a nic jiného (i na vlásky)?
@Kamcca pouzivam weledu pro malou porad (18m) ale tu fialovou radu - prijde mi lepsi
ale prave ze jak maji „zmatené“ ty koupací gely/mleka atd tak od narozeni jsem používala tekutý gel od hippu, nemusel se oplachovat jako vetsina a byl od narozeni a i na vlasky. Za me super. Ted uz mame vetsi vyber ![]()
@Kamcca šampon jsem začala používat až po roce. sprcháč je zbytečný, ta koupel je výborná i na vlásky
jinak pak má Weleda sprcháč a šampon v jednom, to je vhodnější pro starší dítě, které se už chce sprchovat ![]()