Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Nemůžu se toho nikde dopídit a volat se mi tam nechce, protože tomu nerozumím. Když si necháme v servisu renault opravit auto- ojeté- kupované v bazaru bez záruky- jakou dávají záruku?
@nejvíczoufalá pokud budou něco měnit, tak bude záruka jen na ty díly, které vám opravili, jinak na nic. Jo a servis renault je teda pěkně drahý. Jiný v okolí nemáte??
@pvmr jj, já vím- máme, ale ono už se to začíná rýsovat tak, že nás chtějí jen pořádně oškubat.. mě šlo právě o to, že by jsme alespoň za ty peníze měli záruku že se ty díly zase hned nepodělají
@nejvíczoufalá řeknu ti to úplně upřímně, renault, nerenault, všude se berou díly z Polska, jen si trošku více upraví cenu, dají jen záruku na ten daný díl, jenže pokud se auto zkazí znovu, vy jako laici závadu nepoznáte, takže se klidně může stát, že vám vymění to stejné ale vám řeknou že vyměnili něco jiného aby jste si to zaplatili znovu (ale to se může stát v kterémkoli servise). A co s tím autem máte?
@pvmr píše:
@nejvíczoufalá řeknu ti to úplně upřímně, renault, nerenault, všude se berou díly z Polska, jen si trošku více upraví cenu, dají jen záruku na ten daný díl, jenže pokud se auto zkazí znovu, vy jako laici závadu nepoznáte, takže se klidně může stát, že vám vymění to stejné ale vám řeknou že vyměnili něco jiného aby jste si to zaplatili znovu (ale to se může stát v kterémkoli servise). A co s tím autem máte?
A to jsi schopná nějak dokázat??
@Seizdra bydlím u hranic a dobře vím, jak pendlují auta s polskýma dílama po celé republice
@pvmr je to fakt no, ale já už nevím kudy kam. Máme to auto 2 měsíce- v bazaru už jsme byli, ty nám řekli jedině se soudit, ale to nemá smysl, protože to stejně nikdy nevyhrajeme. Stálo nás 48 000- vím- co bych za ty peníze chtěla.. ale pro nás je to strašně moc peněz a auto prostě potřebujeme. Při koupi vypadalo naprosto v pořádku i naši mechanici valili oči, v jak dobrém je to stavu. Jezdili jsme, jezdili, no a časem čas od času blikla kontrolka na motor, ale vždy zase hned zhasla. No v sobotu jsme jeli k našim- 50km. zhruba v půli cesty se začala rozsvědcet zase kontrolka motor a stop- tak jsme na chvíli zastavili a že pojedeme dál, jenže to už nešlo natočit. Nakonec to chytlo, tak jsme jeli dál, kontrolka se rozsvěcela pořád, jen se k tomu přidala kontrolka žhavení. Vždy když se to rozsvítilo, tak auto strašně zlenivělo a za chvíli ok. No a už mám koukám román, tak to zkrátím- auto už nešlo nastartovat ani studený a když se povedlo, tak na volnoběh chcípalo. Diagnostika ukázala trvalou závadu obvod žhavících svíček a x dalších náhodných poruch. A věc další je, že tam jsou rozvody, čerpadlo a vstšiky úplně jiné než tam mají být.
@pvmr Ano, ale to jsou náhradové díly, který z 90% končí v neautorizovaných servisech a u druhořadých prodejců dílů, tj. Autokelly, APM atd. Ono i na tom díle máš vyraženo „Made in…“. Jasně, vyrazit „M I Germany“ můžou i v Polsku, ale můj v servise (autorizovaným) dělá a kolikrát, když byl nějakej fakt hořák, tak skladník pro dí musel třeba přes víkend a to právě třeba do Německa. Navíc, druhovýroba (právě mj. i Polsko) na autě očividně nesedí, bavíme-li se o karosářských věcech a i na mechanických jde dobře poznat, co je origo a co je Poslkej šmejd. Nezatracovala bych to a určitě bych si nelajzla říkat, že všechno je z Polska.
@nejvíczoufalá tak to bych začla pořádně řešit se bazarem, je tam nějaká doba na skryté vady, kdy můžete od kupní smlouvy odstoupit, myslím že tohle smysl má, opravdu.
Jinak to co popisuješ, je docela velká závada, nenechejte se odbýt v bazaru.
Jinak když se bere auto z bazaru, tak by se pak měl udělat větší servis, tj. výměna oleje, filtru, svíček, popřípadě rozvody(záleží kolik má auto najeto)… nikdy nevíte kdo v tom autě jezdil. Ale pokud v autě není něco tak jak má být, tak za to nese zodpovědnost bazar.
Za mě opravdu zpátky do bazaru a nedát se
Je to nějaký malý bazar, nebo větší?
@Seizdra tak se opravuju, většina dílů je z Polska a většina servisů berou od Poláků. Píšu že jako laik nepozná jaký díl má v autě, to ví jen ten servis, nebo ten mechanik. Jestli jsem se tě tím nějak dotkla, tak se omlouvám ![]()
@pvmr Je to knb Jaroměř- ano klidně jim tu reklamu udělám. Oni nám ale řekli, že to není skrytá závada, že to není možné, aby se to podělalo vše takhle najednou a že jsme asi natankovali špatnou naftu bla bla bla. Navíc nám dali podepsat takový ten papír, že je na tom autě vlastně vše špatně, a tudíž reklamace nehrozí. včera nám řekl, že tam záruka na skryté vady je, ale přeci jsme v tom jezdili 2 měsíce a to už je dlouho
Já fakt nevím jak na ně.. 5ekl nám, že to máme sepsat a dát k soudu a oni to pak předají dál- tam odkud to koupili atd.. Já už na něho šla i s daňovým podvodem, protože auto stálo 49 900, a oni nám ho dali za 48 000 s tím, že ve smlouvě je 40 000.
@pvmr Nene, nedotkla, ale jen chci uvíst na pravou míru, že autoriz. servis si opravdu jen tak nelajzne dát tam náhradu. Opravdu z 95% autoriz. servis bere díly ze země původu auta. A jen na přání zákazníka, kterej chce ušetřit, tak dají nějakou náhradu, a ta jde zas z 95% z Polska. Člověk musí bejt fakt obezřetnej. A věřím tomu, že jsou i tací, co si nechají zaplatit za origiál a švihnou tam Poláka
Ale v autoriz. serv. bych se náhrady fakt nebála ![]()
Zas nadruhou stranu, já mám chlapa co dělá v oboru, takže to znám z vyprávění a je mi jasný že kolikrát tyhle informace co se týče náhrada/originál lidi fakt neví a neřeší a proč by jim to zbytečně někdo vysvětloval, však ať si dají levnější náhradu, ta je bez záruky, pak přijedou znova a budou z těch chudáků lítat jen další kačky
…
@nejvíczoufalá pěkně to na vás ušili ![]()
já myslím že na skryté vady je určitě nějaká lhůta, v které můžete uplatňovat nárok
takže jejich odpověď, že s tím jezdíte 2měsíce je úplně mimo. To je jednání jak hrom ![]()
Byla bych neodbytná! Zkusím ti něco pohledat na netu
@Seizdra ono záleží na koho v tom servise natrefíš a taky na jaký servis natrefíš
to je asi jak s tím bazarem, někde něco,,vyreklamuješ,, někde se s tebou nebaví, nediskutují a pošlou tě do háje… někde v servise zaplatíš jak mourovatá a za týden tam jsi znova, někde zaplatíš celkem levně a jezdíš bez závad
![]()
@pvmr je tam záruka půl roku, ale asi jde o to, jak dokázt, že to byla skrytá vada? ten na diagnostice to odmtl napsat, tak jedině soudní znalec..