Separační plínky Anička ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
30.8.06 18:00

Lentilko, jestli tě to potěší, tak nejsi sama, kdo si kvůli hovínkům pěkně potrápí hlavinku :lol: . A to nevybíráš pleny, ale jenom gatě. Já právě potřebuji jedny gaťky dokoupit a to bys koukala, jakou mi dá fušku si něco vybrat :roll: . Tak šťastnou ruku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
31.8.06 11:37

Pimpo - tak jsem se dneska v diskusi o Bavlněných plínách dostala až na stranu 12 :roll: , kde jsem narazila na tebe :wink: . Už jsem prakticky rozhodnutá koupit svrchní Bambino Mio s potiskem (něco přes 250Kč/ks). Kolik myslíš, že na toho svého prcka budu potřebovat kusů 8O ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
31.8.06 13:19

Lentilko - můžeš to zkusit nakombinovat s Imse Vimse Soft - oboje kalhotky mají zatím jen na www.pisisvor.cz - poštovné od 20 Kč.
Já mám BM i Imse Soft - můžu srovnávat. Na čtvercovky sedí BM nejlépe. Imse jsou o maličko širší, ale čvercovky v nich taky drží dobře (testuji dnes na lezoucím Vítkovi) a mohla bys do nich příležitostně zkusit i novorozenecký sklad (až to origami nacvičíš :wink: ). Soft jsou opravdu jemné a při dobrém zapnutí by se ten suchý zip na bříšku neměl otáčet dovnitř (což je bohužel slabé místo BM gatí).
Jasné, u jednorázovek tolik starostí s hovínkama nemáš- ty se přesunou na další generace :x

Co se týče počtu, záleží na tom, jak často naděluje. Já bych řekla aspoň troje a ty jitex můžeš mít jako záložní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
31.8.06 14:35

Jojo, troje a spíš začít S než XS, aby se ti potomek vlezl. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
31.8.06 16:13

Lentilko,

troje určitě (+Jitex záložní), ale netroufám si tvrdit, že ti to bude stačit. Já měla troje pro holčinu, když jí byl rok a půl a prala jsem je pořád dokola (a občas neuschly, takže šla do jednorázovky).

BM drží čtvercovou plenu opravdu velmi dobře, ale abych pravdu řekla, taky můžou pěkně pozlobit. Ještě jsi v té plenkové diskuzi asi nedošla k místu, kde jsem psala, že holčinu škrábou (a to žádná tlusťoška nebyla).
Přes to, že dnes tyhle BM dávám tomu nejmladšímu (když mi dojdou Popo, navíc v devíti kilech velikost 12-15 kilo), tak bych JENOM do nich už nešla.

Ještě než se rozhodneš, zkus se podívat na tyhle kalhotky: http://www.latkovky.cz/…ducts_id/185
Měly by schnout rychleji než BM - dle materiálu. Možná by stálo za to si je nějak namíchat. Na těhle stránkách mají oba druhy kalhotek a poštovné se neplatí (při platbě předem).
Asi na to dost spěcháš, ale já si právě tyhle Tots kalhotky chci koupit, tak bych ti mohla poreferovat. Bohužel ale nevím, jak brzo se mi to povede.
A můžeš poslat Markétě dotaz, já se jí teď na ně taky ptala.

Každopádně, u čtvercových plen jsou troje kalhotky minimum.

Ještě něco - pokud bys balila „na draka“, což je velmi jednoduché, jen to ze začátku nevypadá tak úhledně, tak si můžeš hodně pomoct - tenhle sklad zabraňuje hovínkům dostat se na kalhotky. Navíc ta vnější plena drží vnitřní plenu, takže i ve volnějších kalhotkách to celé drží dobře (a pak bych asi šla jen do těch Tots nebo Imse a myslím, že v tomhle případě by troje bohatě stačily........nebo možná i dvoje???).

Tak snad jsem ti v tom neudělala ještě větší guláš :roll: . Zdravíme jmenovce Štěpánka :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
31.8.06 16:18

Jo,jo, XS byly ve 14 dnech (3,75 kg) malé. Taky jsem pak hned doobjednala S.
A Pimpa má pravdu, troje minimálně - optimálně bych řekla patery - na novorozence a tak do půl roku…

Já mám teď gatě patery, ale dvoje točím ve dne, jedny budou na noc a ty dvoje vlňáky mám záložní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.9.06 10:06

Dobře holky, pořídím zatím čtvery a uvidím. Dokoupit můžu vždycky :wink: . Navíc, jak píše Pimpa , když to neuschne, vrazím Štěpánka zatím do jednorázovky (ještě jich mám hafo :evil: ). Ještě se mi děsně líbí ty vlňáčky, hlavně ty natahovací s nohavičkou … ukazovala jsem je mamce a ta už si asi pomyslela, že jsem totálně uhozená 8O :lol: . Normální lidi balí do jednorázovek, nebo používají Sandry, jenom emiminačky zase mají něco extra :roll: :lol: .

Pimpo - jmenovce? Ty se taky jmenuješ Štěpán 8O :?: :lol: .

PS: Origami (novorozenecký sklad) jsem nacvičila, ale co jako s těmi cípy vpředu? Jenom přeložit přes sebe a fixovat těmi gaťkami 8O ? (Už si připadám jak totální debil :oops: … ani zadek do plíny neumím zabalit 8O .)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
1.9.06 11:04

Lentilko - já jsem Dalise, dokud ležel, položila na kalhotky, ve kterých byla vložená plena s novorozeneckým skladem, cípy ven, a na ní jedna na osminy, přimáčkla mi přední část pleny na bříško, aby mě aktivně nepočůral, a ty cípy přes to překřížila, do vlňáků jsem na nich udělala takový polouzel, jako když začínáš zavazovat tkaničku. Neboj - když zvládneš doktorát, zvládneš i zamotat děcku dupu do plen :wink:

Vlňáky si kup, až bude Štěpán bobkovat - ta novorozenecká stolice na to občas uteče a dlouho pak schnou. Ty s nohavičkou jsou fešácké, nosili jsme někdy v létě jen tak, jako šortky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.9.06 11:08

Lentil - na ty cípy aby to líp sedělo a nerozutíkávalo se to :-) se dá koupit další vychytávka - jmenuje se to Snapi sponka, mají to ve všech těch netovejch obchodech s plínama a gaťkama. Jinak na novorozenecký sklad nemám s BM gaťkama zkušenosti, ale když je dávám teď na plínu na draka, tak mám problém tam narvat to co přečuhuje u nožek.. A taktéž se přidávám k tomu že mají tuhý lem se suchým zipem na bříšku, který se otáčí dovnitř a ty boční sucháče zas občas odřou nožky. Možná by byly lepší ty Tots nebo Imse, vlastní zkušenostt nemám - právě přemýšlím o tom, které z nich koupit. A nad vlňáčkama taky dumám - pro další mimčo. A nic si z mámy nedělej - ta moje si o mě taky myslí že jsem cáklá - posledně jsem ji ukazovala nové kalhotkové a vázací plíny, co jsem pořídila a otáčela oči v sloup :-)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
1.9.06 12:29

Maxiku - a vy ten novorozenecky používáte i teď? A na něj BM gatě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.9.06 12:52

Lentilko, psala jsem zdravímE - tj. s naším Štěpánem :lol: :lol: . Já jsem fakt ženská :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.9.06 14:01

Pimpo - já to tušila :wink: (akorát jsem přemítala, jestli už máš tři děcka 8O , nebo je v tom zahrnutá i tvoje drahá polovička … my s manželem jsme zatím A+L+Š, tak by to chtělo někoho na E, ať je z nás Aleš :wink: , ale já chci stejně Alžbětu, Barboru nebo Františka, tak z toho asi nic nebude :DMaxiku - tu Kunigundu nechám tobě, když se ti tak strašně líbí :lol: ).

Jo a Maxiku - pokud se budu celé dny hrabat v plenách, tak z doktorátu asi zbude prd :roll: (stejně mě s mým přístupem vylijou 8O ). On není každý borec s několika VŠ diplomy ovládající kolikero světových jazyků, co stíhá při dítěti ještě vydělávat a nadto se věnovat charitě :oops: :cry: …

PS: A co ty gatě z fleecu - ty až mi nebude v noci tak čůrat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
1.9.06 14:23

Lentilko - Jakápak charita 8O , jsem zvyklá drezírovat tlupu děcek, Dalek je sám sameček, jak by k tomu chudák přišel :roll: Kunigunda je pro vás jak dělaná - budete po drobném přeskupení Š.L.A.K. :wink: A dcerka tě bude milovat 8) A propos - kdy ti začíná semestr? :lol:

Anavi - teď už jen do vlňáků, do BM gatí 2 malé na osminy nebo jednu velkou čtvercovku na kluka - Dali už bobkuje, takže kalhotky tolik chránit netřeba. Do těch vlňáků dělám novorozenecký sklad z velké pleny 80×80 a ještě se vejde; zkoušela jsem draka, ale nějak mi to nedrží, rozjíždí se to, leze to z nohaviček :roll: :evil: , problém bude klasicky v rukách :oops: - ještě že se jima neživím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.9.06 17:28

Lentilko, já tušila že budu mást :roll: , je to bez manžela, toho bych do těhle debat netahala :wink: . Tak ten podpis asi předělám, no...... :D

Ty flísáče si spousta lidí pochvaluje, já je bohužel nemám, i když o nich začínám uvažovat, až mi Otesánek vyroste z jedněch vlňáčů. Buď se dají koupit, nebo si je šikovné ruce ušijí (mě se netýká :evil: ). Zkus tenhle dotaz dát do plínkový diskuze a možná i na Rodinu, aby se ti ozval kdo má zkušenost.
(Pochopila jsem je tak, že nevadí, jak v nich dítě čůrá, ale jestli udrží čtvercový pleny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.9.06 18:02

Pimpo - kvůli mě rozhodně nic nepředělávej, já jen, žes tam měla půl abecedy :lol: (kamarádka má tři děti a taky se mi všude podepisuje H+Š+S+S). Mohla bych se na ty plíny zeptat ještě v x diskusích (vlastně jsem chtěla založit novou, nakonec jsem se přifařila sem :oops: ) a probrat to shora, zdola, zepředu, zezadu, zboku a jánevímodkudještě, ale už na to prdím, objednala jsem troje gatě, každé jiné a hin sa ukáže :wink: .
No a ty fleecové galatky vypadají boží … možná příště :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí