Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, v kolika letech necháváte děti koukat na Spongeboba? Dcerka 4 roky to viděla u známých a pořád škemrá, že na něj chce koukat. Nevím, jestli to je vhodný seriál.
Syn na to kouka uz dloho cca.od 3 let. A co je na nem nevhodne??
No já co jsem viděla nějaké ty díly, tak mi to přišlo pro starší děti
Do kategorie „vhodné“ bych to určitě nezahrnula. Ovšem vůbec si teď nevybavuju, co do té kategorie spadá podle mých představ
. Všude je buď násilí, nebo sprostá slova, nebo kdo ví co… ale víš co? Když si uvědomíš poenty pohádek, na kterých jsme vyrůstali my… tak taky žádná sláva
. Takže pokud tam není fakt něco hnusnýho, tak tohle neřešim. Je prostě jiná doba a když to neuvidí v houbákovi, tak za půl hodiny jinde
. Je to jak se sprostýma slovama. Dneska se všichni drží, aby se neřeklo před dětma sprostý slovo a já si dobře pamatuju, jak náš děda a strejda na vesnici mluvili i před námi sprostě. Ale prostě nám bylo striktně řečeno, že to můžou říkat jen dospělí a bylo to. No a rozhodně jsme nebyli sprostší, než jsou děti dnes. To jako ani náhodou ![]()
Příspěvek upraven 24.05.14 v 09:59
@flos Nevhodné asi ne, jen nepochopí některé vtipy…
Já se na něj taky ráda dívám, vždycky se chechtám
![]()
Mnohem lepší Spongebob než Gormiti a podobné… ehm.
My koukáme se synem spolu. Nevhodné to není, jen jak bylo výše řečeno nepochopí některé vtipy. Občas tam někdo někoho něčím praští, ale to je dneska bohužel skoro ve všech pohádkách.
Synovi je 3,5 a kouka na to obcas se starsi sestrou. Me osobne se ten serial nelibi vubec, ale deti to maji rady…
Moje dcera (3 a pul roku) tento serial miluje. Priznam se, ze ja se na nej obcas taky rada podivam
Nic spatneho na nem nevidim, abych to dceri nepustila.
Nase mala (za tyden 4) na to kouka uz hodne dlouho neprijde mi to nejak nevhodny.Ma ten serial strasne rada a nekdy kouka cela rodina ![]()
Seriál nemám ráda, nelíbí se mi. Synovi ho nepouštím. Mám radši spíš takové „mírumilovné seriály“ jako třeba Mašinka Tomáš, Červený traktůrek, momentálně u nás hodně frčí Požárník Sam. Mám trochu problém i s Kačeřími příběhy apod., ale na to se syn dívá, po Večerníčku.
Koukají na to obě (4 a 2,5), já někdy taky
To takhle umístím děti na večerní pohádku a v duchu si řeknu Sláva, teď se můžu pustit do toho a toho, jen si tu na chvíli sednu…Po x minutách, kdy už dávno není houbák, skončil i Scooby, si uvědomím, jak mě zase zákeřně přepadla vymatlaná chvilka
![]()
Obecně nemám ráda a ani holky ne, pohádky typu Pikaču a tak, špatná japanofilní animace, děj o ničem.