Separační plínky Anička ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
29.8.06 12:15

Podle mě to je z bláta do louže, v jednorázovce je taky igelit přece. Ale pořád lepší, když se tím podaří jednorázovky šetřit.
Lentilko, nestálo by za to se podívat po nějakých šikovných kalhotkách? Výběr je jich čím dál větší.
A co se týče separaček, dají se koupit i v obchodě (třeba BM mají u nás ve Špuntíku), nebo na různých prezentacích. Musela by sis najít, která firma dělá u vás prezentaci a třeba si je objednat a pak vyzvednout. A nebo holt na netu + poštovné :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
29.8.06 12:44

Lentilko - nevím, jestli přechod na látkovky ti vyřeší tvuj hlavní problém, a to přebalování v noci. Připrav se na to , že budeš přebalovat 2 - 3 x častěji než s jednorázovkama. Třeba i 2× za hodinu. Teď máš miminko ještě maličké aletak za měsíc dva už mu bude vadit každé učurknutí do plíny a jen přebaluje a přebaluješ. No však vyzkoušej a uvidíš co ti bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.8.06 12:56

Lentilko, myslím, že by ses přece jen měla prokousat bavlněnou diskuzí. Zjistíš například, že my bavlněné většinou v noci nepřebalujeme, že většinou nepřebalujeme dvakrát do hodiny, ale že také neprotečeme tak často jako jednorázové. :wink: Rozhodně to stojí za to zkusit a uvidíš. Nenech se odradit. Neřekla bych, že je s bavlněnýma plínkama víc práce.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
29.8.06 13:20

Po pravdě si nedokážu představit, že bych malou 14 dní po narození celou noc nepřebalovala. Zvláště po té, co skoro pokaždé měla v plínce i trošku hovínek. Nechat ji v tom celou noc - připadala bych si jak macecha. Malá přestala mít stolici v noci až někdy kolem 10 měsíce. To už měla jen přes den. Teď tak 2 x za den. Takže i přesto, že jsem do 4 měsíců používala látkovky, bych dítě celou noc bez přebalení nenechala. A naší malé prostě mokrá plínka vadí a s tím prostě nic nenadělám.
Sama osobně nic proti látkovým plenkám nemám. Mám ty obyčejné staré klasiky. Dívala jsem se na internetu na nějaké ty značkové, ale ta jejich cena se mi taky zdá dost brutální, vzhledem k tomu, kolik ji ze začátku potřebuješ.
Shrnula bych to asi takhle: každý ať si vyzkousí oba systémy. Látkovky i jednorázovky a pak se rozhodne, co mu bude vyhovovat. Já nelobuju ani za jedno, ale mi pro mě přišly pohodlnější jednorázovky a malá v nich taky nemá žádné problémy takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
29.8.06 13:36

Lentilko , především blahopřeju ke klučíkovi :-) Jinak, jestli se nechceš prokousávat celou diskuzí o látkovkách, tak se podívej na www.latkovepleny.cz , tam je to tak nějak asi všechno shrnuto.
Já použivám taky klasické čtverce a musím dát Sati za pravdu v tom, že je to pracnější. Přece jen je třeba je co dva dny pověsit a pak suché poskládat. Ze začátku jsme v noci samozřejmě přebalovali, teď už chrní celou noc a čůrá až ráno. No ale zas tak hrozně práce s tím není a ty separačky mi hodně práce ušetří, Šimon totiž i v tomhle věku kaká 4× za den :roll:
Jo a jestli máš poděděné plenky, tak to máš super, bývají nesrovnatelně kvalitnější než ty nové šméčka. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.8.06 13:37

Jany - proboha, víš, kolik to más stran 8O :roll: ?!

Jinak - já proti jednorázovkám zaměřená jsem a dělá se mi šoufl ze skutečnosti, kolik toho humusu produkuju. Přebalování v noci by mi až tak nevadilo, protože to stejně dělám - on ten slogan A tak celou noc krásně spíš a nic tě nevzbudí, co si furt pobrukuju, není úplně pravdivý - malého jsem měla mokrého až na zádech :evil: .
Ale odrazuje mě:

• že mám doma plno kalhotek s PVC a přijde mi škoda nakupovat další, ovšem i ty nejmenší jsou malému zatím beznadějně velké 8O (zkusila jsem před chvílí)
  • že i kdybych se rozhodla koupit třeba kalhotky BM, tak asi budu muset bojovat s netem a placením poštovného, jak to tak vypadá :?

Pra:,–(ko - neva neva, já mám na domácí práce, které nestíhám, lidi (mamka v důchodu :wink: ). Plíny jsou fajn a ani po dvou dětech nejsou průsvitné. Můj problém jsou ty gatě přes ně :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
29.8.06 13:42

Je pravda že je rozdíl v plenkách. Koupila jsem nějaké polské, to se fakt nedalo, tak na hadry na okna. Pak české a ty jsou super. Sice stály přes 20,– Kč jedna ale alespoń se po pár vypráních nerozpadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.8.06 13:42

No vidíte, teď se mi totálně potento a já nevím, do čeho ho přebalit 8O !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
29.8.06 13:47

Tak já jsem přešla z jednorázovek na bavlněné a je to úplně bez problémů. Bavlněné přebaluju stejně často jako jednorázovky. Ani v jednorázovkách jsem malého dlouho nenechávala. Je jasné, že první měsíce se přebaluje i v noci a to několikrát. Tak od půl roku už nám plínka vydrží celou noc, neboť malý v noci nečurá, až ráno. Každé dítě je prostě jiné. A taky mám pocit, že v té látce je dětem líp.

Jinak já používám separačky od popolini, protože ty Aničky jsou úzké a prostě mi nevyhovují, ani materiálově. Radši si připlatím za kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
29.8.06 15:10

Jo kalhotky, to je problém, kupovala jsem taky BM přes net, ale třeba v Praze je měli i v některých kamenných obchodech. Ty nejmenší má teď půjčené kámoška a pak si je zase vezmu na svoje druhé, jsou pořád v permanenci :) . Pamatuju si, že jsem jich kupovala více najednou, abych to měla bez poštovného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
29.8.06 15:16
Len-til-kah píše:
  • že i kdybych se rozhodla koupit třeba kalhotky BM, tak asi budu muset bojovat s netem a placením poštovného, jak to tak vypadá :?

Lentilko,

tak jukni na www.latkovky.cz tam pokud platíš převodem, tak neplatíš poštovné a výběr velký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
29.8.06 18:26

Lentilko, jestliže máš už takhle nakročeno k látkovkám, tak bych ti ty kvalitní kalhotky opravdu doporučila. Jen si spočítej, kolik ušetříš za jednorázovky - mnohonásobně se ti ty gaťky vyplatí.

A ještě ohledně značky. Buď jdou na čtverce použít BM, nebo Bumpy Day. O těch psaly holky v plínkové diskuzi a moc si je chválily. Já je pouze viděla, jdou opravdu krásné a od pohledu velmi pohodlné. Snad ti to holky, které je mají, napíší samy. U kalhotek BM se totiž dost často stává, že ne moc dobře sedí - jsou totiž spíš na štíhlejší děti. A bohužel i nám se stalo, že škrábaly. Velikostně je to s nima takový zvláštní, dnes nosí velikost 12-15kg prcek vážící 9kg (a měl je minimálně už v 8 kilech). Když je měla holčina v těch 12-ti kilech, kolikrát se mi zdálo že jí jsou malé.
Takže osobně bych ti doporučila spíš ty Bumpy Day, jsou sice dražší, ale upřímně řečeno, stojí to za to.
PS: mají i levnější variantu - Imse soft, cena stejná jako BM! Teď na www.pisisvor.cz a snad od září by je měli mít i na www.latkovky.cz .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
29.8.06 22:27

Dostala jsem se na internet až teď, díky za odpovědi. Jak vidím, tak radši koupím dražší, ale kvalitní. B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.8.06 10:39

Ještě jedny kalhotky, které jsou údajně vhodné na všechny typy plen:

http://www.latkovky.cz/…ducts_id/183

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
30.8.06 16:57

Díky moc za odpovědi, zkusím se s tím nějak poprat … ale je to teda fuška, to vám řeknu 8O - pitomé hovínko a tolik starostí :roll: :D !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí