Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
http://auto.idnes.cz/…ojetiny.aspx?…
je to sice starší ale myslím že to takhle funguje pořád.
Zašla bych tam ještě jednou, chtěla po nich nějaký reklamační list, nebo něco podobného, pokud mi nic nedají, tak bych se obrátila na znalce v oboru, nechala si sepsat posudek a dala to bazaru.
Tady je ještě úryvek z netu:
Chtěla bych Vás moc poprosit o radu - týká se to reklamace ojetého vozu. Dne 28.04. 2010 jsem koupila vůz značky Toyota Yaris, r. v. 2006 z jednoho autobazaru. 2 dny po koupi (tzn. 30.04.2010) se mi na palubní desce rozsvítila kontrolka symbolizující poruchu. S vozem jsme tedy zajeli na diagnostiku, tam nám poruchu vymazali a rovněž nám bylo řečeno, že pokud se ikonka znovu rozsvítí jedná se o trvalou vadu (konkrétně o špatný katalyzátor). Po 5 dnech se ikonka znovu rozsvítila. Ihned jsme o tom informovali autobazar a auto do 3 dnů dovezli k nim, s tím, že zjistí co s autem je a budou nás informovat. Po 5ti dnech nás informovali, že se jedná o špatný katalyzátor, že je potřeba vyměnit ho s tím, že výměna stojí 27 tis. Kč. Vada byla údajně způsobena tankováním benzínu špatné kvality (přitom já jsem tankovala pouze 1×, u čerpací stanice, která patří mezi dražší čerpací stanice a hned se mi rozsvítila kontrolka poruchy). V autobazaru mi tedy řekli, že je to moje chyba a opravu si musím uhradit sama. Naopak technik ze servisu mi řekl, že se jedná o skrytou závadu vozu. Děkuji, Karolína
ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě se může jednat jak o skrytou závadu, tak o špatný benzín. Jedná se o bohužel velice častý problém, avšak Vaše jediná obrana je pořídit si znalecký posudek. S tím jít za daným autobazarem a žádat vrácení peněz a úhradu nákladů na znalce. V případě, že bude znít znalecký posudek ve Váš prospěch a autobazar nebude chtít i přesto škodu nahradit, pak poslední možnost a to obrátit se s žalobou na soud.
@nejvíczoufalá - já bych auto do značkovýho servisu nedala. Podle těch vad, co tam máte, vás bude oprava stát víc než celý auto. Jestli si to budete muset opravit sami, zkus to holt dát k nějakýmu automechanikovi, co dělá na sebe.
Naši maj staršího Renaulta Grand Scénika rok a když slyším, kolik je stojí renaulťáckej servis, tak jdu do kolen.
My jsme koupili Scénika před dvouma týdnama, zrovna zítra jde do servisu na rozvody a na napíchnutí na PC, aby se zjistilo, jestli tam jsou nějaký vady a rozhodně to nebude značkovej servis, ale autoservis jednoho známýho tady u nás. Do značkovýho servisu bych dávala jenom relativně nový auto.
@nejvíczoufalá ten posudek bude stát kolem 3tisíc ta oprava vás bude stát majlant. jo a vy jste si nevšimli že v kupní smlouvě vám napsali rovných 40tis. a vy jste jim dali o osm víc?
Ahoj holky máme podobný problém, ikdyž ho řešit už nebudeme přes servis. kupovali jsme scénica v AUTO Štěpánek v Praze za 30000kč, nutně jsme potřebovali auto a jako na potvoru žádné nebylo.za tohle jsme byli rádi. vyplnil nám papír s bodováním auta, kde je všude trojka což už je jakoby nevyhovující. ale to je prý rutina. a běžné bodování ojetých aut.auto vypadalo pěkně, krásně tiché, kolikrát jsem dumala jestli je nastartované, krásně jelo. máme ho půl roku a ted už 14 dnů na opravě. a jsem vážně vděčná, že nám to opraví chlapův šéf, protože odešlo ložisko, mlhovka, silenbloky, lambda sonda, nějaký čep. oprava nás vyjde i s dílama a s prací na 15000kč.
auto je pěkné, ale porouchalo se co mohlo. bohužel jsme udělali chybu že jsme s ním nejeli na tu kontrolu po koupi, ale chlap jezdí do ciziny, tak se to nestihlo. ![]()
@nejvíczoufalá
Co je to za renaulta? Já měla skoro samý problém…
@pvmr to víš že všimli- slevili nám 1800 s tím, že oni si napíšou míň- však tím jsem ho taky postrašila, ale stejně nemám důkaz
@Anix prosímtě možná napíšu blbost, ale asi clio 1.5 tdi, je to rok tuším 02- spěchám a nevím kde má chlap tp
@nejvíczoufalá a ptali jste se v servise na kolik by vyšla oprava?
@nejvíczoufalá
Já mam taky CLIO… 2003, 1.4 16V a u mě byl problém takový že to prostě nestartovalo a chcípalo kdy chtělo… bylo to i týden u automechanika ale ten si z nás dělal srandu protože to vždy nastartoval… pak to týden jelo a opět to začlo… třeba i 15min startování…
@nejvíczoufalá tak co, jak jste se rozhodli s tím autem, co budete dělat?
@pvmr ahoj- prodámě ho a koupíme jiné.. vypadalo to nadějně, ale nakonec je v tahu žhavení, vstřiky, čerpadlo, turbo je v posledním tažení a ještě něcco tam je špatného, ale už nevím co..
@pvmr vůbec nevím.. když bude nejhůř, tak asi jo, ale radši bych to prodala sama
@nejvíczoufalá zase za to všechno neseš zodpovědnost ty, když si to auto někdo přímo od vás koupí, a příjde na ty závady, tak bude chtít po vás odstranění, když to dáte do bazaru/výkup (ikdyž vím, že nedostanete moc
) tak už za to auto nese zodpovědnost bazar. No každopádně přeju, aby jste se toho auta co jak nejdřív a pokud možno za co nejlepších podmínek zbavili ![]()